DIY: Maak een douchegel van een bath bomb

Text size: bigger / smaller

Ja, je leest het goed. Een bath bomb transformeren in een douchegel, het kan echt. En het is echt mega makkelijk. Waarom zou je dit doen? Nou, wellicht heb je nog een bath bomb liggen die je ooit hebt gekregen, en kun je er niets mee, want je hebt geen bad (meer). Dan is het gewoon leuk om een keertje zo’n DIY te hebben gedaan! Mocht je dus nog een bath bomb hebben liggen ergens die je ooit voor Kerst hebt gekregen van een vervelende tante, pak ‘em erbij want dit experiment is te leuk om niet te proberen. Vandaag laat ik je zien hoe je het doet!

Wat heb je nodig?

Voordat we beginnen, is het handig om alvast wat dingen klaar te zetten op het aanrecht.

 • Bruisbal. Lijkt me logisch. Ik gebruikte Lush Harajuku bath bomb.
 • Een neutrale douchegel zonder geur en kleur, ik gebruik altijd Neutral douchegel.
 • Een rasp.
 • Een leeg flesje waar de douchegel in kan.

Ook handig om te hebben; een lege kom of schaal, een maatbeker, een lepel en een trechter.

Hoe maak je het?

Je kunt hierboven op de foto’s al zien hoe ik het maak. Makkelijk hé? Ik zal nog even, stap voor stap, uitleggen wat je nu precies doet.

 • Rasp de bath bomb helemaal tot fijne kruimels. Mocht je grovere stukjes overhouden, dan kun je deze pletten met een lepel.
 • Giet nu 150 ml neutrale douchegel bij het ‘stof’.
  Ik gebruikte een bath bomb die volgens mij 180 gram weegt, het is de gemiddelde grootte van een Lush bath bomb in ieder geval. Mocht je dus een kleinere bath bomb gebruiken, dan gebruik je ook minder douchegel. Ik zou zeggen dat de verhouding aardig 1:1 is. Gebruik echt niet teveel douchegel, of juist te weinig, anders krijg je heel rare verhoudingen.

 • Je zult zien dat de verkruimelde bath bomb wat gaat schuimen, dankzij de douchegel erbij. Dit zakt na een half uur weer in, dus ga in de tussentijd iets leuks doen. Zoals mijn blog lezen, ofzo.
 • Na een half uur is je nieuwe douchegel qua structuur al iets dunner geworden, als het goed is. Zet een trechter op de opening van een lege fles en giet of schep het brouwsel in de lege fles.
 • Na zo’n 12 uur zul je merken dat de douchegel wat dunner is geworden. Wanneer het schuim opgelost is, houd je iets minder douchegel over, dit is dus normaal. Het is ook normaal dat de kleur anders is dan de bath bomb zelf. Ik gebruikte zelf Harajuku, en hoewel die in bad echt prachtig is qua kleuren, is de douchegel een mega ranzige kleur geworden 🙈

De douchegel is heerlijk onder de douche! Er zit nog wat gruis in de douchegel — dit zorgt voor een milde scrub tijdens het douchen. De geur is goed aanwezig en de hele badkamer zal ruiken naar je nieuwe douchegel. Let wel op, dat er geen conserveringsmiddelen in de douchegel zitten. Gebruik hem dus bij voorkeur binnen 4 weken, daarna weet ik niet hoe de kwaliteit gaat zijn.

Hopelijk vond je deze DIY leuk. De volgende keer ga ik een douchegel van een bubble bar maken, maar mocht je zelf ook nog ideeën hebben voor een DIY, laat het vooral weten! Succes met het maken van je douchegel en mocht je vragen hebben, stel ze gerust in de reacties 😊

4 Responses to DIY: Maak een douchegel van een bath bomb

 • Wat een leuk idee! Ik heb zelf geen bad, maar zo kan ik toch van de heerlijke geur van de bruisbal genieten!

 • Ohhh zo leuk! Ik ga dit dus echt proberen. Thanks for sharing babe. Lijkt me heerlijk. En ideaal als je niet zo’n heerlijk ligbad hebt zoals jij (om jaloeeeeers van te worden haha).

 • Oh wat een super goed idee! *heart*

 • Helaas merk ik toch elke keer weer dat de geur zeer minder wordt! Ik heb ook de 0% gebruikt. En ookal zit daar geen parfum in het heeft een zeep geurtje. Die ik elke keer weer ruik in mijn badbom gel. Eigelijk zo sterk dat bijna alle gels hetzelfde ruiken! Ik heb 1/2 badbom gebruikt en heb er 100 ml gel van gemaakt. Helaas ruik je de badbom heeeeel licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën