Review: Lush Gritty Politti Naked Cleansing Balm

Text size: bigger / smaller

Nee, Gritty Politti is niet de naam van een Italiaanse maffiabaas. Het is één van de nieuwe, naked cleansing balms van Lush! Eerder vertelde ik al over Jade Roller en Sleepy, maar er zijn nog meer naked cleansers en eentje daarvan ga ik vandaag laten zien aan je. Wat onderscheidt deze van de andere cleansers? En werkt het ook een beetje goed? Je komt er vandaag achter. Als je doorklikt tenminste.

Wat is het?

Lush Gritty Politti (ik zal hem vanaf nu gewoon Gritty noemen) kost €5,95 en daarvoor krijg je 15 gram product. Het is een ‘naked cleansing balm’, wat inhoudt dat het een verpakkingsvrije gezichtsreiniger is. Zijn levensdoel is om jouw gezicht lichtjes te scrubben, make-up te verwijderen, je gezicht schoon te maken en om deze te verzorgen. Wel zo sympathiek van Gritti.

Hoe gebruik je zoiets nou? Het is heel simpel. Smelt hem tussen je handen en smeer de gesmolten substantie uit over je gezicht, óf beweeg hem rechtstreeks over je gezicht. De substantie die eraf komt, smeer je lekker in op je huid. Door het insmeren weekt vuil en make-up los van de huid, tegelijkertijd zorgt de gemalen kokosnootschil dat je gezicht geëxfolieerd wordt. Let op dus, deze cleanser niet in de buurt van je ogen gebruiken! Bij Jade Roller en Sleepy durfde ik dit nog wel aan, maar bij deze moet je het gewoon niet doen.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum), Kokumboter, Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera), Rozenhoutolie (Aniba rosaeodora), Sandalwood Oil, Vetiverolie, Benzoëhars (Styrax tonkinensis), *Linalool, Parfum

Gritty bevat als hoofdingrediënt cupuacuboter, gevolgd door kokumboter, kokosolie, rozenhoutolie, sandelhoutolie, vetiverolie, benzoëhars, linalool en een beetje parfum. Nou, dat ziet er goed uit, niet? Een hoop hydraterende en verzorgende boters, in ieder geval. Rozenhoutolie werkt ontstekingsremmend, dus Gritty zou goed kunnen zijn voor probleemhuidjes. De scrub is afkomstig van de schil van een kokosnoot. Opmerkelijk is dat Gritty érg snel smelt — als ik hem vastpak tussen wijsvinger en duim dan glijd hij binnen een paar seconde al naar beneden, door de smeltende boters. Houd het dus zo veel mogelijk koel en in het donker.

Wat betreft de geur vind ik hem een beetje naar een lip butter ruiken. Niet echt een duidelijke geur, op vrij neutraal en warm na. Beetje zo’n sheaboter geur, snap je? Dat heeft ook een geurtje, maar niet kenmerkend ofzo. Hoe dan ook, ik vind de geur echt perfect voor bij dit product.

Mijn ervaring

Ik zei het net al, maar als je hem vastpakt smelt hij al direct. Ik hoef hem dus niet lang te bewegen over m’n gezicht, er komt vrij snel gesmolten substantie van af. Als ik echt full face make-up op heb, verwijder ik dat eerst met een gezichtsreinigingsdoekje. Heb ik maar een beetje make-up op, dan laat ik Gritty het werk doen.
Ik smeer de gesmolten boters en oliën uit over m’n gezicht, ik maak wat draaiende bewegingen daarbij (nou ja, m’n vingers doen dat, niet ikzelf) zodat de scrub even goed z’n werk kan doen. Daarna maak ik een washandje nat met lauwwarm water en veeg m’n gezicht schoon. Ik dep m’n huid gezicht droog en tadaaa — m’n huid is schoon (geen restjes vuil of make-up blijven achter), hij voelt glad en zacht (de scrub heeft z’n werk netjes gedaan) en hij voelt ook wat meer gehydrateerd. Nu is m’n huid normaliter een vrij droge bende, maar toch. Het is een fijn idee dat ik ga slapen met een verzorgde huid.

Lush Gritty Politti kost €5,95. Hij behoort tot de vaste collectie.

5 Responses to Review: Lush Gritty Politti Naked Cleansing Balm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën