Review: Lush Butterbear Shower Jelly

Text size: bigger / smaller

Op de één of andere rare manier ben ik hooked aan de shower jellies van Lush, terwijl ik ze eigenlijk nooit gebruik. Ik was daarom ook van plan geen jellies meer te kopen, maar toen ik deze met 50% korting zag liggen, móest ik hem gewoon hebben. Ik weet dat de bath bomb hiervan altijd lekker ruikt én de huid erg verzorgd. Ik besloot hem gewoon mee te bestellen (ook een beetje onder het mom ‘dan heb ik weer wat te reviewen’, superslecht, ik weet het!) en vandaag review ik hem voor je.

Water (Aqua), Propyleen Glycol, Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Carrageenextract, Laurylbetaïne, Parfum, Titanium Dioxide, Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Synthetische Musk

Lush Butterbear Shower Jelly kost normaal €5,50 en in de sale dus €2,75. Hij weegt zo’n 65 gram en heeft, in tegenstelling tot veel andere jellies, een vorm — namelijk die van een beertje. Erg leuk, maar ook hilarisch hoe hij in z’n potje ligt, kijk hieronder maar. Butterbear is onderdeel van de Kerstcollectie, waarschijnlijk is hij op dit moment nog wel te koop in de sale, maar zonder garantie.

Butterbear heeft dezelfde geur als zijn bath bomb uitvoering — warm, zoet en romig, ik ruik veel chocolade. Geen sterke chocoladegeur, maar een normale, zoete chocoladegeur. De geur is warm en romig en past goed in dit jaargetijde. Qua ingrediënten ziet alles er prima uit, glycerine en carrageenextract zorgen voor hydratatie en verzorging van de huid, cacaoboter maakt de huid zacht en ylang ylang-olie heeft een heerlijke geur.

Even serieus, hoe depressief ligt ‘ie erbij? Precies hoe ik ’s avonds op de bank lig nadat ik zojuist een hele reep Milka naar binnen heb gewerkt en nu al m’n levenskeuzes in twijfel trek. Of wanneer je in een hotel in bad wilt maar 1.80m bent… -__-

Ik schreef ooit een artikel over hoe je shower jellies gebruikt. Daarin staan allerlei manieren waarop je een jelly kunt gebruiken! Zelf scheur ik een stukje af en neem deze mee de douche in, maar er zijn handigere manieren. Ik bleef namelijk steeds het stukje jelly, dat tussen m’n lijf en hand door glipt, oprapen. Gelukkig is deze jelly, door zijn vorm, makkelijker vast te houden dan een normale jelly. Hij schuimt vrij snel en glijdt makkelijk over de huid zonder alle kanten op te flubberen.

De warme cacaogeur komt je snel tegemoet, helaas ruik ik hier na afloop niets meer van. Ik heb expres een test gedaan — één arm flink ingesmeerd met Butterbear Jelly, de andere arm niet. Wanneer ik deppend m’n huid droog, voelt deze wel íets soepeler en elastischer dan normaal, maar na twee uur buiten te zijn geweest, ziet m’n huid er op sommige plekken gewoon weer droog uit. Niet de hydratatie-boost die ik had verwacht, helaas. Van de geur blijft niets over na het douchen, maar ook van het effect zie ik weinig terug op m’n huid. Jammer!

Ik ben niet heel tevreden over het resultaat. Het gebruik en de geur zijn prettig, maar daar blijft het bij. Butterbear staat bekend om zijn hydraterende ingrediënten, maar daar zie ik weinig van terug aan mijn huid. Desondanks zal ik hem wel opmaken onder de douche, maar niet opnieuw kopen.


Lush Butterbear Jelly kost €5,50. Hij behoort tot de Kerstcollectie.

10 Responses to Review: Lush Butterbear Shower Jelly

  • Wat jammer! De Bath Bomb vind ik wel erg lekker, maar deze had ik nog niet geprobeerd.

  • Ah wat jammer dat de geur niet goed blijft hangen en de hydratatie ook voor korte duur is. Hij ziet er namelijk zó leuk uit! Mijn vriend heeft deze gekocht tijdens de sale, maar hij vindt hem vooral gewoon leuk en lekker ruiken onder de douche, haha.

  • Jammer dat deze teleurstelt. Ik blijf het wel echt hi-la-risch vinden hoe hij in het potje ligt, haha!

  • Hahah jouw beschrijving is hilarisch. Zelf niet dol op choco geuren maar alleen vanwege de vorm en de korting zou ik em al bijna willen aanschaffen.

  • Hahahhaa die beschrijving van hoe hij erbij ligt is echt on point! Wel echt heel erg jammer dat hij niet echt heel erg veel doet. Ik zag hem vorige week bij de Lush ook nog liggen bij de kassa en ik twijfelde nog of ik hem mee zou nemen. Uiteindelijk niet gedaan en dat is misschien ook maar beter zo. De geur is wel echt heel lekker van de butter bear, maar ik hou het dan liever op de bath bomb variant!

  • Jammer dat deze shower jelly beer niet echt huidverzorgend is, maar wat is het een schatje om te zien! Dat depri beertje zou ik zo willen adopteren! Goed dat je laat zien wat er eigenlijk in zo een doosje zit, ik had geen vormpje verwacht maar eerder een jelly-blob. Geinig beertje!

  • Wat een schattig beertje is het toch! Hoe hij in het potje ligt is echt té schattig! :-) Ik vind de jellies ook super onhandig maar heb er toch ook twee in huis! :-)

  • Heb deze ook eens gekocht en was er ook niet echt tevreden over. Heb liever de bath bomb

  • Hahaha ik ben dus ook zo iemand die steeds weer een shower jelly koop terwijl ik ze eigenlijk nooit gebruik. Deze vind ik wel erg lekker ruiken, ik had hem vorig jaar gekocht.

  • jammer dat er weinig geur zit nadat je het product hebt gebruikt. Hij ziet er trouwens wel mega cute uit. *shock*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën