Review: Lush Mud Body Mask

Text size: bigger / smaller

Ik ben nooit echt van de vaste scrubs, ik vind die vloeibare in potten eigenlijk veel fijner. Maar aangezien ik álles aan het besnuffelen was in Liverpool, moest deze ook eventjes besnuffeld worden. Mijn eerste reactie: hij ruikt naar brownies! M’n vriendin die mee was vond dit totaal niet, maar ik blijf erbij: hij ruikt naar brownies. En dat is voor mij dus al een reden om hem in m’n winkelmandje te tiefen. En aangezien hij nu tijdelijk te koop is in de Lush Labs, werd het tijd voor een review.

Wat is het?

Lush Mud Body Mask kost €8,95 en weegt ongeveer 125 gram. Het ziet eruit als een scrub, maar het is eigenlijk een lichaamsmasker. Net als een gezichtsmasker, maar dan voor je lichaam. Best logisch eigenlijk. Maar aangezien jij en ik lichaamsmaskers niet dagelijks gebruiken, zal ik even kort uitleggen waarom je in godsnaam 15 minuten lang deze bruine prut op je lichaam moet laten zitten.

De basis van dit masker is rhassoul modder — een ingrediënt dat onzuiverheden verwijdert en zorgt voor een diepe reiniging van de huid, doordat het van nature absorberend is en overtollige talg verwijdert. Het bevat hoge concentraties silica, magnesium, kalium en calcium. Net als een haarmasker en gezichtsmasker laat je dit masker ook langer zitten, zodat het goed z’n werk kan doen. Als je het er meteen afspoelt, heeft het mechanische proces, waarbij de vuildeeltjes zich hechten aan de klei, niet kunnen plaatsvinden. Geef het dus even de tijd. Nu snap ik dat je niet 15 minuten lang in je blote reet in de douche blijft staan, dus dan is dit product in bad gebruiken misschien handiger. Kun je wel alleen je bovenlijf doen, maar goed. We kunnen nou eenmaal niet alles hebben in het leven.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Rhassoulmodder (Silt), Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Glycerine, Fair Trade en Biologische Sesamolie, Citroenzuur (Citric acid), Cacaopoeder (Theobroma cacao), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Mirre Resinoïd (Commiphora myrrha), Vanille Absolue, Cinnamal Alcohol, *Anijsalcohol, Benzyl Salicylaat, Coumarine, *Eugenol, *Limonene, *Linalool, Parfum

Ik vertelde hierboven al wat over het hoofdingrediënt rhassoul modder, maar behalve dat zit er ook glycerine in, om de huid te verzachten en te hydrateren. Sesamolie is rijk aan voedingsstoffen en hydrateert de huid. Cacaopoeder bevat een restje cacaoboter, wat je huid zacht maakt en ook weer hydrateert. Dan hebben we sinaasappelolie, wat niet alleen ontstekingsremmend werkt, maar ook verfrissend en reinigend werkt voor de huid. Mirre is niet alleen een meisjesnaam, maar ook een ingrediënt dat ontsmettende en samentrekkende eigenschappen heeft. Tot slot vanille, dit ruikt niet alleen heerlijk, het maakt de huid ook zachter. De geur is, zoals ik al zei, een beetje als brownies. Het is zo’n zwaardere cacao geur, maar een wat kruidigere ondertoon. Ik vind het een lekkere geur.

Mijn ervaring

Tja, het was even kijken wanneer ik dit product nou precies zou gebruiken. Ik heb nu eenmaal ’s ochtends niet de tijd (lees: te lui om eerder op te staan) om langer onder de douche te kunnen staan, en ’s avonds heb ik al helemaal geen geduld, want dan wil ik gewoon zo snel mogelijk gaan ronken. Uiteindelijk heb ik hem in bad gebruikt, althans, ik heb ‘m op m’n bovenlijf en armen gesmeerd en 15 minuten laten zitten. Later heb ik hem nog een keer gebruikt, maar dan alleen op één arm, zodat ik goed het verschil met de andere arm kon zien.

De eerste keer in bad was geen succes. Bruine prut + overal water = overal bruine vegen, strepen en troep. Het zat letterlijk overal, omdat ik natuurlijk ook zo’n kneus ben die nooit stil kan zitten. De geur is, eenmaal aangebracht, goed aanwezig — alsof je chocoladecake over je huid hebt uitgesmeerd. Zo ziet het er ook uit, trouwens. Tong binnenboord houden, dus. Na het afspoelen voelde m’n huid onwijs zacht en glad aan, maar de huid was ook een beetje rood en geïrriteerd op sommige plekken, met name bij de binnenkant van m’n ellebogen. De tweede keer dat ik Mud gebruikte, merkte ik dat de arm die ik ingesmeerd had, veel meer glansde. Hij voelde onwijs zacht aan, alsof hij extreem goed gescrubt is. Hij is minder droog en trekkerig, en voelt gewoon gladder en soepeler aan. Dit blijft zeker de hele dag nog aanhouden.

Uit een stuk Mud haal je zo’n 4 ‘beurten’ — afhankelijk van hoeveel lichaam je ermee in smeert. Het is het makkelijkst om een stuk af te breken en hier wat water aan toe te voegen, zodat je een smeerbaar papje krijgt. Ik zou hem niet opnieuw kopen; ondanks dat hij lekker ruikt en goed is voor m’n huid, vind ik hem ook weer niet zó boeiend dat ik er weer 9 euro voor neertel.

Lush Mud Body Mask kost €8.95. Hij behoort tot de tijdelijke Lush Labs.

2 Responses to Review: Lush Mud Body Mask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën