Review: Lush Golden Pear shower jelly

Text size: bigger / smaller

Ik ben nog nooit zo schoon geweest als de afgelopen 2 weken, want iedere dag ging ik in bad om de 17 nieuwe bath bombs te reviewen, die ik bij Lush kocht. En dan ben ik nog blij dat ik niet alle 54 nieuwe bath bombs heb gekocht, want m’n huid begint toch wel droog te worden met elke dag badderen. Vandaag dat ik gistermiddag eventjes niet in bad ging. Dus, vandaag geen bath bomb review. Maar wél een review over deze goddelijke jelly van Lush. Lees je mee?

Wat is het?

Lush Golden Pear shower jelly kostte €13,95 voor 240 gram, helaas is hij tijdens het schrijven van dit artikel niet meer te koop in Nederland. Ugh, zul je altijd zien. Hij is nog wel te koop in de Engelse webshop, daar kost hij £10.95 voor 240 gram. Goedkoper dan hij in Nederland was, maar de verzendkosten zijn daar wel hoger. Op gegeven moment ben je goedkoper uit als je meerdere producten bestelt, dus misschien kun je altijd nog samen met iemand bestellen of een groepsorder doen.

Golden Pear is onderdeel van de Community Favourites. Deze producten zijn alleen online te koop, voor een bepaalde tijd. Deze jelly is dus niet meer te koop, maar wel nog Plum Rain, Calacas, Yog Nog, Yummy Mummy en Yuzu & Cocoa. De jellies zijn er alleen in 240 gram.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Glycerine, Gouden lijnzaadgel, Natrium Laureth Sulfaat, Propyleen Glycol, Carrageenextract, Parfum, Vers perensap, Kardemomolie (Elettaria cardamomum), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Sandalwood Oil, Aloë Vera-extract (Aloe barbadensis), Titanium Dioxide, Gardenia-extract, Synthetische Fluorflogopiet, Tinoxide, Silica, Citronellol Coumarine, *Limonene, Kleurstof 77491 (Cl 77491)

Jellies zijn wiebelige dingen, bedoeld voor onder de douche. Het is even wennen aan het gebruik hiervan. Je kunt van een jelly een douchegel maken, als je wilt. Wil je dat niet, dan heb je hier tips om een jelly te gebruiken. Jellies zijn wiebelig doordat ze een basis van glycerine en carrageenextract hebben, wat het een vaste vorm maakt.

In deze prachtig gouden Golden Pear zit ook gouden lijnzaadgel (wat een luxe, kom ik aan met m’n goedkope lijnzaad van de Aldi), wat gewonnen wordt door de zaadjes te koken. Er kan dan een gel gemaakt worden, wat een verzachtende en verzorgende werking heeft op huid en haar, doordat het veel proteïnen, mineralen, vitamines en olie bevat. Vers perensap, kardemomolie, Braziliaanse sinaasappelolie, sandelhoutolie en aloë vera zitten er ook nog in. Veel verzorgende en verzachtende ingrediënten dus. Heerlijk.

De geur is waanzinnig, precies waar ik op hoopte toen ik hem kocht. Ik houd sowieso van deze sappige, fruitige geurlijn. Het is een onwijs fruitige en kruidige geur. Het is echt zo’n geur waarbij het water in de mond loopt. Kardemom ruikt zoet en scherp, wat ik ook duidelijk terug ruik in Golden Pear. Hij heeft inderdaad een vrij scherpe geur. Mocht je je afvragen wat ik daarmee bedoel; nagellak heeft bijvoorbeeld ook een scherpe geur. Zo’n harde, indringende geur. Nagellak remover heeft dit ook. Ik herken in de verte het zoete van de sinaasappelolie, de geur wordt tevens in het geheel afgerond met een warme geur in de achtergrond.

Mijn ervaring

Afgezien van het gevecht wat ik met de jelly had in de douche (waarbij ik kan mededelen dat het 1-0 voor de jelly was) heeft hij een enorm positieve invloed op m’n huid. Hij schuimt goed op, smeert lekker uit en de geur is zo’n oppepper. M’n huid voelt na afloop echt MEGA zacht aan. Ik dacht al een vrij zachte huid te hebben, maar ik voel een enorm verschil tussen beide armen, waar ik op één arm de jelly gebruikte. M’n vingers glijden moeiteloos over de huid en je ‘hoort’ de wrijving minder, wat inhoudt dat de huid dus ook minder droog is. Wanneer de huid zo droog is dat het zowat schilferig is, hoor je dat goed wanneer je erover wrijft. Bij de arm, die ik insmeerde met Golden Pear, hoor je dit niet. Bovendien ziet hij er ook een stuk gezonder uit, hij glanst meer en ik zie geen droge schilfers meer. Bizar, hoe hydraterend deze jelly is.

Ik ben echt superblij met deze jelly. Niet alleen de geur, ook de werking is gewoon ge-wel-dig. Ik blijf m’n arm maar strelen. Niet raar bedoeld ofzo. Enige minpuntje is dat ik de geur niet echt terug ruik op de huid erna. Maar daar hebben we Golden Pear body spray voor!

Lush Golden Pear shower jelly kost £10.95 en bevat 240 gram. Hij behoort tot de tijdelijke Community Favourites.

6 Responses to Review: Lush Golden Pear shower jelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën