Review: Lush Twilight Shower Jelly

Text size: bigger / smaller

Ik was in eerste instantie niet van plan om deze jelly te kopen, maar toen ik op social media zag hoe mooi hij is, kon ik het stiekem niet laten. Ik ben dol op de Twilight geurlijn, dus ach.. waarom ook niet. En wie heeft er nou een ruggengraat nodig als ’t aankomt op Lush? 🙄 Bij binnenkomst was ik niet teleurgesteld, Ik heb denk ik wel honderd foto’s gemaakt van deze jelly! Vandaag ga ik hem voor je reviewen, dus ben je benieuwd.. lees maar mee!

Wat is het?

Twilight Shower Jelly kost €14,00 voor een pot van 240 gram. In Nederland is hij er alleen in deze grootte, en is hij onderdeel van het vaste assortiment. Twilight is dezelfde geur als Sleepy, maar ook weer niet. In principe is de geur hetzelfde, maar de kleuren zijn anders, en sommigen vinden er een verschil zitten in geur. Heel subtiel, dat wel, maar toch. Best verwarrend van Lush, maar goed. Zelf geef ik Twilight altijd de voorkeur, deze van origine donkerblauwe douchegel vol glittertjes, heb ik altijd mooier gevonden dan de lila crème-substantie van Sleepy. Ik vind Twilight jelly dan ook onwijs mooi.. de mooiste jelly die er is! Donkerblauw, paars, glittertjes — in welk licht je deze jelly ook houdt, hij is prachtig.

Wil je weten hoe je een jelly gebruikt, klik dan hier. Er zijn verschillende manieren, maar zelf snijd ik een jelly het liefst in stukjes, en stop vervolgens een stukje in een organza-zakje. Zo heb je goed grip op het glibberige stukje, en schuimt het als een malle.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Glycerine, Lavendelinfusie (Lavandula angustifolia), Natrium Laureth Sulfaat, Propyleen Glycol, Carrageenextract, Parfum, Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Water (Aqua), Titanium Dioxide, Synthetische Fluorflogopiet, Tinoxide, *Benzyl Benzoaat, *Coumarine, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 42090, Kleurstof 45410:1, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 17200

Twilight is bekend als dé lavendelgeur. Dat is dan ook, op het hydraterende glycerine na, het hoofdingrediënt. Lavendel kennen we vanwege haar kalmerende, rustgevende geur en effect, wat deze jelly (en sowieso alles van deze geur) perfect maakt voor het slapen gaan. Maar ook voor degenen met stress is iets met lavendel erin een extra genot! Verder bevat het ook nog lavendelolie. Behalve zijn rustgevende werking, is lavendel ook goed voor de geïrriteerde huid en is het antiseptisch. Er zit ook benzoëhars in, wat óók een kalmerende geur heeft, maar ook de huid lekker reinigt. Het ontspant ook spieren. Tonka ruikt heerlijk, maar vermindert ook ontstekingen. Ylang ylang olie heeft een heerlijke, zoete geur en is populair in de aromatherapie. Het maakt de geur van Twilight nóg zoeter en lekkerder.

Tja, de geur. Wie kent hem niet? Het is een immens populaire geur, en wordt ook vaak gebruikt bij kleine kinderen om ze beter te laten slapen. Lavendel is natuurlijk de hoofdgeur van de Twilight jelly, maar het is niet één en al lavendel! Hij heeft een zoete, iets bloemige ondergrond. De tonka maakt hem iets zoeter, de ylang ylang iets bloemiger. Het is een prachtige geur, heel kalmerend en rustgevend inderdaad. Als je lavendel haat zou ik hem skippen, want ondanks zijn zoete en warme componenten, is en blijft het een echte lavendelgeur.

Mijn ervaring

Ondanks mijn voorkeur om hem in stukjes te snijden en dan te gebruiken, vind ik het (nu nog) zonde om deze prachtige jelly in stukjes te snijden. Ik neem hem in z’n geheel mee onder de douche (dapper hé, ik weet het) en houd hem stevig vast in het midden. Ik wrijf hem voorzichtig over m’n huid zodat hij niet uit m’n handen glipt en de halve badkamer door vliegt, tot nu toe gaat dat goed. Hij laat een donkerblauwe substantie achter, en wat schuim. Dit masseer ik extra in op de huid, en met combinatie een beetje water van de straal, ontstaat er wat schuim. De geur komt je tegemoet en wordt in de douche een stuk kruidiger, heel anders dan rechtstreeks uit de pot!

Na het afspoelen en afdrogen merk ik al direct de glans op m’n huid op. Van de jellies gaat mijn huid altijd enorm glanzen, dankzij het carrageenan-extract erin. Ik kan de geur nog heel subtiel ruiken op m’n huid, deze blijft echter niet heel lang hangen. Gelukkig heb ik daar de Twilight body spray voor 😏 M’n huid voelt een stuk zachter en gladder, maar ook lekker schoon aan. Ondanks dat het enige wat mij snel in slaap krijgt een mokerslag is, blijf ik het heerlijk vinden om met Twilight te douchen voor ’t slapen gaan. Ze hebben niet alleen een positieve werking op de huid, maar ook op de geest. Absoluut een aanrader, als je ’t mij vraagt.

Lush Twilight Shower Jelly kost €14,00 en bevat 240 gram. Hij behoort tot de vaste collectie.

3 Responses to Review: Lush Twilight Shower Jelly

  • Het is dat ik gewoon écht niet om kan gaan met jelly’s. Maar deze is zoooooooo super mooi! Ik snap dat je hem niet in stukjes kan snijden, daar is ‘ie gewoon echt te mooi voor. Ik vind de Sleepy/Twilight geur ook echt heerlijk. Maar wel met mate. Het is niet een geur die ik er dagelijks bij pak moet ik eerlijk bekennen.

  • Ohhh, wat klinkt deze goed! En nu ben ik benieuwd naar dat kruidigere aspect dat bovenkomt als je hem gebruikt. Ik ga de mijne volgende week maar eens op de gevoelige plaat vastleggen zodat hij naar de douche verhuizen mag!

  • Deze is zo mooi! En hij lijkt me heel fijn om te gebruiken *heart*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën