Review: Lush Snowflake Body Lotion

Text size: bigger / smaller

In de uitgelekte foto’s van de Kerstcollectie, stond een foto van de Snowflake bodylotion. Mijn Snowcake-hart ging sneller kloppen, zou deze Kerstgeur van jaren terug dan toch ooit z’n comeback maken? Snowcake was altijd één van mijn favoriete geuren, dus dat daar nu een bodylotion van zou komen.. 😳 Ik bekeek de ingrediënten en deze leken heel erg op die van Snowcake. M’n Snowcake-hart klopte inmiddels bijna uit m’n borst, heavy breathing, alles. Inmiddels heb ik Snowflake in huis en vertel ik je alles wat je wilt weten erover.

Wat is het?

Lush Snowflake Body Lotion is een bodylotion uit de Kerstcollectie. De prijs is op dit moment nog onbekend. In de advent calendar die ik vorige week kocht, zat dit 45 gram potje — maar ik gok dat hij uiteraard ook 100 gram en wellicht 240 gram pot te koop zal zijn. Er is nog een product met deze naam, namelijk de Snowflake Bubble Spinner, maar deze heeft niets met de bodylotion te maken. De geuren zijn ook niet hetzelfde! Ondanks dat dit product een bodylotion is, is hij (voornamelijk een 45 gram potje!) ook heel geschikt als handcrème.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Amandelmelk (Prunus amygdalus dulcis), Abrikozenpitolie (Prunus armeniaca), Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Rozenwater (Rose centifolia), Glycerine, Biologische Illipeboter (Shorea stenoptera), Stearinezuur, Parfum, Fair Trade Amandelolie, Triethanolamine, Cederhoutolie, Korianderzaadolie, Sandalwood Oil, Etherische Amandelolie (Prunus amygdalusl amara), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), Cetearyl Alcohol, *Citral, *Citronellol, *Farnesol, Geraniol (Geraniol), *Limonene, *Linalool

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst, ziet deze bodylotion eruit als een godsgeschenk voor droge huidjes. En wie heeft er nou geen droge huid in de winter? De basis is amandelmelk, een ingrediënt dat erg verzachtend en hydraterend is voor onze huid. Abrikozenpitolie bevat véél vitamine a en mineralen — voor een zachte huid dat vocht vasthoudt. Cacaoboter heeft een enorm hydraterende werking, maar verzorgt de huid ook nog eens. Rozenwater kalmeert en verzacht de huid. Illipeboter, net als cacaoboter, geeft de huid nog meer hydratatie. Amandelolie is wederom een wonderingrediënt, want ook die hydrateert diep en verzacht en kalmeert de huid. Zowel cederhoutolie and sandelhoutolie spannen de huid aan en hebben beide een aangenaam aroma. Dit heeft korianderzaadolie ook, maar die heeft ook nog eens stimulerende en verwarmende effecten op de huid.

Kortom: een ingrediëntenlijst met veel diep hydraterende, verzachtende en verzorgende ingrediënten. Dat is altijd welkom als ’t kouder wordt buiten! Maar de geur vond ik wellicht nog belangrijker dan de werking — want qua naam én ingrediëntenlijst lijkt hij veel op Snowcake zeep, een discontinued product dat zo’n goddelijke geur had. Maar.. helaas. Snowflake is géén Snowcake. Snowcake is namelijk veel zoeter en romiger. Snowflake ruikt erg naar amandelen, met in de verte een licht fruitig tintje. Het zijn echt de amandelen die overheersen, maar desondanks is het niet 100% een amandelgeur. Hij heeft een wat houtige ondergrond, maar vooral de abrikozenpitolie kan ik, op de amandelen na, echt wel terug ruiken erin. Hij zou ook marsepein-achtig ruiken, dat ruik ik er heel licht in, maar lang niet veel als bij Snowcake.

Mijn ervaring

De substantie is heerlijk, iets wat me als eerste opvalt. Het is een stevige bodylotion, hij voelt heel rijk en voedend aan — geen dunne substantie dus! Hij smeert dan ook heerlijk uit over die droge poten van me. Nadat ik de bodylotion heb opgesmeerd, komt het fruitige aspect veel meer tot leven. Hij ruikt nu juist erg fruitig, met een amandel en houtige ondergrond. Ik vond hem in de pot lekkerder, om eerlijk te zijn. Ik vind de geur eenmaal op mijn huid een beetje raar. Gelukkig zijn het vooral m’n benen die slachtoffer zijn van de genadeloze kou hier altijd in Nederland, dus dat ruik ik toch amper terug.

Wat me ook opvalt is dat de substantie erg vettig is, én blijft. Natuurlijk ben ik allang blij dat er goede ingrediënten in zitten, maar een bodylotion mag van mij ook ooit wel eens intrekken. En dat doet deze absoluut niet; na 30 minuten voelt de huid nog vettig aan — als in, een laagje erop. M’n huid glimt ook helemaal van de oliën, maar dat vind ik dan weer niet erg. Na een uur voel ik nog steeds een vettig laagje. Ik smeer de bodylotion nu het liefst op voordat ik ga slapen, maar ik heb nu echt het idee dat ik alles aan m’n beddengoed smeer. M’n huid voelt desondanks ’s ochtends wel zachter en soepeler aan, ook spot ik geen droge velletjes meer. Hij doet dus wel z’n werk, maar m’n beddengoed wordt volgens ook sneller vettig.

Ondanks de geur en de substantie ga ik deze bodylotion denk ik wel opmaken. Hij zat nou eenmaal toch in de advent calendar, en hij doet toch wel z’n werk. Hij is vanwege zijn onwijs vette substantie erg zuinig in gebruik — geloof mij, je wilt hier niet teveel van opsmeren. A little goes a héle lange way. Ik zou hem zelf niet aanschaffen, maar zo’n klein potje is nog wel leuk.

Lush Snowflake Body Lotion is onderdeel van Kerstcollectie 2019 en is vanaf 24 september te koop.

2 Responses to Review: Lush Snowflake Body Lotion

  • Ik heb mijn potje nog niet opengedraaid, maar ben nu wel ontzettend benieuwd naar de geur! Wel stom dat hij zo verandert op de huid, want van mij mogen dat houtachtige en de amandel op de voorgrond blijven, en dan dat fruit ergens hééééél ver weg. Jammer ook dat hij zo ongelooflijk vettig is, want zo’n intense voeding heeft mijn huid vaak niet nodig. Ach, dat wordt er weer eentje voor in m’n nachtkastje. ?‍♀️

  • Oeh ik ben zo enthousiast over deze! Ik hou echt van body lotions van de Lush. Meer dan van de body conditioners die ik overigens ook meestal gewoon als body lotion gebruik haha. Ik ben zo benieuwd naar de geur. Ik kan me er wel iets bij voorstellen maar ook weer helemaal niet haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën