Review: Lush Sleepy Shower Bomb

Text size: bigger / smaller

Toen ik zag dat Lush nu shower bombs heeft, was ik niet heel hebberig. (Mensen in mijn omgeving weten dat dit een vrij zeldzaam fenomeen is) Ik had ooit iets van Lush wat erop leek, dat moest je in de douchecel leggen en dan gaan douchen. Ik dacht dat Sleepy Shower Bomb ook zoiets zou zijn! Totdat ik bij Jessica las dat dit heel iets anders is. Met deze shower bombs kun je je namelijk wassen! Wat ik toentertijd had, bleek een Emotibomb te zijn. Wist ik veel.

Ik reviewde al eerder de Not Sleepy Shower Bomb, nu is het de beurt aan… de wél Sleepy Shower Bomb! Lees je mee?

Sleepy Shower Bomb kost €2,95 en weegt 40 gram. Hij heeft de geur van Sleepy, een bekende geurlijn van Lush die voorheen bekend was onder de naam Twilight. Deze bevat veel lavendel en tonka, die zorgen voor een rustgevende geur. Ideaal dus voor het slapengaan!

Hij bevat havermeel, wat de huid verzorgt, kalmeert (hoe moet ik dit voor me zien?) en licht scrubt. Lavendelolie en ylang-ylang olie zorgen voor een heerlijke geur. Benzoëhars reinigt de huid, werkt ontstekingsremmend én ontspant de spieren. Altijd fijn na leg day. Natriumalginaat zorgt ervoor dat het product gaat schuimen, net als Natrium Laureth Sulfaat, dat eveneens zorgt dat talg, dode huidcellen, zweet en ander vuil losgeweekt worden en oplossen in het water. Verder zit er een klein beetje parfum in, onderaan de lijst.

De shower bomb is bedoeld voor één keer gebruik. Je neemt hem mee de douche in, houdt hem onder de straal en hij begint te schuimen. Met dat schuim kun je je insoppen, van top tot teen. Een Shower Bomb is ruim genoeg voor je hele lijf — zelfs voor mij, en ik ben 1.80m! De Shower Bomb transformeert, bij aanraking met water, in een rijkelijk, luxe schuim waarmee je je insmeert. Er zitten wel enkele kleine ‘harde’ stukjes in (ik gok dat dit gewoon afbrokkeling is van het product zelf) dus pas er met het gebruiken dat je niet te hard smeert. Zorg er ook voor dat de Shower Bomb steeds natgemaakt wordt, hij moet blijven schuimen namelijk, anders houd je gewoon een droog stuk over.

Ik heb hem expres ’s avonds gebruikt, voor het slapen gaan. Aangezien er kalmerende ingrediënten in zitten, zoals een goede portie lavendel, is het aannemelijk dat je er beter van kan slapen. Helaas had dit geen effect op mij, ik rook ook weinig aan m’n huid na afloop van het douchen. Desondanks maakte de kalmerende geur me wel wat rustiger en is het een aangename geur voor het slapengaan. Wellicht kun je het gebruik combineren met Sleepy bodylotion voor een wat meer aanwezige geur. Wel voelde m’n huid overduidelijk zacht aan, wat altijd mooi meegenomen is.

Lush Sleepy Shower Bomb (€2,95 / 40 gram)

22 Responses to Review: Lush Sleepy Shower Bomb

 • Omdat ik een douche heb lijkt mij dit heel leuk om eens te proberen. In februari ga ik weer een dagje naar Utrecht, ik hoop dan zeker Lush aan te doen! Ik ga ervan uit dat ik dan weer “de oude”ben!

 • Oehh dit ziet er echt heerlijk uit!! En leuk dat het geen bathbomb is. Deze ga ik een keer proberen. En ook de Sleepy bodylotion!

 • Ik heb ze zelf ook getest en had er op één of andere manier wat meer van verwacht. Ik vind het nog jammer dat je hem eigenlijk moet gebruiken als een (nogal ruwe) zeep! Ik weet zelf nog niet hoe ze het echt meer een bruisbal voor de douche kunnen maken hoor, het is alvast een goeie poging :D Ze zouden nog iets moeten maken wat je aan de douchekop kan hangen waardoor de geur vrijkomt! (gelijk zo’n wieletje)

  • Het idee is leuk, maar het is niet goedkoop dus als ‘verwen moment’ lijkt het me eerder geschikt. Je zou hem misschien wel halverwege kunnen wegleggen, maar ik heb geen idee of dat werkt.

 • Oeh ik heb deze laatst ook gekocht en ik was me al aan het afvragen hoe ik dit zou gaan gebruiken. De geur spreekt me wel heel erg aan, maar jammer dat hij niet echt lang blijft hangen. Wel fijn om te weten dat het ook echt je zweet en andere junk van je lichaam ‘oplost’. Ik gebruik normaal altijd zo’n shower puff zodat ik zeker weet dat dat gebeurt maar dat kan met zo’n product natuurlijk niet. Ik vind het wel altijd vrij heftig dat je zoiets maar 1 keer kan gebruiken, ik ben daar misschien een beetje te zuinig voor haha.

 • Ik vind deze geur zooo lekker! Jammer dat de Shower Bomb-versie niet achterblijft op de huid, want dat vind ik bij deze wel fijn aangezien je ermee in bed hoort te kruipen. ♥
  Trouwens, de verkoopster zei me dat sommige (waarom niet allemaal? Welke?!) Shower Bombs effectief een scrubbende werking hebben. Ik heb geprobeerd met het harde binnenste van m’n Karma Shower Bomb, maar dat voelde aan als schuurpapier, haha. Toch maar verkruimeld en opgeschuimd. :-P
  Ik denk dat ik deze niet opnieuw ga kopen, hoewel ze me op vakantie wel erg handig lijken! Hoef je geen vloeistof mee te nemen in je handbagage, maar als je dan vaak wil douchen, wordt het wel duur. Mijn moeder heeft Karma trouwens voor Kerstmis gekregen van de vriendin van een stiefbroer van me; ik ben benieuwd wat ze ervan vindt!

 • Ah, dit wil ik ook zeker eens proberen. Lijkt me vooral leuk om mee te nemen op vakantie, dan is daar douchen nog eens extra leuk. Sowieso heb je op vakantie vaak mooie badkamers wat het douchen al leuker maakt haha. Van die zogenaamd kalmerende geuren hebben op mij ook nooit invloed hoor. Ik kan er vaak juist niet van slapen als ik bijvoorbeeld een pillowmist spray of een kaars in de slaapkamer brand vlak voor het slapen gaan.

 • Dit vind ik leuk!!!! Ik heb geen bad en vind dat altijd heel jammer als ik bij Lush. Dit lijkt me echt wat voor mij, ben benieuwd!

 • Wat lijkt me dit een fijn product zeg ( minus de lavendel dan ) Zijn er ook andere geuren verkrijgbaar? Voor de prijs is het zeker een product dat ik wel eens zou willen uit proberen. Nu nog een Lush shop zien te vinden.

 • Wat een leuk idee! Wel jammer dat je het dan maar één keer kan gebruiken.. Dan ga ik toch voor de shower gel (die heb ik al, haha). Al ben ik wel nieuwsgierig geworden hehe.

 • Wat een grappig product, dat kende ik nog helemaal niet!

 • oh heerlijk product lijkt me dit! Wel jammer dat je dit product in 1 keer moet gebruiken. Verder heb je weer een mooie review geschreven en prachtige foto’s gemaakt!

 • Ik wil nu ook zo graag een shower bomb uitproberen. Weet alleen nog niet zo goed welke het wordt.. welke is jouw favoriet tot nu toe? Hoop zaterdag weer eens naar de Lush in Utrecht toe te gaan..

  • Ik heb er nog maar twee geprobeerd, maar ik vind deze wel heel lekker voor ’s avonds. Er zijn 4 Shower Bombs, ik heb er 3, maar ik denk dat ik die 4e het lekkerste zou vinden, dat is namelijk Karma! Op die geur was jij toch ook gek, of ben ik in de war met iemand anders?

 • Ik heb deze ook besteld, maar LUSH heeft nog geen zin om m’n pakje te versturen haha. Ben benieuwd!

 • Zo jammer dat het maar een keer te gebruiken is, dat maakt dan de overweging het in huis te halen wel weer wat kleiner. Dit is dus echt een product als je even lekker lang onder de douche wil staan en niet voor even snel douchen.

 • Aah klinkt heerlijk! Ik heb deze besteld, ben ontzettend benieuwd.

 • Oh klinkt wel leuk om eens te proberen. Jammer dat de geur niet bleef hangen om gemakkelijker in slaap te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën