Review: Lush Rose Jam en Twilight Body Spray

Text size: bigger / smaller

Hoewel ik over drie weken zelf in Londen zit, baalde ik toch een beetje toen m’n vriend voor z’n werk naar Londen moest en ik niet mee kon. Hij zou in de buurt van Oxford Street zitten, waar natuurlijk ook de grootste Lush van de wereld zit. Maar liefst drie verdiepingen! Ik had natuurlijk al wat zitten hinten naar m’n vriend, dus toen hij zijn locatie stuurde en dat vlákbij Lush Oxford Street was, maakte m’n hart wel zestig sprongetjes. Hij vroeg wat ik nu echt heel graag wilde, wat je in Nederland niet kon krijgen. Dat waren natuurlijk op dat moment de body sprays! Ik gaf aan dat Rose Jam toch wel m’n favoriete geur van Lush is, en dat Twilight op nummer twee staat. Heeft ‘ie ze allebei gekocht.. is dit de ware, of wat? :inlove:

Vandaag ga ik beide body sprays voor je reviewen!

De body sprays van Lush zitten in een zwarte flacon met spuitdop erop. Net alsof je een kleine Glassex vasthoudt! Ze bevatten 200 ml ieder en de prijzen variëren van 15 pond tot 29 pond. Dit valt natuurlijk reuze mee gezien de inhoud, hoewel je hier wel met een body spray te maken hebt, niet met een parfum. Hoewel.. mijn ervaring is anders, maar dat lees je onderaan de review wel. Voordat je de body spray gebruikt moet het rode schuifje naar beneden, dan kan hij gebruikt worden. Een soort systeem waardoor hij dus onderweg niet lekt! Doordat de flacon zelf van gerecycled plastic is, is de body spray lichtgewicht en makkelijk voor onderweg.

Hier een lijstje van welke body sprays er in Engeland te koop zijn:

– Rose Jam / £25.00
– Twilight / £20.00
– Plum Rain / £20.00
– Uptown Funk / £29.00
– Self Esteem Machine / £29.00
– Dirty / £20.00
– Love / £25.00
– Dad’s Garden Lemon Tree / £15.00

Rose Jam, mijn favoriete geur van Lush. Een warme, zoete rozengeur met in de verte een noot van citroen. Rose Jam is een geur waar je verslaafd aan raakt. Van de douchegel heb ik nu ruim 2 liter staan, de zeep (Scentenary Soap), de jelly, de body conditioner, de bubbleroons voor in bad, bruisballen met Rose Jam geur (Rose Bombshell en Sparkler), massage bar (Pearl) en shampoo bar (Jason and the Argan Oil). Kortom, die hard fan hierzo.

Turkse rozen, Egyptische geranium en Siciliaanse citroen. Deze verleidelijke, zoete, sexy en warme geur neemt je mee over de hele wereld met zijn ingrediënten. Geschikt voor veganisten, doordat er geen dierlijke ingrediënten in zitten. Bevat behalve parfum ook glycerine zodat de huid niet uitdroogt.

Toen ik de body spray voor het eerst opspoot, maakte m’n hoofd meteen een zooitje dopamine aan vanwege de overheerlijke geur. En nu komt het meest verbazingwekkende: ik rook hem na 5 minuten nog steeds. Bij mezelf. En na 10 minuten ook. Na een uur ook nog. Na een paar uur rook ik soms nóg vlagen Rose Jam. Mensen, deze body spray is geen lichte body spray, maar een hardcore zwaar parfum. Ik heb parfums in m’n kast staan van 100 euro, en zelfs die ruik ik na 10 minuten niet meer bij mezelf. Maar Rose Jam body spray ruik ik, met één spuitje, na uren nog bij mezelf. Dit is bizar. Dit is het begin van een nieuwe verslaving. Ik wil alle body sprays van Lush!

Ik was op dat moment bij m’n ouders thuis, en het was ’s avonds laat dat Michel terugkwam van Schiphol en mij de body sprays overhandigde. M’n vader -ook fan van Rose Jam dankzij mij- merkte m’n enthousiasme én de geur op. “Spray eens hier wat, Evelien?” vroeg hij. Ik deed een spray’tje op de leuning van de bank, en raad eens? Toen m’n moeder de volgende ochtend beneden kwam, is het eerste wat ze zei: “Wat ruikt het hier lekker naar rozen”. Kun je nagaan. Ik ben flabbergasted.

Doordat ik zó enthousiast was over Rose Jam en zijn ongelofelijk sterke geur, vergat ik haast dat ik ook de body spray van Twilight nog had gekregen. Zou deze nét zo sterk zijn als Rose Jam? De geur van Twilight is in ieder geval verrukkelijk. Het is voornamelijk lavendel – maar niet het typte lavendel dat je ruikt bij heel goedkope kaarsen of wc verfrissers. Dit is heerlijke, zoete lavendel met geurnoten erbij van tonkabonen en ylang ylang. Bloemig, zoet maar ook iets warm. Een intrigerende geur. Wederom met glycerine erin voor hydratatie en tevens geschikt voor veganisten.

Ook deze geur is enorm goed te ruiken na het opspuiten. Eén spuitje is echt voldoende voor een hele dag plezier. Omdat het een rustgevende geur is, spray ik soms wat op m’n beddengoed of kussen. Ik slaap daardoor zoveel dieper dan normaal! Wil je dat je kamer lekker ruikt, dan kun je wat sprayen op je gordijnen. Of zelfs in je kledingkast! Let dan wel op dat je niet een compleet andere parfum gebruikt wanneer je een kledingstuk aantrekt dat (nog) naar lavendel ruikt.

Ik ben zo vreselijk blij met deze body sprays. Doordat één spray’tje er al voor zorgt dat je de hele dag lekker ruikt, is 200 ml enorm veel. Daardoor is de prijs erg voordelig! Ik heb nu al van diverse mensen te horen gekregen: “Wat ruik je lekker!”. En dan gebruik ik maar één spray’tje. I just can’t, jongens! Ik ben het beste product van Lush tegen gekomen. Ik heb dan ook direct Dad’s Garden Lemon Tree body spray gekocht. Ik wil alle body sprays. Ik koop nooit meer reguliere parfum. Echt, I’m in love!

Rose Jam body spray (£25.00) en Twilight body spray (£20.00) bevatten beide 200 ml en zijn te koop in Lush Oxford Street in Londen. Ook kun je ze via de Engelse webshop kopen.

Heb jij ervaring met parfum of body spray van Lush?

9 Responses to Review: Lush Rose Jam en Twilight Body Spray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën