Review: Lush Flopsy Face Wash Jelly

Text size: bigger / smaller

Lush heeft wel vaker producten waarvan ik op het eerste gezicht denk: “what the fuck is dit en hoe gebruik je het”. Dat wordt minder naarmate je meer Lush gebruikt, maar sommige producten roepen in het begin nog vraagtekens bij me op. Zoals dit product. Na meerdere inspecties ben ik erachter wát het is – een jelly, maar dan voor het gezicht. Doel? Een schoon smoeltje. Ik leg je graag alles over dit product uit, lees maar mee.

Deze jelly, die maar liefst 200 gram weegt en de vorm van een konijnenkop heeft, is bedoeld voor onder de douche. Ja, je kunt hem ook bij de wasbak gebruiken, maar in de douche is het wat minder geknoei ben ik achter. Hij is bedoeld om het gezicht schoon te maken, en deze zijdezacht en gehydrateerd achter te laten. De beste werking is door een stuk af te scheuren – niet te klein, want dan ben je het stukje in no time kwijt in de douche. Hij is te groot en te zwaar om in z’n geheel over je snoet te smeren. Ook kun je hem laten opschuimen in je handen en vervolgens dat schuim gebruiken om je gezicht te reinigen.

Deze flubberige en zachte jelly bevat een flinke dosis wortelinfusie, carrageen-extract, kaoline, amandelolie, gardenia-extract, citroenolie, bergamotolie en buchu-olie. Amandelolie zorgt voor hydratatie, net als het carrageen-extract erin. Citroenolie bevat veel vitamine C, maar heeft ook een reinigende werking op de huid. Bergamotolie is populair vanwege zijn sterke en typerende geur, net als buchu-olie. Ik gok dat ze twee ingrediënten dus meer hebben toegevoegd vanwege de uiteindelijke geur van het product.

De geur van Flopsy is érg sterk. Hij doet me erg denken aan Snowman jelly, hoewel die iets meer citrusachtig en zoeter is. Flopsy ruikt erg fris, maar ook bloemig. Je ruikt het frisse van de citroen erin, het fruitige van de wortelinfusie, maar ook het bloemige van de gardenia. Het is een aparte, maar ook lekkere geur. Absoluut even aan snuffelen als je langs een Lush winkel hopt! ;)

Zoals ik hierboven al zei, is het het makkelijkst om een stukje van Flopsy af te scheuren. Gewoon een stukje oor, voelt ‘ie niks van. Laat hem lekker opschuimen of gebruik hem rechtstreeks op de huid – eigenlijk net zoals je een shower jelly zou gebruiken. Hij schuimt iets minder dan een shower jelly vind ik, maar alsnog is het product makkelijk te verdelen en prettig in gebruik. Je kunt hem trouwens ook in de vriezer of koelkast leggen, zo is het niet alleen een reinigend product, maar is hij ook heerlijk voor als het straks erg warm wordt.

M’n huid voelt na afloop echt zijdezacht aan, heerlijk! Hoewel het gebruik nog wat onwennig is, is het effect het wel echt waard. Droge plekjes zijn meteen een stuk minder en niet alleen voelt m’n huid zachter, hij oogt ook stralender. Flopsy doet wonderen voor mijn smoel! Ik baal enorm dat hij momenteel uitverkocht is in de webshop, ik twijfel om een back-up in te slaan. Hij is namelijk 14 maanden houdbaar.

Lush Flopsy Face Wash Jelly kost €11,95 voor 200 gram en is te koop in de webshop (op het moment van schrijven is hij uitverkocht), in de Engelse webshop en natuurlijk in één van de Lush winkels.

9 Responses to Review: Lush Flopsy Face Wash Jelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën