Mijn Lush sale shoplog

Text size: bigger / smaller

Ken je die filmpjes van bijvoorbeeld Boxing Day, waarin mensen een winkel instormen en om zich heen beginnen te graaien? Kledingrekken die omvallen, winkelmedewerkers die moeten vluchten voor hun leven, mensen die vertrapt worden, plukken haar die door de lucht vliegen, noem het maar op.. Dat is de Lush sale, maar dan online.

2e kerstdag om 06:00 stond ik op, want de Lush sale (die eenmaal per jaar is) begint meestal ’s ochtends. Ik wilde op tijd zijn, want eenmaal te laat = pech, alle artikelen weg. Ik zat klaar om te bestellen voor mijzelf en wat vriendinnen. Creditcard lag klaar, lijstjes lagen klaar, kop koffie erbij.
Toen iets na 10:00 (Nederlandse tijd) begonnen er een aantal dingen afgeprijsd te raken. Er stond nog geen kopje Sale in het menu in de webshop, maar het team achter de webshop was duidelijk bezig alle producten alvast af te prijzen. En dat zag ik. En samen met mij, nog zo’n vier miljoen andere mensen. Want toen na een half uur het kopje Sale in het menu stond, was 70% al uitverkocht. Bi-fucking-zar.

Ik besloot in de Duitse webshop van Lush te bestellen, waar de sale om 09:00 al begonnen was. Die webshop deed het keurig, was niet traag, en ze hadden flink wat sale producten. Maar ik wilde in Engeland bestellen! Daar is namelijk het meeste te vinden van de sale én het is goedkoper dan Nederland en Duitsland. Maar Engeland lag er continu uit. Na een uur twijfelen en proberen gaf ik het op, en bestelde ik al vloekend in Duitsland. Ze hadden niet alles van onze lijstjes, maar het was in ieder geval iets.

Dit is wat ik uiteindelijk voor mezelf heb gekocht, dit was bij elkaar drie bestellingen. Ik heb er een paar uur over gedaan, pfff. Iets wat me irriteert is het feit dat ieder jaar het weer zo’n drama is, ze weten dat het enorm druk gaat worden en toch ligt ieder jaar die webshop op z’n gat. Dit jaar lag de Engelse webshop er de hele dag uit, de sale begon 10:00 ’s ochtends en om 0:30 ’s nachts (de tijd waarop ik dit nu typ) doet hij HET NOG NIET.

Veel gestelde vragen over de Lush sale

Op welke dag begint de Lush sale?
De Lush sale is altijd op 26 december, oftewel tweede kerstdag.

Hoelaat begint de Lush sale?
Dat weet niemand zeker. Ook Lush wil/kan dit niet zeggen. Uit ervaring weet ik dat het wel altijd ’s ochtends begint, rond 10:00. Wil je niets missen, sta dan vroeg op. Zet een wekker om 07:00 en kijk of de Sale is begonnen, zo nee, zet de volgende wekker tot 08:00.
Lush mag trouwens niets zeggen ieder jaar, in verband met teleurstellingen, want de Sale is nooit gegarandeerd. Het ligt er maar net aan hoeveel voorraad Kerst over is. Soms zie je ook reguliere producten uit het assortiment in de Sale. Dit komt omdat Lush een Freshness Policy heeft, wat inhoudt dat bepaalde producten een versheidsdatum hebben. Sommige producten, die niet heel lang meer vers zullen zijn, komen dan ook in de Sale terecht. Wat die producten zijn, weet niemand van te voren.

Is de Lush sale ook in de winkel/online?
Ja, de sale is zowel online als in de winkel. Online is het altijd gekkenhuis, in de winkels schijnt het vaak mee te vallen. Dus tip, woon je in de buurt van een Lush winkel, ga daar heen.

Is de Lush sale ook in het buitenland?
Ja, de sale is ook in het buitenland. In Lush Amerika bestaat de sale uit 1 + 1. In Nederland, Duitsland en Engeland is het (zo ver ik weet, afgelopen drie jaar in ieder geval) steeds 50% korting. Tip, lukt bestellen in Nederland of Engeland niet, probeer dan in Duitsland te bestellen. Je betaald €10,95 verzendkosten. In Engeland £10.95 (zo’n €14,80).

Is het 50% korting alleen, of zijn er ook andere kortingen?
Nee, alle Kerstproducten (en wat producten uit het reguliere assortiment) hebben allemaal 50% korting.

Ik krijg de hele tijd een error, wat is deze?
Ja, dat is normaal. De halve wereldbevolking zit in de webshop. Keep calm en blijf refreshen.

Ieder jaar weer een drama dus, maar het heeft ook wel weer wat. Al scheldend met kleine oogjes en een kop koffie in m’n handen achter de PC zitten, op F5 rammend, hopend dat ik die dag voor minimaal 100 euro aan Lush producten kan scoren. Yep, gotta love it. Ik kan niet wachten tot volgend jaar. Maar eerst deze bestelling maar eens binnenkrijgen!

Heb jij je aan de sale gewaagd? Is het gelukt? Wat heb je gekocht?

25 Responses to Mijn Lush sale shoplog

 • Ik heb uiteindelijk een bestelling in Duitsland gedaan en twee in nl omdat nl zo vreselijk traag was met producten toevoegen aan de sale en de boel al snel uitverkocht was. Heel hinderlijk zulke trage slecht voorbereidende dingen. Maar uiteindelijk ook voor ruim €100 producten weten te scoren. Alleen dan wel jammer dus vd 2x verzendkosten van NL

 • Gisteren had ik het opgegeven….
  Tot mijn grote vreugde was de sale nog online deze morgen om 6 uur en de site werkte perfect en alles was nog in stock… Dus ik heb goed kunnen scoren *happydance*

 • Het enige dat wij kopen van lush is de aromaco deodorant. Daar zweren wij bij :) Verder kopen we er bijna nooit wat maar dat komt omdat we geen bad hebben haha. Anders had ik waarschijnlijk ook de hele sale leeg gekocht :)

 • Gister onwijs veel stress gehad! Paar dingen gemakkelijk kunnen bestellen in de Nederlandse webshop. Gedurende de dag de hele tijd de Engelse webshop geprobeerd. Hele dag errors en op een gegeven moment deed die niks meer. Om 8 uur was ik wakker vanmorgen en toen heb ik in alle rust nog even 40 pond besteld aan heerlijke badproducten! Ik haat het om zo te refreshen te wachten, maaaaaar van de prijzen word ik hebberig en ik kan het niet loslaten haha

 • Wow! Nooit geweten dat de Lush sale echt een ding was. Volgend jaar maar eens proberen, want ben groot Lush fan :D

 • Ik koop normaal nooit spullen in de sale, maar vanmorgen ben ik toch gezwicht! Ik heb bij Lush UK besteld. Drie cadeaupakketten met in totaal 16 producten.! Butterbear, Merry Christmas en It’s Christmas Deer.

 • Oh wauw ik wist ook echt niet dat dit zo’n big happening was! :O
  Ik overwoog gisteren bij de Duitse webshop wat te bestellen maar ik had geen idee wat de verzendkosten bedroegen. Fijn om te lezen in je artikel! De product prijzen liggen dus lager in UK en DE? Interessant, haal je dat er dan nog wel uit met die hoge verzendkosten? :)

 • Door de kerst drukte kon ik vanmorgen pas kijken op de sale pagina, maar ben voor alle heerlijke producten die ik wilde alweer te laat :mrgreen:

 • Ik ben niet eens gaan kijken haha!

 • Wat een leed inderdaad, gelukkig heb je toch nog wat kunnen scoren. Ik begin er niet aan, haha.

 • Haha, ik ben heel snel naar Utrecht geweest ervoor gisteren! Heb wel een paar leuke dingen gescoord :D.

 • Ik ben vandaag in Amsterdam geweest voor de sale en ik scoorde wel wat lekkere dingen! 3x So White (mijn favoriet!), 1x Father Christmas en 1x medium Snow Fairy. Niet superveel, maar ik kan voorlopig weer even vooruit. En over een paar weken ga ik weer, dus dan sla ik weer wat reguliere producten in, hihi.

 • ik schaam me dood dat dit de eerste keer is dat ik hier van gehoord heb :o

 • Wat vervelend he! Ik heb geen last van Error want ik heb nog niet lush webshop bezocht. Maar wel kleding webshop. Elke keer als ik de kleding wilt hebben, is die uitverkocht of de maat geen meer. ..grrrr!

 • Oeps ik ben dus niet gaan kijken, ik denk ik toch beter is in de winkel kijken haha ;D

 • Ik had het na uren proberen al opgegeven… Maar om 5 uur vannacht toch nog opeens het nodige kunnen bestellen op de UK site!
  Winkel is misschien wel wat beter, maar alsnog chaos! Ik was er als eerste vandaag (Den Bosch) maar nog niet alles gescoord… Het was zooo druk in de winkel dat je niet meer van voor naar achter kon lopen… Maar het meeste heb ik wel, en voor de zepen die ik nog wil ga ik morgen terug…
  Tip is sowieso, als je naar een winkel gaat, vantevoren vast oriënteren wat de indeling van de winkel is! Zo kan je meteen naar het juiste gedeelte gaan! Vroeg komen is ook handig… Binnen een half uur zijn de meest populaire dingen wel weg. Dus kom je pas aan als de winkel open gaat, dan heb je een grote kans dat het meeste al weg is…

 • Wat een drama. Toch vind ik het knap dat je vastberaden blijft en er voor blijft gaan. Met dit artikel zullen er nog alleen maar meer mensen op de 26e bij komen zitten achter de PC. ;-) leuke tip trouwens. Of ik fanatiek mee doe? Ik zal het volgend jaar zien. :-) Geniet van jou aankoop straks!

 • Oooooh dangerous, hehehe :-)

 • Ik heb in de UK nog een flinke lijst weten te bestelen op de 27e om 8 uur ’s ochtends haha! De 26e heb ik ook op F5 zitten rammen, maar niets hielp. En je tip om naar de winkels toe te gaan omdat het daar meevalt? Hell No! In Maastricht was het enorm druk! Toen de winkel om 12 uur open ging stonden er in ene keer 60 man binnen :’) Maar goed, ook in Maastricht ben ik geslaagd haha!

 • Na net iets te veel irritatie rondom de webshop ben ik 2e kerstdag maar naar de winkel gegaan (wat baalde mijn vriend ervan dat ik ‘even’ mee wilde naar de stad haha) in de winkel was het super rustig, alleen waren er bijna geen kerst dingen meer. Shame! Toch nog voor een behoorlijk bedrag dingen gekocht. Missie geslaagd!

 • ik was te laat ik zet het voor volgend jaar in mijn agenda ik wil ook scoren haha!

 • Echt dikke trauma’s iedere jaar man aan die fucking sale. Huilen gewoon, maar toch zitten we iedere jaar weer voor de PC hahaha. Heb dit jaar niet veel gekocht, bankrekening was het er niet zo mee eens dus heb alleen 2x 500 mL LoM Showergel gekocht, 2x Damaged Masker en een stuk Old Father Time zeep.

 • Dat is een hele mooie buit!! Ik wist niet dat bestellen tijdens de sale zo’n hype én drama is. Misschien dat ze eens met een ander IT bedrijf zaken moeten doen. Dit soort ‘verwachte’ pieken in de capaciteit zouden ze beter op moeten kunnen vangen.

 • Ik ben naar Lush in Maastricht gegaan, en helaas hadden ze mijn geliefde Cinders niet meer! Normaal ligt hij elk jaar nog in overvloed in de sale, maar helaas! Ook Father Christmas, Butter bear en Peeping Santa hadden ze niet meer. Ik scoorde uiteindelijk 2 Golden Wonders, 1 Shoot for the stars, 500 ML LOM (met 50%) en 500ml Comforter (met 50%). Online was helaas al veel uitverkocht, dus daar heb ik het niet eens meer geprobeerd. Toen ik 2e kerstdag iedereen zag vloeken op FB en Twitter dacht ik, hopelijk hebben ze alles wat ik wil nog in de winkel.
  Oh, en ik stond een kwartier voor openingstijd voor de winkel, 5 seconden later stond er nog een hele groep mensen en toen de winkel open ging, was je blij als je je kont nog kon keren! OMG, het was zo enorm druk! Lush Maastricht is een vrij kleine winkel, en dit was eigenlijk veel te veel voor in de winkel….

 • Ik ging toevallig 2e kerstdag naar de lush in verband met een verjaardag. Ik heb blijkbaar echt geluk gehad want ik wist niks af van de lush sale. Heel veel leuke dingen gescoord. Een volle tas voor nog geen 50 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën