Review: Lush Toothy Tabs Oral Pleasure & Limelight

Text size: bigger / smaller

Je tanden poetsen met tandpasta? Zóóóó 2015. In 2016 doen we dit natuurlijk met Toothy Tabs van Lush. Even op een tabletje kauwen, tandenborstel nat maken en poetsen maar! Maar is het ook echt zo simpel? En smaakt het beter dan reguliere tandpasta? Enne.. voelen je tanden wel schoon na afloop? Op al die vragen geef ik je antwoord. Lees maar mee!

Toothy Tabs van Lush zijn er in verschillende smaken. Ook hebben de verpakkingen een remake gekregen – ze zitten niet meer in die kleine, zwarte doosjes. Ze zitten nu in flesjes gemaakt van recycled plastic. Ze bevatten allemaal 50 gram aan toothy tabs, maar de prijzen verschillen wel onderling een beetje. Momenteel zijn er 6 varianten, met ieder een eigen smaak en samenstelling.

De reiniger in de Toothy Tabs is het ingrediënt dubbelkoolzure soda. Dicalciumfosfaatdihydraat is een zacht schuurmiddel. Glycerine zorgt dat je tong en tandvlees verzacht worden. Sodium lauroyl sarcosine is de schuimer in dit product, wat je nodig hebt om gevormde aanslag op te lossen. Om te bittere smaak van de dubbelkoolzure soda te verbergen, is er Sodium Saccharine toegevoegd aan het product. Dit ingrediënt wordt wereldwijd veel gebruikt als zoetstof die niet van suiker afkomstig is. De Toothy Tabs bevatten géén fluoride.

Oral Pleasure is de eerste die ik ga behandelen. Een flesje met 50 gram aan toothy tabs erin kost €8,95. De kleur verraadt misschien de smaak al – fruitig. Ze bevatten o.a. champagneblad, sinaasappelolie, rozenolie, vanille en amandelolie. De tabletjes vind ik erg naar passiefruit ruiken, een zeer fruitige smaak.

In het begin is het wat onwennig. Je kauwt op een tabletje (niet doorslikken!) en vervolgens maak je je tandenborstel nat en steek je die in je mond. Begin met poetsen en je zult merken dat het fijngekauwde tabletje begint te schuimen. That’s it! Het schuimt net zoveel als reguliere tandpasta, enige verschil is dat Oral Pleasure geen mintsmaak heeft. Iets wat de wereld wel gewend is van tandpasta sinds 1800.

Na een paar minuten poetsen spuug je alles uit en spoel je je mond. Ik merk dat m’n tanden schoon aanvoelen, maar óók ik ben die pepermuntsmaak gewend van tandpasta, en die mis ik nu wel. Zijn m’n tanden nu net zo schoon als anders? Natuurlijk, de pepermuntsmaak is enkel bedoeld voor de frisse smaak, zodat je mond schoon voelt. Het poetsen met Toothy Tabs went zeer snel. Oral Pleasure heeft niet mijn voorkeur qua smaak, dus op naar Limelight.

INGREDIËNTEN: Dicalcium anhydrofosfaat (Dicalcium Phosphate Anhydrous), Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Wijnsteenzuur (Tartaric acid), Sorbitol, Lauroyl sarcosine, Champagneblad Tinctuur (Spilanthes oleacea), Kaoline (Kaolin), Smaakstof (Flavour), Heide glanspoeder, Sinaasappelolie, zoete wilde essentiële (Citrus sinensis), Roos essentiële olie (Rosa damascena), Fair Trade Vanille absolue (Vanilla planifolia), Gotu Kola poeder (Centella asiatica), Amandelolie, essentiële (Prunus dulcis), Natrium Saccharine, Oranje glanspoeder, Alpha Isomethyl Ionone (Methyl Ionone), *Citral (*Citral), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool)


Limelight, het flesje met lichtgroene tabletjes. Limoen, citroen, amandelolie, baobabvrucht poeder, gardenia en appelzuur. Je raadt het al, deze heeft meer een citrussmaak. Zelf vergelijken ze het met het eten van een sorbetijsje, en daar kan ik me helemaal in vinden. De smaak is enorm fris (maar niet pepermuntfris) en iets zoet en fruitig. Heel anders dan Oral Pleasure, ik vind hem ook lekkerder.

M’n tanden voelen na afloop (wederom) schoon en fris aan. Frisser dan bij Oral Pleasure. De smaak is erg lekker, tandenpoetsen is geen straf zo! Limelight is perfect voor mensen die Toothy Tabs willen gebruiken, maar de stap niet “niet fris” niet te groot willen hebben.

INGREDIËNTEN: Dicalcium anhydrofosfaat (Dicalcium Phosphate Anhydrous), Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Wijnsteenzuur (Tartaric acid), Lauroyl sarcosine, Sorbitol, Kaoline (Kaolin), Limoen essentiële olie (Citrus aurantifolia), Citroen essentiële olie (Citrus limonum), Amandelolie, essentiële (Prunus dulcis), Baobabvrucht poeder (Adansonia digitata), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), Citroenzuur (Citric Acid), Silica, Appelzuur, Natrium Saccharine, Smaakstof (Flavour), Glitterpoeder, hulstgroen (Potassium aluminium silicate, titanium dioxide, Kleurstof 19140, Kleurstof 42090), *Limonene (*Limonene), *Citral (*Citral)

Je tanden poetsen met Toothy Tabs heeft zeker wat voordelen. Het scheelt plastic tubes tandpasta (minder plastic = beter voor de wereld), je reinigt je tanden effectief, er zit geen fluoride in (wat sommige mensen liever niet binnenkrijgen). Het is alleen niet erg voordelig. Ik heb geen idee hoeveel Toothy Tabs er in een 50 gram flesje zitten, maar ik gok zo’n 50 ook. (Edit: volgens een Lush medewerker zitten er minimaal 90 in!) Dan is 8 á 9 euro niet heel goedkoop, maar mocht je deze manier van tanden poetsen fijn(er) vinden, is het prima te doen.

Oral Pleasure kost €8,95 en Limelight kost €7,95. Je koopt ze in de webshop van Lush of in één van de winkels.

Hoe lijkt het jou, tanden poetsen met Toothy Tabs? Zou je het overwegen?

14 Responses to Review: Lush Toothy Tabs Oral Pleasure & Limelight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën