Review: Lush Not Sleepy Shower Bomb

Text size: bigger / smaller

Shower bombs. Wat in hemelsnaam moest ik me daarbij voorstellen? Een bath bomb die je in de douche flikkert? Nou, dat is het eigenlijk wel ja. Deze bruist onder de douche en creeërt daarbij een rijkelijk schuim. Een soort douchegel dus. En zoals de naam al doet vermoeden, is de Not Sleepy ideaal voor ’s ochtends. Dat is ook het moment dat ik hem meenam de douche in! Ben je nu ook zo benieuwd hoe dit product werkt? Lees dan verder!

Not Sleepy Shower Bomb kost €2,95 (35 gram), net als elke andere shower bombs. Op dit moment zitten er vier in het assortiment. Shower bombs zijn een nieuw concept van Lush, het zijn namelijk ‘bruisballen’ voor onder de douche. Shower bombs, dus, in plaats van bath bombs. Ik vind het geniaal.

Het is de bedoeling dat je shower bomb meeneemt de douche in (duh!) en hem dan onder de warme straal houdt. Het ingrediënt natriumalginaat zorgt voor schuim, wat aanvoelt als zachte mousse. Er zit gemalen, witte rijst in om de huid zachtjes te scrubben. Siciliaanse citroenolie, sinaasappelolie, limoenolie en neroli-olie zorgen voor een opgewekte, frisse en fruitige geur. Dit zou bevorderend werken voor je humeur, en hoewel het zeker een oppepper gaf, geef ik toch de voorkeur aan een grote kop zwarte koffie.

INGREDIËNTEN: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Citroenzuur (Citric acid), Natrium Laureth Sulfaat, Natriumalginaat, Cocamidopropyl-betaïne, Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Petitgrainolie (Citrus aurantium), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Limoenolie (Citrus aurantifolia), Water (Aqua), Gemalen witte rijst, *Citral, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 19140, Kleurstof 4700

Maar werkt het nou een beetje? Ik kan volmondig JA roepen! Ik was sceptisch in het begin, maar de shower bomb transformeert, in aanraking met water, in een rijk, romig en zijdezachte mousse waarmee je je in kunt smeren. Je hebt genoeg voor je hele lijf, misschien zou je er zelfs twee keer mee kunnen doen, dan zou je hem halverwege snel ergens droog moeten neerleggen. Of je kunt hem door de midden snijden, dat lijkt me handiger. Ik heb hem echter helemaal opgemaakt.

De frisse geur vult de hele badkamer en het ruikt werkelijk waar heerlijk. Ik merk na afloop dat m’n huid schoon, zacht en glad aanvoelt. De gemalen rijst erin heeft wel degelijk effect gehad op mijn huid, net als de frisse geur. Ik vind dit product erg geslaagd, ik ben blij dat ik er nog twee heb gekocht. Ik zag daarna pas dat er een vierde bij was gekomen, de Karma Shower Bomb, die wil ik ook zeker nog aanschaffen.

De shower bombs kosten €2,95. Behalve deze citrus topper, is er ook Sleepy Shower Bomb (met de rustgevende lavendel Twilight geur) en Koyaanisqatsi Shower Bomb, met een warme, bloemige geur.

10 Responses to Review: Lush Not Sleepy Shower Bomb

 • Ik was inderdaad al benieuwd hoe je dit product nu moest gebruiken, maar na jouw uitleg is het helemaal duidelijk. Heel origineel zeg! Zo’n typisch product waarvan je denkt; waarom is iemand daar niet eerder op gekomen, haha;-) Maar goed, je moet er maar opkomen!

 • Ahh, blij te lezen dat je ook zo enthousiast bent! Ik vond Karma echt geweldig.

 • Ik heb ze ook! Ik had er eigenlijk iets meer van verwacht, maar na een paar keer proberen ben ik er wel blij mee! Al zouden ze voor mij ook kleiner mogen zijn voor 1 douchebeurt zeg maar! De volgende ga ik eens in 2 proberen hakken :D Sleepy is mijn favoriet!

 • Wat slim van Lush! Ik vond et altijd best jammer dat ik geen ligbad had maar met deze frisse bomb wil ik graag mee onder de douche. En dat mijn badkamer direct lekker ruikt maakt het een 2 in 1 product, lekker hoor!

 • Normaal gesproken koop ik altijd de bath bombs bij Lush, maar zo’n douche bomb lijkt mij ook wel wat! De geur klinkt sowieso al fantastisch.

 • Het klinkt heerlijk! Love citroen geurtje.

 • Oh wauw, wist niet dat ze dit hadden bij Lush! Zelf baal ik altijd als een stekker omdat wij geen bad hebben. Deze gaat op mijn wishlist. Binnenkort maar eens een bestelling plaatsen bij Lush!

 • Shower bombs kende ik nog niet, maar als ik het zo lees wil ik er zeker ook snel een uitproberen! Karma lijkt me ook heerlijk ben echt fan van de geur en vind ik het ook helemaal geur voor nu, maar deze wil ik zeker ook gaan halen voor een XL-douche sessie.

  Ps. weet je wat zo vreemd is? Ik krijg in Bloglovin’ updates van Oh Fashion, maar niet van Oh My Lush.. dus jouw eerste update sinds lange tijd (dacht dat je in december de stekker eruit had getrokken i.v.m. je vakantie) … heel vreemd. Heb je nu 2 blogs? Ik dacht dat Oh My Lush, Oh fashion verving. Maar jouw artikel van gisteren over alleen thuis op vrijdag niet staat op Oh my Lush… wil natuurlijk niks missen, dus laat even weten of je inderdaad 2 blogs hebt.. lijkt er wel op zo te zien. Dan ga ik ff checken wat er mis gaat hier.. ?

  • Dankjewel voor je lieve reactie weer, Deb! ♡ Karma is zeker heerlijk, die showerbomb ga ik ook zeker nog aanschaffen!
   Wat betreft m’n blog, ik moet Oh My Lush (kennelijk) nog koppelen aan Bloglovin’, alleen Oh Fashion stond er nog in, maar dan onder de titel Oh My Lush. Oorspronkelijk was het idee dat ik verder zou gaan met Oh My Lush, en Oh Fashion offline zou halen. Wel had ik de site / WordPress van Oh Fashion gekopieerd en alles niet-Lush offline gehaald. Echter besloot ik, omdat Oh Fashion zóveel artikelen en reviews bevat waar mensen nog wat aan kunnen hebben, om die online te laten en daar soms niet-Lush gerelateerde artikelen online te zetten. Snap je hem nog? ? Beetje verwarrend dus, maar: ik heb twee blogs, maar Oh My Lush is m’n ‘hoofdblog’ en meest actieve, Oh Fashion kun je zien als ‘extra, tweede blog”!

   • Hey lieve Evelien! Duidelijk verhaal. Ik heb Oh my Lush gelijk toegevoegd aan mijn lijstje want die stond er dus nog niet bij! Ik wil natuurlijk niks missen ? . Fijn weekend!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën