Review: Lush Prince Scheercrème

Text size: bigger / smaller

Ik scheer me al een tijdje braaf met Lush Five O’ Clock Whistle, maar laatst stuurde de lieve Marieke van Green Blush mij deze ongebruikte Prince scheercrème op. Zij kon er niet tegen, en maakte de Lushie in mij heel blij ermee! Vooral omdat ik zelf ook nog geen ervaring had met dit scheerproduct. Daar kwam snel verandering in, vandaag lees je het in deze review.

Lush Prince is een scheercrème, welke €10,95 voor 100 gram kost. Hij is er ook in 225 gram, dan betaal je €20,95. Hij zit in het bekende zwarte Lush potje met draaideksel, wat in de douche nooit zo handig is. Prince zorgt ervoor dat je gemakkelijk de huid kan scheren, tegelijkertijd wordt deze gehydrateerd. Verder zitten de volgende ingrediënten erin:

Toverhazelaar-extract: zorgt dat poriën verkleinen, waardoor stoppels overeind gaan staan en deze makkelijk weg te scheren zijn
Lijnzaadgel: vormt een dun beschermlaagje tussen de scheermes en de huid, wat de kans op irritaties beperkt
Rozenwater: kalmeert de huid
Bijenwas: hydrateert en reinigt

Verder zit er cacaoboter in (hydrateert en is nodig om de scheercrème goed uit te kunnen smeren), amandelolie (hydrateert en verzacht de huid), sheaboter (hydrateert), sinaasappelbloesem (voor de lekkere geur), vetiverolie, zoete sinaasappelolie, mandarijnolie en rozenextract.

De substantie is zacht, maar niet heel vloeibaar. Wel laat hij zich makkelijk uitsmeren, net als een bodylotion. Toen ik voor het eerst de scheercrème gebruikte, zat m’n scheermesje direct vol. De substantie en haartjes bleven erin vast plakken en ik kreeg het er maar niet uitgespoeld! Ik mikte Prince aan de kant, maar besloot onlangs hem nog een kans te geven – dit keer met een nieuw scheermesje. En dan blijkt hij m’n scheermes niet te verstoppen! Dus een tip: deze Prince werkt alleen met nieuwe scheermesjes.

Het scheren gaat net als normaal, alleen voelt het wel prettiger dan wanneer ik alleen met water scheer. Om goed te kunnen testen heb ik één been met Prince geschoren, de ander met alleen water. Eén duidelijk verschil dat ik merkte, is dat het been dat ik met Prince schoor, veel gladder was en meer haartjes weg waren. Ook voelde het na afloop niet zo droog aan. Soms heb ik zelfs dat na het scheren m’n huid kurkdroog en schilferig is – met Prince is dat niet zo.

Conclusie: Prince heeft mijn hart veroverd. Omdat hij nog zo’n twee maanden goed is, is de geur niet helemaal top meer, maar de werking is gewoon nog geweldig. Zachte, gladde en gehydrateerde benen na het scheren. Veel beter dan droog en geïrriteerd! Hij verslaat mijn all time favourite Five O’ Clock Whistle niet, maar hij staat zeker op nummer 2.

Lush Prince Scheercrème bevat 100 gram en kost €10,95. Je koopt hem online of in één van de Lush winkels.

Waarmee scheer jij je?

11 Responses to Review: Lush Prince Scheercrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën