Review: Lush Valkyrie Conditioner

Text size: bigger / smaller

Een haarconditioner die naar Rose Jam ruikt? Aantrekkelijk. Hoewel ik dankzij de Rose Jam body spray totaal ben afgeknapt op de Rose Jam geurlijn, wilde ik Valkyrie tóch een kans geven. Hij is namelijk goed voor chemisch behandeld haar. En aangezien ik mijn eigen haarkleur al sinds m’n 13e niet meer heb gezien, wilt dat wel zeggen over hoe vaak ik m’n haar verf. Heel. Veel. Keer. Tijd om wat Valkyrie er tegen aan te gooien. Al zingend op de melodie van Valerie van Amy Winehouse, nam ik deze conditioner mee onder de douche. Why don’t you come on over, Valkyrieeeehieeeieee ♫♫

Wat is het?

Lush Valkyrie Conditioner £15.95 (250 gram), maar is er ook in 100 gram (£7.95), 500 gram (£26.95) en 1 kilo (£43.95). In Nederland was hij ook te koop in de Lush Labs (€19,95 voor 250 gram), in de maand april. Ik kocht hem in Liverpool, maar baal wel dat hij inmiddels niet meer in Nederland te koop is.

Valkyrie is een haarconditioner, speciaal bedoeld voor fijn, beschadigd of chemisch behandeld haar. Uiteraard kan iedereen hem gebruiken, maar mensen met behoefte aan wat reparatie aan hun lokken hebben extra baat bij deze conditioner. Behalve je haar herstellen, ook ontwart hij je haar door het te ontklitten, hydrateert je haar zodat het er minder droog uitziet, maakt het je haar sterker en geeft het glans. Aan alles is gedacht — jij hoeft het alleen nog op je kop te smeren onder de douche.

Trouwens! Valkyrie verkleurt erg snel. De rose substantie kan wat wit/geel worden. Dit is alleen verkleuring, heeft (bij mij) geen effect op de werking.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Chickpea Cream, Ethyl Macadamiate, Perfume, Organic Extra Virgin Olive Oil, Propylene Glycol, Behentrimonium chloride, Fresh Grapefruit Juice, Hydrolyzed Wheat Gluten, Rose Absolute, Rose Oil, Geranium Oil, Sicilian Lemon Oil, Aquafaba, Arginine HCL, Leucine, Polyvinylpyrrolidone (PVP), Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Citronellol, Coumarin, Geraniol, *Limonene, Colour 17200, Colour 45380:3

Valkyrie bevat flink wat kikkererwten, maar ook aquafaba, wat het vocht van kikkererwten is. Aquafaba lijkt qua eigenschappen erg op eiwit en maakt je lokken dus stukken sterker. Het is niet alleen een goede plantaardige vervanger voor eieren in gerechten, maar ook in verzorgingsproducten. Maar behalve dat zit er dus ook nog kikkererwtencrème in — dit zijn kikkererwten gekookt met propylene glycol, wat een rijke crème wordt. Mocht je wat meer willen lezen daarover, klik dan hier.

Verder zit er ook in: olijfolie, grapefruitsap (zorgt voor flinke dosis glans), gehydroliseerde tarwegluten (versterkt de elasticiteit van de haar, zorgt voor meer volume, zachtheid, glans en droogt minder snel uit), rozenextract, rozenolie, geraniumolie, citroenolie, arginine (bevordert haargroei, repareert gespleten haarpunten), leucine (een aminozuur, hecht zich aan de keratine in de haarschacht waardoor gespleten haarpunten aan elkaar plakken).

De geur, ik zei het in de intro al, maar hij deelt z’n geur met de populaire Rose Jam douchegel — een warme, zoete rozengeur, met een heel fris tintje erin door de citroen. Toch vind ik Valkyrie anders. Valkyrie is een erg warme geur, maar ook erg weeïg. Misschien door de shitload aan kikkererwten erin, maar hij is zeker minder fris dan de douchegel. Ik heb eigenlijk dat, hoe vaker ik ruik aan Valkyrie rechtstreeks uit de fles, hoe viezer ik hem vind. Op gegeven moment moet ik gewoon stoppen met ruiken, want ik begin nu echt te walgen van dde geur. Raar, want ik vind Rose Jam echt heerlijk. Valkyrie mist gewoon echt de frisheid van de citroenen, waardoor hij een beetje naar natte hond ruikt.

Mijn ervaring

Ik heb hem nu een paar weken getest, en ik kan volmondig zeggen dat ik enorm tevreden ben met Valkyrie. Je hebt er niet veel van nodig, hij is erg geconcentreerd en sterk. Ik doe een dotje in m’n handen en werk dit door m’n haar heen, concentrerend op de onderste helft van m’n haar. Na een paar minuten in te hebben laten trekken, spoel ik het af en merk ik al meteen verschil. Mn haar is zijdezacht en glad, alsof ik mega veel crèmespoeling heb gebruikt. De hele douche ruikt naar Rose Jam, nu wel zonder de weeïge lucht die erachter zit.

Wanneer m’n haar droog en doorgekamd is, voelt het zijdezacht aan en soepel. Het valt mooi en luchtig en heeft ook een mooie glans. De onderste 5 cm van m’n haar, die normaliter erg beschadigd en droog zijn en gespleten haarpunten bevatten, voelen iets minder droog en kapot aan. Oké, ik moet alsnog even langs de kapper om te punten te laten knippen, maar na gebruik van deze conditioner zien de haarpunten er wel stukken gezonder uit. Al met al ben ik dus erg tevreden over hoe het voelt en eruit ziet. Een stuk gezonder, dat sowieso. Na langdurig gebruik merk ik ook dat m’n haar sterker is geworden en het lijkt wel alsof het minder uitvalt. Qua volume doet hij niet heel veel, maar daar heeft Lush weer andere producten voor. Klitten heb ik nog steeds, maar ik kam ze makkelijker uit en ze blijven langer wegblijven.

Nog een groot pluspunt is dat je de geur nog de héle dag in je haar ruikt. Ja, ik weet dat ik zei dat hij niet zo lekker rook als Rose Jam, maar in het haar ruikt écht stukken beter — meer bloemig en zoet. M’n vriend gaf me een compliment (zonder te weten dat ik dit product gebruikt!) had en meerdere mensen in m’n omgeving merkte een zoete geur bij me op. Scooore. Ik ben dus heel blij dat de geur vanuit de fles me niet afschrikte. Hij doet wonderen voor m’n haar en is dus een welkome aanvulling in de badkamer. Please Lush, maak dit een vast product, samen met Candy Rain!

Lush Valkyrie Conditioner kost £15.95 (250 gram). Hij is alleen in Lush Liverpool te koop.

3 Responses to Review: Lush Valkyrie Conditioner

  • Yay, wat fijn dat je de geur de hele dag ruikt. Die klinkt goed!

  • Ik ben zooo benieuwd naar deze! Ik moet m’n flesje dat jij zo lief voor me meegebracht hebt, nog steeds beginnen gebruiken. Nu ik dit zo lees, heb ik eerlijk gezegd spijt dat ik ook geen grotere gevraagd heb! ?

  • Ik was hier zoooo benieuwd naar en ik baal stiekem echt dat ik deze niet heb gekocht toen ik de kans had. Alleen al dat hij naar rose jam ruikt trekt me enorm. Al moet ik zeggen dat de natte hond geur en de weeiïgheid van de kikkererwten hem wat minder aantrekkelijk maken. Sowieso echt een bizarre gedachte dat er gewoon kikkererwten in zitten. Wel fijn dat hij zo goed werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën