Review: Lush Sleepy Dust Dusting Powder

Text size: bigger / smaller

Met kouder weer, komen kortere dagen. We trekken ons terug op de bank onder dekentjes, met een kop thee en binge watch-plannen. Omdat het eerder donker is, duiken we ook vroeger ons bed in. En wat is er dan lekkerder om gehuld te zijn in de geur van lavendel, om je richting dromenland te sturen? Toen ik zag dat de Sleepy Dust dusting powder in de advent calendar zat, was ik erg blij. Kom maar op met dit lavendelveld in poedervorm. Vandaag test ik Sleepy Dust voor je — zowel op m’n huid, als in bed. Ben je benieuwd wat ik ervan denk.. lees dan snel verder!

Wat is het?

Lush Sleepy Dust Dusting Powder kost €12,00 voor 45 gram. Dit product is onderdeel van de Kerstcollectie, maar andere producten van deze geurlijn (Sleepy) zitten wel in het normale assortiment. Hij is er alleen in dit formaat, en hoewel 45 gram niet veel klinkt, doe je hier héél lang mee! Ik heb een Silky Underwear die ik de hele zomer, elke dag, heb gebruikt en daar is nog maar één derde uit. Ze zijn heel zuinig in gebruik dus. De verpakking is erg handig; je kunt makkelijk doseren. Ze zijn lichtgewicht en ideaal voor onderweg.

Een dusting powder is te gebruiken voor meerdere doeleinden. Uiteraard kun je wat op jezelf sprinkelen — er zitten oliën in, die de huid verzorgen. Zonder het geplak, zoals bij een bodylotion! Je kunt het ook gebruiken in combinatie met een bodylotion, bijvoorbeeld Sleepy bodylotion. Je kunt de dusting powder op je lakens strooien, voor het slapen gaan. Extra lekker omdat het een kalmerende geur is, en dus goede slaap bevordert. Verder kun je het ook gebruiken tegen schurende benen, een beetje in je haar doen, een beetje in je schoenen strooien, noem het maar op.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Maïsmeel, Magnesium Carbonaat (Magnesium carbonate), Kaoline (Kaolin), Synthetische Fluorflogopiet, Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Titanium Dioxide, Haverolie, Tinoxide, *Benzyl Benzoaat, *Benzyl Cinnamaat, *Benzyl Salicylate, *Cinnamanl *Coumarine, *Geraniol, *Isoeugenol, *Limonene, *Linalool, Parfum, Kleurstof 77007

Sleepy Dust bevat heerlijke oliën, beginnend met lavendelolie. Lavendel is dé geur als je heerlijk wilt slapen. Het is bewezen dat het een kalmerende werking heeft op de geest, en dat het bijdraagt aan een goede nachtrust. Benzoëhars reinigt en kalmeert de huid, maar heeft ook een heerlijke geur! Zelfde met tonka, al is deze ook nog eens ontstekingsremmend. Ylang ylang-olie draagt bij aan de geur, en helpt bij een betere gemoedstoestand. Haverolie houdt vocht vast, zodat de huid niet uitdroogt. Verder bevat de poeder nog kaoline, wat reinigt en zorgt voor een matte finish.

De geur

Wie kent de geur van Sleepy niet? Het is dé lavendelgeur van Lush. Een zachte, zoete lavendelgeur — perfect in balans. De lavendel overheerst niet te sterk, maar wordt juist iets zoeter gemaakt door de aanwezigheid van de tonka en ylang ylang. Het is de lekkerste lavendelgeur die ik ken. Heel rustgevend en kalmerend.

Mijn ervaring

Nou, zoals je kunt zien, heb ik ongetwijfeld véél te veel gepakt voor op m’n arm. Les één: pak niet teveel. Je krijgt een lichtpaarse waas op je arm, en je huid ziet er fucking droog uit. Minder pakken dus. Hoewel.. ook dat resulteerde bij mij in het benadrukken van m’n droge huid. Als je een droge huid hebt, wees hier dan op bedacht, hij laat je droge huid er nóg droger uitzien. Een oplossing zou kunnen zijn om de Sleepy bodylotion eronder te gebruiken. Zo versterk je de geur ook nog eens. De geur is namelijk, eenmaal op de huid uitgesmeerd, amper nog aanwezig. Ik ruik het alleen als ik m’n neus op m’n huid druk.
M’n huid ziet er vreselijk uit na gebruik, héél droog en je ziet allerlei droge schilfers. Er zit een heel klein, subtiel glittertje in. Je bent geen discobal, don’t worry, het zorgt eerder voor een mooie glinstering in bepaald licht. Maar goed, dan heb je een kurkdroge huid met glitters. Dat is ook het ook nét niet.

Ik gebruik de dusting powder voor de grap eens op m’n lakens, voor het slapen gaan. Ik sprenkel alsof ik Klaas Vaak ben het poeder over de lakens, een beetje tussen de kussens, bij zowel mij als m’n vriend. Ik slaap niet sneller dan normaal, ik slaap niet dieper dan normaal, en ik heb geen vleugje lavendel meer geroken sinds ik zelf in bed ben gaan liggen. Ook m’n vriend heeft niets gemerkt van zowel de geur als het effect.

Goed, in bed en op mijn huid, is deze dusting powder geen succes. Wellicht heeft mijn huid gewoon even een goede hydratatie nodig alvorens dit product te gebruiken, want dan kan ik me voorstellen dat het product heerlijk is. Met de geur is niets mis — die is héérlijk. Het nadeel is gewoon dat je huid er zo grauw uit van gaat zien. Hij laat een waas achter, wat er heel raar uitziet. Ik ben bang dat dit product niks is voor mij. Als je een minder droge huid hebt dan ik, zou ik het gewoon eens proberen. Wellicht eerst om een sample vragen! Ik ga kijken of ik iemand anders er blij mee kan maken in m’n omgeving…

Lush Sleepy Dust Dusting Powder kost €12,00 en bevat 45 gram. Hij behoort tot de Kerstcollectie.

2 Responses to Review: Lush Sleepy Dust Dusting Powder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën