Review: Lush Cinders shower gel

Text size: bigger / smaller

Het is koud buiten, wellicht gaat het later nog sneeuwen. De wind raast langs het huis en het wordt weer vroeg donker. Binnen zit je in een dikke trui en heb je je handen om een beker warme chocolademelk gevouwen. Een warme douche zou nu heerlijk zijn.. en daar hoort Cinders bij! Deze winterse douchegel mag niet ontbreken in de koude wintermaanden.

Lush Cinders shower gel kost €8,95 voor 110 gram, €17,95 voor 260 gram of €29,95 voor 560 gram. Hij is onderdeel van de Kerstcollectie. Hij is ook te koop als naked shower gel, dus zonder verpakking. En mocht je denken, wat komt de naam Cinders me bekend voor — dat klopt, ze hadden er jarenlang een bath bomb van. Ik heb deze zelf nooit echt lekker gevonden, dus ik nam een grote gok door Cinders in huis te halen. Gelukkig ben ik blij dat ik het heb gedaan..

Water (Aqua), Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Natrium Cocoamfoacetaat Laurylbetaïne, Fijn Zeezout (Maris sal), Parfum, Kaoline (Kaolin), Aloë Vera-extract (Aloe barbadensis), Paprika-extractolie, Etherische Amandelolie (Prunus amygdalusl amara), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Kaneelbladolie (Cinnamomum zeylanicum), Fair Trade, Biologisch Kaneelpoeder, Gemberpoeder, Nootmuskaatpoeder, Carrageenextract, Titanium Dioxide, *Eugenol, *Cinnamal, *Limonene, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 19140

Wat ik nog even kwijt wil, is dat ik het raar vind dat de ingrediëntenlijst op de fles anders is dan wat er in de webshop staat. Zo staat er op mijn flesje dat er Pumpkin Seed Oil in zit, maar in de webshop staat dat niet in de lijst. Ik heb dit al met meerdere producten meegemaakt de laatste tijd.

Afijn, Cinders heeft wel een prachtige ingrediëntenlijst. Ik zal hieronder de belangrijkste uitleggen.

– Glycerine (zeer hydraterend)
– Fijn zeezout (antiseptische werking en het stimuleert de bloedsomloop in de huid)
– Kaoline (werkt absorberend en trekt gifstoffen, vet, vuil en oneffenheden uit de huid)
– Aloë Vera-extract (werkt kalmerend en genezend)
– Paprika-extractolie (geeft kleur aan de shower gel)
– Amandelolie (vol vitamine e, sluit de huid gedeeltelijk af, voorkomt vochtverlies)
– Braziliaanse sinaasappelolie (zorgt voor de geur, hydraterend)
– Kaneelbladolie (zorgt voor de geur en reinigt)
– Kaneelpoeder (reinigt en heeft antimicrobiële eigenschappen)
– Gemberpoeder (zorgt voor de geur)
– Nootmuskaatpoeder (zorgt voor de geur)
– Carrageenextract (hydraterend)

Ik zei al dat ik blij was dat ik deze heb gekocht. Deze heeft namelijk een enorm lekkere, feestelijke geur. Ik ruik de amandelolie er goed in, die is vrij overheersend. Toch zit er ook een warme, kruidige ondertoon in. Ik ruik de kaneel erin, maar ook het frisse van de sinaasappelolie. Al de kruidige poeders erin, zoals kaneel, gember en nootmuskaat, maken dat het een heerlijke warme geur is. Ten opzichte van de bath bomb, ruikt deze veel minder naar kaneel.

De consistentie is erg dik, hij doet me denken aan een shower cream. Hierdoor is hij ontzettend zuinig in gebruik! Je hebt namelijk een klein beetje nodig om veel schuim te creëren. Onder de douche merk ik meteen hoe lekker de geur is, het brengt me helemaal in de Kerst sfeer. Ik had zelfs zoiets van: “Als ik uit de douche kom ga ik meteen de kerstboom opzetten!” :D (Maar eerst op vakantie naar Mexico volgende week!)

M’n huid voelt na afloop erg zacht aan. De geur is na een tijdje niet meer te ruiken, maar zeker wel als ik net de douche uitkom. Al met al vind ik het een heerlijke douchegel, waarvan ik zeker nog een groter formaat ga inslaan. De geur is complexer dan de geur van de bath bomb destijds, en daardoor vind ik hem echt een aanrader nu!

8 Responses to Review: Lush Cinders shower gel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën