Review: Lush Mamma Mia Shower Scrub

Text size: bigger / smaller

Scrub? Heerlijk. Roze scrub? Geef het me! I don’t care hoe hij ruikt (met uitzondering van kerrie), een roze scrub moet ik gewoon in m’n bezit hebben. Zo ook deze scrub uit de Moederdag collectie van Lush. My ass is BROKE dankzij deze collectie, die ook nog eens samen met de Paascollectie kwam 😒, maar je moet iets over hebben wil je wat te reviewen op je blog. Ja toch? TOCH????

Wat is het?

Lush Mammia Mia kost €15,95 (300 gram) of €26,50 (600 gram). Hij is onderdeel van de Moederdag collectie, dus niet het hele jaar te koop. Behalve dat de kleur gewoon geweldig is, vind ik de substantie zelf ook heel fijn. Hij is minder grof dan Ocean Salt of Rub Rub Rub, dit is echt een soort papje met scrubkorrels erin. Je schept er een handje uit en let the scrubbing begin!

Ik kan niet zonder scrubben. Een heerlijke zacht huid, die zacht en soepel aanvoelt, is eerder standaard dan een uitzondering bij me. Buiten dat is het ook gewoon goed voor je huid! Je verwijdert dode huidcellen, het is stimuleert de doorbloeding, het maakt verstopte poriën open, noem het maar op.

Wat zit erin?

De scrubkorrels in dit product is fijn zeezout en Himalayaans zout. Het tweede ingrediënt is NLS, een surfactant die we ook wel kennen onder de naam SLS of SLES. Dit zorgt ervoor dat de huid gereinigd wordt, hetzij op een wat chemische manier, er is veel discussie rondom dit ingrediënt. Zelf boeit me geen ene hol. Ik reageer nooit echt op parfum, alcohol (behalve op feestjes), SLS, SLES, noem het maar op. Maar goed, verder zit er ook nog roze grapefruitpuree in, roze grapefruitschilafkooksel (probeer dit eens tien keer achter elkaar te zeggen, flim het en stuur het naar me op), bergamotolie, rozenhoutolie, vanille absolue en rozenklei. En wederom komt de ingrediëntenlijst op de pot totaal niet overeen met wat er in de webshop staat. Not funny, Lush!

De geur is zoet en bloemig. Zoet vanwege de grapefruit erin, bloemig vanwege de bergamot en rozen, maar ook wel warm vanwege de vanille erin. Dit is een geur waarvan ik wel meer producten zou willen! (Lush, lezen jullie even mee?) Sommige mensen vinden de geur lijken op Prince Charming, en hoewel ik de vergelijking absoluut zie (vanwege de grapefruit in beide producten), vind ik Mamma Mia warmer. Prince Charming is meer fris.

Wat vind ik ervan?

Het is oprecht een goddelijk product. Waarom? Allereerst de geur, die is gewoon lekker. Zoet en bloemig, perfect voor het voorjaar. De kleur is een groot pluspunt. De substantie is ook precies goed — fijne scrubkorrels drijvend in een hydraterend papje. Ik word hier vrolijk van, maar mijn huid ook! Die voelt gewoon onwijs zacht, soepel en glad aan. Of ik een 600 gram pot ga kopen weet ik niet, het is best een hoop geld. Maar ik ga deze pot in ieder geval met héél veel plezier opmaken!

Lush Mammia Mia Shower Scrub kost €15,95 en bevat 300 gram. Hij behoort tot de tijdelijke Moederdag collectie.

15 Responses to Review: Lush Mamma Mia Shower Scrub

 • Ik vind het dus oprecht geweldig dat er zo veel zoetbloemige geuren zijn nu, want daarvan hou ik niet. ? Bespaart me toch wat geld, haha. Mijn huid reageert trouwens ook niet per se slecht op SL(E)S, maar ik mijd het in lichaamsproducten toch in de mate van het mogelijke omdat het zo chemisch is. Shampoo is een ander verhaal, want m’n hoofdhuid kan er veel minder tot zelfs niet tegen, maar die huid is dan ook veel gevoeliger.

 • Jammer van de geur, want verder klinkt hij fantastisch haha! Ik vind de kleur voornamelijk heel erg mooi, maar met bloemige geuren hoef je bij mij toch niet echt aan te komen.

 • “Behalve op feestjes” HAHA heerlijke review weer! Prachtige foto’s. Ik ben zelf echt geen fan van Prince Charming dus ben benieuwd wat ik van deze geur ga vinden, cause I love a good scrubbbb! Die kleur alleen al *heart*

 • Ja, je moet toch wat overhebben voor leuke reviews! Dus ik geef je groot gelijk, haha! Mocht je ooit galgje spelen, dan is grapefruitschilafkooksel echt een goed woord. Ik vind hem heerlijk klinken! Ik denk dat ik morgen maar een potje ga scoren in de winkel.

 • Dit ziet eruit als ene mierzoete scrub en de geur klinkt erg goed! Ik ben hier wel benieuwd naar.

 • Dit klinkt wel als een lekkere zoete body scrub zoals een echte Lush geur :)

 • Sounds gooood! Maar die prijs, wow! Echt duur zeg!

 • Klinkt heerlijk! Ben nu heel benieuwd hoe deze scrub ruikt…??

 • Haha ik moest erg lachen om hoe je nooit reageert op alcohol, behalve op feestjes?fantastisch! Deze ken ik nog niet, maar ga ik zeker onthouden. Wij zijn ook echte “lushies” en super benieuwd naar deze. Mijn favo scrub momenteel is cup o coffee

 • Ik hou echt enorm van dit soort geuren. Alleen moet ik eerlijk bekennen dat ik echt nooit scrub. Dat heb ik echt al jaren niet gedaan. Ik ben daar gewoon echt veeeeeel te lui voor. Maar misschien als de scrub zo lekker ruikt als deze dat ik ooit nog gemotiveerd raak met mijn luie reet onder de douche te stappen en een keertje te scrubben. Who knows.

 • Oh, deze klinkt héérlijk! En zo’n mooie roze kleur :-)

 • Ohh deze lijkt me heerlijk! Alleen die kleur al! Ik moet je eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit scrub omdat ik het simpelweg vergeet. Ik vraag me af of ik deze ook zou vergeten…. kan het me bijna niet voorstellen. Ps. Ik vind het wel dubieus dat de ingrediënten op de verpakking afwijken van de ingrediënten die Lush bij het betreffende product opgeeft op hun site.

 • Ik was vorige week in een Lush winkel en ben gewoon helemaal vergeten deze te ruiken. Hij klinkt heerlijk! Past ook helemaal bij de naam.

 • Ik vind het roze van dit product zo aantrekkelijk :) Is dat raar om te zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën