Review: Lush Six Bubble Bars

Text size: bigger / smaller

Eigenlijk had ik al een bestelling geplaatst met wat Valentijnsdag producten erin, maar toen ik later ergens las dat deze twee bubble bars naar Yog Nog roken, kon ik mezelf niet tegenhouden. Nu heb ik sowieso al weinig wilskracht als het gaat om Lush bestellen, maar deze was wel heel schandalig — twee bestellingen met zo’n korte tijd op elkaar. 🙈 Toen ze echter binnenkwamen was alle schuld als sneeuw voor de zon verdwenen en heb ik eigenlijk zo’n 2,5 uur lang zitten ruiken aan deze Six bubble bars. Niet overdreven. Nou oké, misschien een beetje dan. Hoe dan ook, complete euforie hier.

Wat is het?

Lush Six Bubble Bar is er in twee varianten: de blue & yellow (al vind ik het geen blauw maar groen) en de yellow & red (wederom, ik vind hem niet rood maar roze). Ze kosten €7,50 per stuk, wat niet goedkoop is aangezien de bubble bars niet overdreven groot zijn. Ze zijn onderdeel van de tijdelijke Valentijnsdag collectie.

Het scheelt natuurlijk wel dat je de bubble bars meerdere keren kunt gebruiken. Verkruimel deze bubble bar niet, maar houd hem simpelweg onder de kraan voor een portie schuim, kleur en geur. Bij vrijwel alle bubble bars ‘geldt’ dat je er in principe geen bath bomb bij hoeft te doen, de bubble bars op zich zijn voldoende voor een heerlijk bad.

De omschrijving en ingrediëntenlijst van blue & yellow is exact hetzelfde als die van yellow & red. Opzich wel een beetje raar, want de kleurstoffen zouden wel moeten verschillen. Dat was waarschijnlijk gewoon een kwestie van copy + paste. 😅 De bubble bars bevatten kruidnagelolie en ylang ylang-olie, parfum staat wel vrij hoog op de lijst — op zesde plek.

Mijn ervaring

Ik gebruikte beide bubble bars en merkte al snel dat ze ieder een eigen kleurtje achterlaten. De roze/gele maakt het water lichtroze, terwijl de groen/gele juist een geel/groen kleurtje achterlaat. Als je ze allebei gebruikt wordt het water er niet echt mooier op, het wordt dan een soort vies geel kleurtje. 😅 De geur is wel goed aanwezig in de badkamer, ik ruik hem lichtelijk terwijl ik verkouden ben.

Als ik probeer de bubble bar te verkruimelen, lukt dit voor geen meter! Hij is een stuk harder dan meeste bubble bars en is erg moeilijk te verkruimelen. En áls het je al lukt, krijg je er gratis RSI bij. Uiteindelijk lukt het me om een stuk af te breken, maar verkruimelen gaat wederom erg moeilijk. Wel merk ik meteen hoe lang je met een klein stukje doet — na een paar volle minuten onder de straal te hebben gehouden, is er amper wat af, alsof hij nog nieuw is. En ondertussen is het bad aardig gevuld met bubbels! I am SHOOK.

Ik biecht op — als ik bij iemand lees dat het badwater zacht voelt, heb ik geen flauw idee wat ik me daarbij moet voorstellen. Ik bedoel, hoe voelt dat dan??? Maar toen ik m’n handen door het schuim haalde, voelde ik wel dat het schuim zacht en hééél licht vettig is. Heel apart. Het water voelt gewoon nog steeds aan als water, dus daar kan ik weinig over zeggen. Wel voelde ik na het badderen heel goed dat m’n huid zachter en elastischer was. Normaal is hij vrij stug en droog, met hier en daar schilfertjes, maar na dit bad niet meer. Ik ben blij dat ik ze allebei heb gekocht!

tl;dr — ruikt heerlijk, water kleurt niet mooi, is amper te verkruimelen, heel zuinig in gebruik, veel bubbels, maakt je huid zacht. Aanrader!!


Lush Six Bubble Bar kost €7,50 per stuk. Hij behoort tot de vaste tijdelijke Valentijnsdagcollectie.

6 Responses to Review: Lush Six Bubble Bars

  • Oeh, deze klinken wel heel fijn! Had ik toch ook mee moeten bestellen!

  • Wat een ”stout” design ook weer haha. Maar wat fijn dat ze zo zacht voor je huid zijn ! Ik heb geen bad maar zou ze haast bestellen voor mijn voeten die kurkdroog zijn.

  • Oeh, kruidnagelolie! Toch spijt dat ik deze niet meegenomen heb. Volgende keer, want ik moet de Bubble Bra toch ook nog gaan halen. Qua ‘hardheid’ doen deze me wat denken aan Candy Cane, maar voor zover ik weet heeft die, net zoals deze, ook “Reusable” in de naam.
    De kleurcombinatie van beide ziet er inderdaad niet geweldig uit. Doet me erg denken aan Ectoplasm en Golden Egg, haha. #Urinebadje
    Grappig dat je je bij dat ‘zachte’ water niet veel kan voorstellen, want ik zeg dat weleens, haha. Ik merk toch echt verschil, hoor. Soms glijdt m’n hand echt over m’n armen en benen terwijl ik in bad zit, en soms is het troef. Misschien is ‘zacht’ niet het juiste woord, maar ik vind bv. het Unicorn Horn-water veel zachter aanvoelen dan dat bij Aubergine het geval is. Ik roep nu maar even de laatste twee waarbij ik me een duidelijk verschil herinner. :-)

  • Oeh, ik ben altijd juist van die bontgekleurde baden gewend bij jouw Lush foto’s, maar deze kleuren inderdaad niet zo bijzonder. Dat vind ik dan wel weer jammer, dat hoort er toch een beetje bij, vind ik;-)

  • Oehh ik ben nu zo enthousiast geworden over deze twee. Ik zag ze al voorbij komen op je insta. Ik denk dat ze qua textuur een beetje overeen komen met de Candy Cane, die is ook vrij hard. De geur lijkt me ook zoooo heerlijk! Ik heb zelf wel heel vaak dat ik het bad dan lekker zacht aan vind voelen haha. Ik denk dat je misschien een keertje zonder iets in bad moet gaan zitten, met alleen water, en dan met een Lush product. Dat merk je meteen. Heerlijk!

  • De aubergine, de perzik en nu deze 69 met Valentijn. Die humor kan ik wel waarderen, haha. Yog Nog is ook zo heerlijk. Jammer dat parfum hoog in de lijst staat, daar probeer ik steeds meer op te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën