Review: Lush ‘Cream Bath Oil

Text size: bigger / smaller

Als echte horrorfilm-fanaat kon ik deze bath oil niet laten liggen. Dit masker uit de Scream films is inmiddels iconisch, en dat is ook Lush niet ontgaan. Voor Ghostface hoef je niet bang te zijn, deze komt je niet achterna met een vlijmscherp mes. In tegenstelling – jij verzuipt hem in bad. Je kunt hem genadeloos ten onder laten gaan, zonder voor je leven te hoeven vrezen. Vandaag vertel ik alles over deze engerd. Dus mocht je niet bang zijn.. klik dan snel verder! (P.s.: wist je dat degene onder het masker van Ghostface, Billy Loomis, wordt gespeeld door FP Jones uit Riverdale?)

Wat is het?

Ingrediënten: Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Laureth 4, Natrium Laureth Sulfaat, Parfum, Hexyl Cinnamal, Laurylbetaïne, Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Etherische Amandelolie (Prunus amygdalusl amara), Geactiveerde houtskool, Titanium Dioxide, Tinoxide, Synthetische Fluorflogopiet, *Benzyl Benzoaat, Kleurstof 77491 (Cl 77491), Kleurstof 17200, Kleurstof 42090

Lush ‘Cream Bath Oil kost £3.95 en is een Liverpool exclusive. Het is een bath oil, maar qua werking is het niet anders dan een bath bomb. Een bath oil bruist echter niet, de boters en oliën smelten in het water. Qua bath art hoef je dus ook niet zoveel te verwachten als van een bath bomb. Wel is het grote verschil met bath bombs dat bath oils enorm verzorgend zijn voor de huid, omdat ze dus zoveel boters en oliën bevatten. Lush heeft vrij veel bath oils in het assortiment, echter is ‘Cream alleen in Liverpool te koop.

‘Cream heeft als hoofdingrediënt cacaoboter, dat wordt lekker smelten dus in het warme water. Verder zit er ylang ylang-olie in, benzoëhars, amandelolie en houtskool. Dit zegt je waarschijnlijk helemaal niets qua geur, gelukkig heb je mij daar voor: ‘Cream deelt zijn geur met de Happy Blooming geurlijn. Happy Blooming is een warme kersengeur — warm dankzij de amandel, zoet en fruitig dankzij de combinatie met benzoëhars. De kersengeur is vrij aanwezig, maar heeft een warme ondergrond. Ook zit er iets bloemigs aan de geur — waarschijnlijk door de ylang ylang. Het is een lekkere geur, heel erg Lush. Sommigen vinden de geur wat marsepein-achtig, wat ik zeker ook erin herken — het romige is duidelijk terug te ruiken.

Mijn ervaring

In bad zinkt onze enge vriend direct naar de bodem. Daar blijft ‘ie comfortabel liggen, terwijl hij paarse luchtbelletjes, sliertjes en zweverige wolkjes naar de oppervlakte stuurt. Een heel bijzonder, maar tof gezicht. Het leverde dan ook zeker wat leuke foto’s op! Hij kleurt langzaamaan het water paars. Hoewel het geen felle tint paars wordt, is het een troebele, paarse kleur boordevol oliën — het water voelt dan ook onwijs zacht aan, wat me eraan herinnert dat ik toch wat vaker bath oils moet gebruiken, met mijn droge huid.

In bad heb ik wat moeite om te blijven zitten, omdat de bodem wat gladder is door de oliën. Dit heb ik eigenlijk altijd met bath oils, en soms zelfs bath bombs die veel oliën bevatten 😂 De warme kersengeur bleef continu aanwezig tijdens het badderen — iets wat ik bij bath bombs niet vaak meemaak. Zelfs na het badderen kon ik de warme, zoete geur nog urenlang goed ruiken op m’n huid. M’n huid voelde onwijs zacht en gehydrateerd aan. Waar ik vroeger bang was voor Ghostface, ontvang ik hem nu met open armen! Mocht ik ooit de kans krijgen deze opnieuw te kopen, dan zal ik dat zeker doen. Al is het alleen maar voor de hilarische foto’s.

Lush ‘Cream Bath Oil kost £3.95. Hij is alleen in Lush Liverpool te koop.

2 Responses to Review: Lush ‘Cream Bath Oil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën