Review: Lush 29 High Street liquid perfume

Text size: bigger / smaller

Laatst had ik een review van Snowcake parfum. Lush had tijdelijk een aantal parfums te koop, waaronder ook 29 High Street. Die moest ik als groot liefhebber van deze geur natuurlijk hebben! Deze geur is je misschien bekend vanwege de Aubergine bath bomb van vorig jaar, maar die nu samen met een gelijknamige zeep, weer in de schappen ligt. Vandaag ga ik deze kenmerkende geur van Lush voor je reviewen!

Wat is het?

Lush 29 High Street parfum kost €40,00 en bevat 30 ml. Hij was tijdelijk te koop, als één van de Community Favourites van de maand november, samen met vijf andere parfums. 29 High Street is een vrij bekende geur bij echte Lushies, want deze geur is geïnspireerd op de geur van de allereerste Lush-winkel in Poole, Engeland. Ja, je leest het goed — deze geur ruikt naar een Lush winkel. Let ook vooral op het prachtige label van dit parfum, wat precies de voordeur van dit adres weergeeft.

We kennen het allemaal: je loopt in een winkelstraat, je oog valt in de verte op het bordje ‘Lush’ wat aan de gevel hangt, je hartslag gaat omhoog, je begint zwaarder te ademen, je hoort het geklets van degene naast je niet meer en hoe dichter je bij de winkel komt, hoe intenser de geur wordt. Je stapt de Lush winkel in en wordt gegroet door niet alleen overenthousiaste medewerkers, maar ook door tachtigduizend geurnoten. Dát is 29 High Street. Een mix van diverse componenten.

Wat zit erin?

Ingrediënten: DRF-alcohol, Parfum, *Limonene, *Linalool, Alpha-isomethyl-ionone, Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Limoenolie (Citrus aurantifolia), Sandalwood Oil, Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Ylang Ylang Absolue (Cananga odorata), *Anijsalcohol, *Benzyl Benzoaat, *Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, *Citral, Coumarine, *Eugenol, *Farnesol, *Geraniol, Hydroxycitronellal, Hexyl Cinnamal

Ik zei het hierboven al, maar 29 High Street is een blend van allerlei geuren. Als wij simpele burgers zoiets zouden proberen te maken, zou je één ranzige geur krijgen, maar gelukkig weet Lush wel wat ze doen. Normaal gesproken, dan. Het is hun in ieder geval gelukt om diverse aspecten te combineren en er een heerlijk parfum van te maken. Lush omschrijft zelf de geur als “een opwekkende citrusgeur” met geurnoten van citroen en limoen. Dan komen de warme tonka en zachte bloemengeuren naar boven die de scherpere, fruitige noten aanvullen. Het parfum bevat ingrediënten van jasmijn, citroen, limoen, sandelhout, tonka en ylang ylang. Een combinatie van citrus met bloemig.

Een combinatie van citrus met bloemig qua ingrediënten, maar ook zeker qua geur! Bij het eerste spray’tje ruik ik een frisse, citrus-achtige basis, met een warme, bloemige noot erin. Er is één geurnoot die eruit springt qua sterkte, en dat is volgens mij de sandelhout, want het ruikt warm en hout-achtig. Dit neemt echter na een minuut af, en de geur wordt nu bloemiger. Jasmijn en ylang ylang steken er nu met kop en schouders boven uit. In de verte ruik ik het frisse van de citroen met een vleugje limoen. Een zeer interessante geur, eentje die gewoon haast niet te beschrijven is, aangezien je van alles ruikt. Maar de beschrijving van Lush klopt aardig met hoe ik hem ervaar. Fris, gevolgd door warme, bloemige noten. Na enkele uren ruik ik eigenlijk ‘alleen nog’ een warme en bloemige geur, met een snufje citrus.

Mijn ervaring

Ik ben onwijs blij met dit parfum. Hij is vanaf de eerste spray al perfect. De geur is zo karakteristiek, het is exact hoe de gemiddelde Lush winkel ruikt. Een vrij complexe geur, maar niet te zwaar, overheersend of dominant, zoals ik veel geuren van Lush vind. Het is een geur die ik elke dag zou kunnen dragen, zonder dat hij gaat vervelen. De geur blijft rustig zo’n 8 uur lang zitten, en blijft subtiel om de huid fladderen. Aan het einde van de dag ruik ik hem nog heel subtiel, precies wat ik wil van een parfum.

Ik ben dolblij met dit parfum, ten opzichte van mijn geliefde body spray’s doet hij niet onder voor ze. Het is een welkome aanvulling op mijn stash. Mocht je na deze review ook enthousiast zijn geworden — goed nieuws, hij is in Engeland gewoon te koop. En daar kost hij £29.50, dus zelfs iets goedkoper dan hij in Nederland was.

Lush 29 High Street liquid perfume kost £29.50 en bevat 3011 ml. Hij behoort tot de vaste collectie.

3 Responses to Review: Lush 29 High Street liquid perfume

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën