Review: Lush Metamorphosis Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Toen Lush deze nieuwe bruisbal aankondigde, was ik niet direct heel enthousiast. Qua uiterlijk is het niet de meest aantrekkelijke bruisbal die je ooit hebt zien liggen in hun schappen, maar de binnenkant zou veel meer verrassen! Ondanks de donkergrijze buitenkant, bevat Metamorphosis allerlei felle kleuren binnenin. Althans, zo zeggen ze. Bij mij bleek het iets anders. Eén van de eerste Lush bruisballen die zó enorm tegenviel, lees maar mee!

Hoewel de geur van Metamorphosis helemaal geweldig is, wilt het oog ook wat. Een donkergrijze bruisbal met schubben en minuscule glittertjes, waarvan de binnenkant één grote verrassing zou zijn – namelijk allerlei felle kleuren. De geurnoten van zwarte peper, kaneel en mirre zijn goed aanwezig (voornamelijk zwarte peper ruik je), en deze geurnoten samen zorgen voor een zeer kruidige, ietwat zoete typische Lush geur. Heerlijk! Als je van Lord of Misrule houdt, ga je Metamorphosis ook lekker vinden. Fijn dat Lush nu niet alleen bath bombs heeft die zoet of fris zijn, maar ook juist een wat zwaardere geur hebben nu.

Voor Metamorphosis betaal je €5,50 en dat is waarschijnlijk de goedkoopste metamorfose die je je kunt wensen. De kruidige geur is zeer goed aanwezig in bad, waardoor je heerlijk ontspant. Zelfs vriendjes, vaders of broers zullen deze bruisbal erg waarderen. De diverse oliën in deze bruisbal zorgen voor een zachte huid na afloop.

Hoewel ik dol ben op de geur van Metamorphosis, valt hij in bad zó enorm tegen. Er kwamen amper felle kleuren uit de bruisbal – een beetje geel en een beetje roze. De uiteindelijke kleur van het badwater leek erop alsof ik in een sloot lag te dobberen. Hij gaf enorm af op m’n bad, zie hier een foto. Dit kreeg ik er met een schuursponsje wel van af, maar het hele bad voelde nog wat vettig na door de oliën en kleurstoffen. Die “explosie aan kleuren” die ze beloven op de verpakking, is dus niet het geval bij mij!

Ik las laatst dat er kennelijk twee ‘batches’ (gemaakte voorraden) zijn – eentje met Metamorphosis zoals die van mij (met weinig kleuren binnenin), en eentje met véél meer kleuren erin. Kennelijk is er dus een lading met slechte Metamorphosis bruisballen, en eentje met wél goede. Toch waag ik het er niet meer op en zal ik deze niet meer kopen. Wil ik van de geur genieten, duik ik wel lekker met Lord of Misrule onder de douche.

Lush Metamorphosis kost €5,50 en is te koop in de webshop of in één van de Lush winkels.

5 Responses to Review: Lush Metamorphosis Bath Bomb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën