Review: Lush Cup O’ Coffee

Text size: bigger / smaller

Water is een levensbehoefte, want zonder water.. geen koffie! En zonder koffie kan ik niet leven. Zonder koffie heb ik ’s ochtends moordneigingen. Hoewel ik maar een paar bekers per dag drink, gaat er voor mij geen dag voorbij dat ik geen (zwarte) koffie drink. Lush heeft sindskort een gezichts- en bodymasker in hun assortiment, met.. koffie! Uiteraard moest ik die hebben. Want ja, Lush. En koffie. Vandaag de review!

“Geweldig opwekkende reiniger voor gezicht en lichaam, met koffie! Begint jouw dag niet goed zonder een lekker bakkie? Neem een extra shot met Cup O’Coffee, deze reiniger ruikt (natuurlijk!) naar koffie. We gebruikten koffie-infusie, cafeïnepoeder en gemalen koffie, extra stimulerend voor je huid! Samen met een extract van geroosterde cacao, vetiver en korianderolie ontstaat er een verslavend lekker product.”

Cup O’ Coffee is een masker, reiniger en scrub in één. Althans, overal lees ik weer iets anders. Op het potje staat masker, op de webshop staat reiniger, maar ik vind het ook een scrub. Afijn, lekker multifunctioneel dus! Hij is verkrijgbaar in twee formaten – 100 gram en 250 gram. Alleen staat er op mijn potje 150 gram!? Foutje denk ik, het is een 100g potje namelijk. Hij zit in het alom bekende zwarte potje met draaideksel erop.

Het is de bedoeling dat je een royale laag op je gezicht óf lichaam smeert, en 10-15 minuten laat intrekken. Er zit gemalen koffie in, wat tegelijkertijd als milde scrub dient. Door deze te masseren op de huid wordt je huid dus goed gescrubd. De huid zou na afloop zacht, verzorgd en gereinigd aanvoelen. Net zo verkwikkend als een bakkie koffie, hopelijk!

De bruine substantie is minder dun dan ik dacht. Op de één of andere manier dacht ik dat hij erg dun en waterig zou zijn, waarschijnlijk omdat hij er vrij nat/glanzend uitziet. Maar niets is minder waar! Het is een vrij stevige substantie die barstensvol gemalen koffie zit. De geur is werkelijk waar goddelijk – het is niet alleen de geur van een vers gemalen bak koffie, het is ook iets zoets. Ik herken heel veel van de geur van Copperhead shampoo bar erin. Een wat zoete, donkere, mysterieuze geur.

Er zitten een hoop goede ingrediënten in dit product. Allereerst op de lijst kom ik koffie tegen, vrij logisch. Maar ook kaoline, agavesiroop, vetiverolie, vanille, cacao, enkorianderzaad-olie. Helaas ook parfum, vrij hoog, gelukkig kan mijn huid daar wel tegen.

INGREDIËNTEN: Koffie-infusie (Coffea Arabica), Water (Aqua), Talkpoeder (Talc), Kaoline (Kaolin), Agave nectar, biologisch (Agave tequilana), Glycerine (Glycerine), Parfum (Perfume), Vetiverolie, essentiële (Vetiveria zizanoides), Fair Trade Vanille absolue (Vanilla planifolia), Cacao, geroosterd extract (Theobroma cacao), Korianderzaad essentiële olie (Coriandrum sativum), Bentone (Hectorite), Cafeïne-poeder, *Coumarine (*Coumarin), *Limonene (*Limonene)

De stevige substantie is goed aan te brengen op het gezicht. Ik breng een royale laag aan, niet alleen omdat dit op de verpakking staat, maar ook omdat ik dit soort producten anders van m’n leven nooit op krijg. De geur is goed te ruiken tijdens het ‘dragen’ van het masker, dus mocht je hem niet lekker vinden ruiken, raad ik je af hem te kopen. Je ruikt hem echt 15 minuten lang, namelijk! Tijdens het aanbrengen maak ik ronddraaiende bewegingen met m’n vingertoppen, om m’n huid nog even goed te scrubben. De scrub erin is mild, dus gevoelige huidjes kunnen deze scrub goed hebben.


(Super onnozele Snapchat foto, sorry daarvoor. Ik was moe en kon amper nog lachen.)

Na 15 minuten spoel ik met een washandje met lauwwarm water het masker van m’n gezicht af. Eenmaal eraf, voelt m’n gezicht als herboren aan. Fris, schoon, enorm zacht, en hij lijkt gewoon helemaal opgepept te zijn! Ik ben niet snel lyrisch over gezichtsmaskers, maar deze is echt wel heerlijk voor m’n huid. Je moet geen wonderen verwachten als puistjes die verdwijnen en een gave, egale teint, maar je kunt zeker rekenen op een zijdezachte en opgefriste huid die geweldig aanvoelt. LOVE IT!

Lush Cup O’ Coffee is verkrijgbaar in 100 gram (€9,95) en 250 gram (€18,50). Je koopt Lush online of in één van de winkels.

Heb jij al kennisgemaakt met Cup O’ Coffee? Of houd je het liever bij koffie drinken?

18 Responses to Review: Lush Cup O’ Coffee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën