Review: Lush Dreamwash Roulade

Text size: bigger / smaller

Héél vervelend, dat Lush weer allemaal nieuwe producten heeft in het assortiment. Nee echt, want ik moet natuurlijk álles hebben als diehard-fan zijnde! Afijn. Je bent was misschien al wel bekend met de Dreamwash Shower Smoothie van Lush. Deze is er inmiddels uitgeknikkerd, en Dreamwash Roulade kwam ervoor in de plaats. Ik vond de prijs van de Shower Smoothie altijd wat te hoog, maar de Roulade heeft nu een leuke prijs (€7,95 / 100g). Lees verder voor mijn review!

“Geweldige zachtheid voor probleemhuidjes. Allerlei kalmerende ingrediënten in een zachte shower smoothie, een roulade! Kalaminepoeder en de oliën van tea tree, rozen, lavendel en kamille. Gebruik dit als je je huid liever niet aan de buitenwereld toont. Het verandert je leven. Na je reiniging met Dreamwash gebruik je voor het beste resultaat Dream Cream, onze best verkopende bodycrème.”

Niet alleen de prijs van zijn voorganger Shower Smoothie hield me tegen, ook het feit dat ik wel eens een sample had geprobeerd, en dat hij toen m’n huid enorm uitdroogde. Maar, nieuw product, nieuwe kansen! Eerst even de verpakking. De roulade zit in een 100 gram potje, met beschrijving en datum van maken op het etiket. Lijkt qua verpakking en inhoud een beetje op Aqua Marine, dat is ook zo’n stevige prut in een 100 gram potje gedouwd.

INGREDIËNTEN: Kalamijn poeder (Calamine Powder), Aloe vera gel, fair trade biologische (Aloe barbadensis), Water (Aqua), Raapzaadolie en kokosolie (Brassica napus and Cocos nucifera), Glycerine (Glycerine), Natriumstearaat (Sodium Stearate), Roos absolue (Rosa damascena), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Honingmeloen, Natrium Chloride (Sodium Chloride), EDTA (EDTA), Tetrasodium Etidronaat (Tetrasodium Etidronate), Natrium Hydroxide (Sodium Hydroxide), *Linalool (*Linalool), Parfum, Zachtblauw glitterpoeder, Kleurstof 47005, Kleurstof 42090 (Colour 42090)

Dreamwash Roulade bevat kalamijn poeder als hoofdingrediënt. Deze staat bekend om roodheid, steken en irritatie van de huid te verlichten. Het werkt niet alleen kalmerend voor de huid, ook heeft het een antiseptische werking (bacteriedodend). Dan hebben we het fijne ingrediënt aloe vera, raapzaadolie en kokosolie, rozenolie, kamille olie, tea tree olie, lavendelolie, honingmeloen, en helemaal onderaan -als enige slechte ingrediënt- staat parfum. Al met al toch een zeer goede ingrediëntenlijst!

De geur is wat kruidig, en lijkt erg op Dream Cream. Geen storende geur, ook niet een geur waar ik verliefd op zou raken. Hij past prima bij hoe hij eruit ziet!

Potjes in de douche – ik heb er een grafhekel aan. Dat terzijde, vind ik het principe van een bepaalde hoeveelheid eruit scheppen met je vingers, wel prettig werken. De substantie is erg stevig, en harder dan gedacht. Ik smeer een beetje uit over mijn natte huid, en de boterachtige substantie wordt direct zacht en begint te schuimen.

Helaas, net als de zepen van Lush, droogt hij m’n huid uit. M’n huid wordt er squeaky clean van en dat haat ik. Na afloop ben ik geneigd me extra in te smeren met bodylotion.. jammer! Hij maakt m’n huid dus helemaal niet zacht zoals hij beloofd. Nu heb ik gelukkig geen probleemhuid, dus daarop kan ik hem niet testen. Maar ik weet voldoende, ik zal hem niet opnieuw aanschaffen!

Lush Dreamwash Roulade bevat 100 gram en kost €7,95. Je koopt hem in de webshop of in één van de Lush filialen.

6 Responses to Review: Lush Dreamwash Roulade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën