Review: Lush Ectoplasm parfum

Text size: bigger / smaller

Herinneren jullie het artikel over m’n sale aankopen nog? Daarin liet ik zien dat ik Ectoplasm parfum had gescoord voor slechts €12,50. Normaal is hij €25,00 dus ik vond het wel een leuk koopje! Ik had eerder al de douchegel gescoord en deze verraste me positief qua geur.

Ben je benieuwd hoe het parfum bevalt, lees dan verder!

Wat is het?

Lush Ectoplasm parfum kost €25,00 en bevat 30 ml. Momenteel is hij niet meer te koop, ik kocht hem in de sale van januari 2019 met 50% korting. Van de geurlijn Ectoplasm bestaat er ook een:

 • shower gel
 • naked shower cream
 • jelly bomb
 • solid perfume
 • wash card
 • Al deze producten zijn onderdeel van de Halloween collectie, en warens tevens ook allemaal te koop in Nederland. Het eerste product met deze geur, was de Ectoplasm Jelly Bomb. Deze is niet meer te koop. Tevens is Ectoplasm parfum veganistisch.

  Het parfum wordt geleverd in een kartonnen doosje en zit zelf in een glazen, vierkante flesje. Omdat hij van glas is, kun je hem niet echt meenemen onderweg. Verder valt er weinig op te merken aan de verpakking — gewoon heel simpel.

  Wat zit erin?

  Ingrediënten: DRF Alcohol, Tangerine-olie, Water, Parfum, Glycerine, Grapefruit-olie, Limonene, Litsea Cubeba-olie, Citral, Geraniol, Linalool

  Qua ingrediënten bevat Ectoplasm o.a. tangerine-olie, grapefruit-olie en cubeba-olie. Dit is ook precies hoe hij ruikt — fris, citrusachtig en fruitig. Ik vind hem precies naar die Fruitella snoepjes ruiken! Of naar een citroensorbet. In ieder geval een vrolijke en verkwikkende geur. Direct na het opspuiten merk ik dat hij erg naar mandarijn ruikt, daarna wordt hij iets meer citrusachtig. Naarmate hij eventjes zit, en de basisnoten te ruiken zijn, wordt hij iets zoeter. Het ‘scherpe’ citrusgeurtje is er af en hij is nu zoet en iets fris/fruitig.

  Mijn ervaring

  Ik vind de geur heerlijk van Ectoplasm, maar de langdurigheid valt enorm tegen. Ik bracht ’s ochtends 5 spuitjes aan in m’n hals, na 3 uurtjes vroeg ik m’n vriend goed te ruiken aan m’n hals, en hij rook helemaal niets. Héél vaag rook hij wel iets, maar dat was echt nihil. Zelf bracht ik ook nog twee spuitjes aan op m’n pols, die ik na een paar uur niet meer rook. Echt enorm jammer, je kunt het flesje ook niet eventjes meenemen onderweg aangezien hij van glas is. Je kan proberen om de geur intenser te krijgen door andere Ectoplasm producten te gebruiken, maar ik betwijfel of dat veel zal schelen.

  Conclusie: heerlijke geur, maar hij blijft niet lang hangen. Op je kleding en in je haar is het iets langer te ruiken, maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig heb ik niet veel betaald voor Ectoplasm, maar ik vind alsnog dat je een parfum wel moet ruiken nog na een paar uur. Jammer!

  10 Responses to Review: Lush Ectoplasm parfum

  • Oh ik ben ook zo benieuwd naar de lush parfums, de vorige keer in de winkel was het echt mega druk dus ik was al blij dat ik mijn favorieten kon scoren.

  • Hmm, ben dol op citrus geuren. Jammer dat de geur niet lang blijft hangen.

  • Wat jammer dat de geur niet lang blijft hangen. Het klinkt als heerlijke parfum. Love parfum maar van dit merk heb ik nog geen, eigenlijk heb ik nog niet zo veel parfum van andere merken (I wish)

  • Dat is zeker jammer… Ik zag een tijdje terug een filmpje op YouTube (met een man) en daarin werden de 5 of 10 geuren opgenoemd die het langst bleven hangen… Volgens mij zat daar toen die van Lancome bij en die had ik toevallig ook op het oog. Het werd een heel andere geur achteraf, maar ik herken het, van die geuren die eerst heerlijk ruiken en daarna snel vervliegen. Dat vind ik altijd zo zonde!

  • Wat jammer zeg dat hij niet zo lang blijft hangen. Ik moet zeggen dat de Ectoplasm lijn mij altijd een beetje afschrikt omdat hij zo groen en fel is en het klinkt gewoon niet als iets waar ik super vrolijk van wordt, maar een Fruitella ruikt dan wel weer echt lekker haha. Ook echt een goede deal zeg! Dat maakt het dan iets minder jammer dat hij niet zo lang blijft hangen.

  • Jammer dat hij snel vervliegt, verder klinkt het als een heerlijke geur! :)

  • Jammer dat deze niet lang blijft hangen… Maar verder klinkt het wel al een geweldige geur!

  • Zo zonde dat die geur zo snel vervlogen is na een paar uur. En ze zijn al niet zo goedkoop helaas.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Welkom
  Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

  Choose another theme
  Categorieën