Review: Lush Golden Slumbers Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Toe aan een rustgevende bath bomb, die je weer helemaal zen maakt? Dan heb je aan Golden Slumbers een goeie. Hij zit namelijk vol lavendel en kamille, twee rustgevende en kalmerende oliën. Hij is alleen in Engeland te koop, maar aangezien hij vol lavendel zit (en daar ben ik gék op) wilde ik hem graag eens proberen. Kom maar op met die heerlijke nachtrust! Vandaag test ik hem voor je. Lees je mee?

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Gardenia-extract, Stralend Goud Glanspoeder (Potassium Aluminium Silicaat), Parfum, Goud Glanspoeder (Synthetische fluorflogopiet), Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Lavendel Absolue (Lavandula angustifolia), Blauwe Kamille-olie (Chamomilla recutita), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), *Linalool, *Limonene

Lush Golden Slumbers Bath Bomb kost £3.95 en is onderdeel van het vaste assortiment, maar is alleen in Lush UK te koop. Deze bath bomb is iets kleiner dan gemiddeld, maar de inhoud mag er wezen! Lavendelolie en lavendel absolue (absolue is ‘een bepaalde door extractie van natuurlijk materiaal verkregen geurende stof’) is voornamelijk aanwezig, een kalmerende geur die tevens ontstekingsremmend en antibacterieel is. Kamille heeft een rustgevende, kalmerende en ontspannende werking op de geest. Neroli is bloemig en heeft óók een aromatische en verzachtende werking op huid en geest. Als dat geen burn-out voorkomt, weet ik het ook niet meer.

In eerste instantie ruik ik kamille, bijgestaan door een kleine portie lavendel. Ik ruik zoete kamille-thee — een rustgevende en zachte, bloemige geur. De portie neroli erin, maakt de geur iets zoeter, wat ik heerlijk vind. Ik ben absoluut geen kamille-fan, maar hoe Golden Slumbers ruikt, vind ik heerlijk. Door de lavendel erin, krijgt Golden Slumbers een wat warme, lavendel-achtige achtergrond. Het is compleet anders dan de Sleepy / Twilight geurlijn, veel minder zoet en bloemig. Als ik hem moest samenvatten zou ik zeggen; een zachte, iets poederige kamille-geur.

Speel het filmpje af in 2160p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring! Het filmpje speelt zich versneld af.

(Mocht je je afvragen waarom de bath bomb een totaal andere kleur heeft dan op de foto’s bovenin het artikel — hij verkleurt heel snel. Andere bath bombs ook. Ik leg ze na aankoop op m’n kamer neer, waar kennelijk teveel licht is, want tegen de tijd dat ik ze in de bad gooi, zijn de kleuren helemaal vervaagd. Op een donkere plek bewaren dus!)

Mijn ervaring

Als ik Golden Slumbers in bad laat zakken, komen er direct stralen met oranje/goud schuim vanaf, die boordevol gouden glittertjes zitten. En niet zomaar wat glitters — ze nemen de hele oppervlakte over! De bath bomb blijft even dobberen door het water, maar zakt uiteindelijk naar de bodem. Vanaf de bodem kleurt hij langzaamaan het water een gouden tint. Het is niet echt geel, ook niet oranje, maar écht een gouden tint. Lekker decadent hoor, even m’n kroon erbij pakken. De geur laat zich nog even ruiken, maar is daarna vrijwel verdwenen.

Het water is goudkleurig vól met minuschule, gouden glittertjes. Het is een prachtig gezicht, alleen zie ik al gelijk een gele streep ter hoogte van het water. Hij vlekt gigantisch in bad, een groot nadeel. De glittertjes waren achteraf goed weg te spoelen, maar de gele randen gaan er na goed schoonmaken nog niet af. Ik had zelfs gele vlekken op m’n lijf — het leek wel alsof ik gevochten had 😂 Het slijt wel, maar toch. Ik kan me voorstellen dat als je deze mee zou nemen naar een weekendje hotel, je wel eventjes in paniek raakt als je dit ziet.

Desondanks de vlekken was het een héérlijke bath bomb. Ik heb er een beetje een haat/liefde-verhouding mee. Het badderen in vloeibaar goud met glittertjes is natuurlijk geweldig. Het schoonmaken erna? Iets minder geweldig. De glittertjes bleven achter op m’n huid; maar toevallig moest ik erna nog m’n haar wassen onder de douche, toen spoelde ze eraf. M’n huid voelde zacht en gehydrateerd aan; de geur had van mij wel meer aanwezig mogen zijn. Als je niet terugdeinst voor wat vlekken in je bad, dan raad ik ‘m zeker aan!

Lush Golden Slumbers Bath Bomb kost £3.95. Hij behoort tot de vaste collectie.

2 Responses to Review: Lush Golden Slumbers Bath Bomb

  • Deze ziet er prachtig uit, alleen, die streep … En dan zelfs ook nog vlekken op de huid?! Dat is toch echt nergens voor nodig? Dat ze er dan een beetje minder kleurstof in verwerken … Ik gebruikte een paar dagen geleden de Fairy Trumpets Bath Bomb en moet die neonroze streep ook nog steeds wegboenen.

  • Hij klinkt echt superlekker! Wel jammer van de gele vlekken, haha. Ik ben altijd een beetje te lui om het schoon te maken en het ziet er niet echt charmant uit natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën