Hoe gebruik je een Lush bubble bar? (+ dé manier om MEGA veel bubbels te krijgen!)

Text size: bigger / smaller

Als je een bad hebt, heb je ongetwijfeld wel eens staan kijken bij de bubble bars van Lush. Nee? Ga je diep schamen, in de hoek van de kamer staan, en kom dan maar weer terug. Bubble bars zijn namelijk dé manier om schuim te creëren in bad. Torenhoge muren van bubbels maken een bad zoveel leuker! Vandaag vertel ik je op welke manieren je een bubble bar kunt gebruiken, en deel ik ook dé tip om mega veel schuim te creëren.

“Een stukje Bubble Bar verkruimelen onder stromend water geeft je een heerlijk bad vol schuim.”

De uitleg aldus Lush zelf, maar ik ga zelf nog wat dieper erop in. Een bubble bar is er een diverse vormen, formaten, kleuren en geuren. Zo heb je de bestseller Comforter die bekend staat om zijn vele bubbels en heerlijke, zoete bessengeur. Brightside lijkt qua vorm en formaat erg op Comforter, alleen is Brightside heel erg fris en citrus qua geur. Bubble bars kun je in combinatie met een bath bomb gebruiken, maar je kunt ze ook los gebruiken. Een bubble bar zorgt voor geur, kleur en bubbels in je bad — perfect voor een heerlijk bad!

Manier 1: verkruimelen onder de straal
Hoewel sommige bubble bars op stokjes zitten, zijn de meeste gewoon een vast stuk. Als je een bubble bar vast hebt merk je dat de textuur iets kruimelig is; je kunt hem iets indrukken en makkelijk een stukje afbreken. Dat is dan ook de bedoeling — je breekt een stukje af, en wanneer je dit stukje onder de lopende kraan houdt, krijg je schuim.

Een bubble bar wordt gemaakt door het hoofdingrediënt Natrium Bicarbonaat. Gecombineerd met wijnsteenzuur in een shampoo-achtige basis ontstaat er een dikke pasta, die in elke wenselijke vorm gekneed kan worden. Hieraan voeg je overige ingrediënten zoals essentiële oliën, en tada: je hebt een bubble bar!

Je zult merken, dat wanneer je een stukje bubble bar in je hand houdt en de kraan erop zet, er ook kleine stukjes bubble bar uit je hand glippen en zo in het bad vallen. In principe is dit geen verspilling, met de kraan even op het badwater zullen de kleine, ontsnapte stukjes bubble bar weer oplossen. Toch zijn er meer manieren om een bubble bar te gebruiken, waarbij je helemaal geen verspilling hebt én het maximale uit je bubble bar haalt. Op deze manieren zul je veel vaker met een bubble bar doen!

Manier 2: in een zeef
Je ziet het hierboven op de foto’s al, maar één handige manier is een zeef. Bij Action kun je diverse maten kopen, je zou dus een wat kleinere kunnen kopen speciaal voor je bubble bars. Leg in de zeef het stukje bubble bar en houdt hem onder de lopende kraan. Tip: hoe harder de straal, hoe meer bubbels!

Manier 3: in een pantykousje
Ja echt, je leest het goed! Je kunt een stukje bubble bar in een pantykousje doen, zoals op deze foto. (Foto afkomstig van Je Suis Nikita) Knoop het pantykousje vast aan de kraan en hang hem met de bubble bar precies onder de straal. Hellooo bubbles!

Manier 4: verkruimelen in een leeg bad
Dit is dé manier om de meeste bubbels te halen uit één bubble bar. Zorg dat je een leeg bad hebt, nog geen druppel water erin. Vervolgens verkruimel je een klein stukje bubble bar en verspreid je de kruimels door het lege bad heen. Eventueel kun je nog wat showergel erbij doen voor extra geur en bubbels. Zet nu de (harde/grove/grote) straal erop en bubbels tot aan het plafond gegarandeerd! Oke, bijna dan. Grote kans alleen dat als je een bruisbal erbij wilt gooien, je het effect ervan niet zult zien omdat het hele bad vol met schuim zit. Maar zoals ik al zei, een bad met alleen een (stuk) bubble bar is al heerlijk op zich.

Manier 5: verkruimelen in een vollopend bad
Hiervoor heb je wel een wat groter stuk bubble bar nodig, maar als je het doet zoals Erica in het filmpje hieronder (klik hier als je hem niet ziet) zul je ook megaveel bubbels krijgen! Je kunt hem skippen tot 00:30 als je wilt. Maar wat dus ook werkt is even flink met je handen door het water gaan, zodat er meer schuim opgewekt wordt. Met bubble bars op een stokje (zoals Candy Bubble Brush) is dit makkelijker, even door het water zwaaien en klaar! En als je een bubbelbad hebt, is helemaal makkelijk want dan kun je gewoon de jetset eventjes aanzetten. 😉

En dat waren dan de manieren waarop je een bubble bar kunt gebruiken! Er zullen er vast nog wel wat zijn, maar dit zijn de manieren die ik ken. Ik hoop dat alles duidelijk uitgelegd is, zo niet, stel je vraag gerust in de comments!

Ga jij wel eens in bad? Gebruik je dan een bubble bar?

14 Responses to Hoe gebruik je een Lush bubble bar? (+ dé manier om MEGA veel bubbels te krijgen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën