Review: Lush Smitten & Lush Helping Hands

Text size: bigger / smaller

Twee reviews in één, dat klopt! Vandaag review ik twee handcrèmes van Lush voor jullie. Eentje gebruik ik al wat langer, en eentje is vrij recentelijk toegevoegd aan m’n Lush stash. Beide zitten in het bekende zwarte Lush potje, en bevatten 100 gram. Behalve dat, zitten er heel wat verschillen tussen de twee handcrèmes. Ben je benieuwd welke, lees dan verder!

Zoals ik al zei, zitten beide handcrèmes in een potje van 100 gram. Ze hebben een draaideksel, en de gehele pot is gemaakt van 100% recyclebaar plastic. Smitten is overigens een Engelse verpakking, omdat ik deze in de UK webshop heb gekocht.. (Smitten is niet in Nederland te koop) Helping Hands heb ik wel in de NL webshop gekocht. Laat ik beginnen met Smitten!

“Smitten is made with beautiful natural oils like almond, flaxseed, wheatgerm, avocado, and coconut to soften and condition the skin on your hands. It’s just the thing to protect hands from the elements and keep them hydrated when you’re out and about. The fragrance of Smitten is the same gorgeous almondy marzipan scent that is found our best-selling Snowcake Christmas soap and the beautiful Marzibain bubble bar. Availability: Exclusively online and in our Poole shop.”

Smitten is één van mijn favoriete handcrèmes! De structuur is zeer vol en romig. De geur is heerlijk zoet, hij ruikt erg eetbaar! Waarschijnlijk omdat hij ruikt naar marsepein. Ik wist nooit dat marsepein zo lekker rook.. Overigens heeft Smitten dezelfde geur als Snowcake. Sommigen zeggen dat Smitten een beetje naar play-doh ruikt! (Ik heb daar nooit meegespeeld dus ik heb helaas geen idee..) Verder bevat de handcrème geen water, en een heleboel natuurlijke oliën, zoals amandelolie en kamille.

De werking is niet langdurig; m’n handen zijn na een paar uur weer droog, maar nadat ik deze intensief heb gebruikt voor een paar weken, zijn velletjes verleden tijd. Door de héérlijke geur blijf ik m’n handen ermee insmeren! Hij trekt erg snel in, en m’n handen glimmen nog een beetje na van de oliën die erin zitten. Máár.. geen plakkerige handen, wél hele zachte! Smitten is 14 maanden houdbaar. Je betaalt £7.00 voor een potje van 100 gram.

“Helping Hands is gemaakt met kamille, lavendel en honing om je ruwe handen aan te pakken. Het bevat ook verzachtende lijnzaadolie, amandelolie, sheaboter en cacaoboter, wat je dorstige huid zo op kan slurpen. Onze favoriete brief over Helping Hands kwam van Jeanette: “Ik moet jullie bedanken. Jullie hebben m’n huwelijk gered. De handen van mijn man zijn erg ruw geworden, sinds hij twee jaar geleden begon met bergklimmen. Bijna net zo ruw als de stenen die hij beklimt. Helping Hands veranderde dit helemaal. Zijn handen zijn weer zacht. Dank je!” Jeanette Trafford, Whitley Bay.”

Met het idee dat Helping Hands ook zo’n lekkere geur zou hebben als Smitten, kocht ik hem onlangs in de Nederlandse webshop. Helaas heeft niet zo’n heerlijke geur als Smitten, maar wel zo’n goede werking! Ook weer 100 gram is het, en de substantie lijkt iéts steviger te zijn dan Smitten, maar heeft alsnog een heerlijk dikke en romige structuur. Hij zit boordevol amandel, cacaoboter en kamille. Helping Hands bevat, in tegenstelling tot Smitten, wél water, namelijk Rooms kamille water. Verder zitten er een aantal boters in, en veel natuurlijke oliën. Vanwege de boters is hij dus iets dikker dan Smitten, die alleen oliën bevat.

De geur is minder zoet dan Smitten. Hij ruikt duidelijk naar cacaoboter, maar ook een beetje nootachtig. Ik ben niet dol op de geur, zeker niet nadat ik zo lang Smitten heb gebruikt! Maar hij trekt enorm snel in, laat geen vettig laagje altijd (alleen de eerste minuut even) en houdt m’n handen (langer dan Smitten!) gehydrateerd en zacht. Helping Hands kost €12,70 voor 100 gram, en is ook 14 maanden houdbaar.


Links Smitten, rechts Helping Hands


Links Smitten, rechts Helping Hands

Voor welke zou jij gaan? En wat is jouw favoriete handcrème?

10 Responses to Review: Lush Smitten & Lush Helping Hands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën