Review: Lush Chocomint Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Vandaag ga ik wéér een roze bath bomb aan je laten zien. Je zou denken dat ik op gegeven moment alle roze bath bombs van Lush wel zou hebben gehad, maar er zijn er nog een paar, waaronder deze Chocomint. Een bath bomb van de Harajuku collectie met een ge-wel-di-ge geur. Deze is het echt waard om over te lezen, want het is de beste hydraterende bath bomb die ik ooit heb gehad van Lush.

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Laureth 4, Parfum, Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis), Muntolie, Cacaopoeder (Theobroma cacao), Titanium Dioxide, Water (Aqua), Propyleen Glycol, *Limonene, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 45410 (CI 45410), Kleurstof 17200

Lush Chocomint Bath Bomb kost €7,50 en is onderdeel van de tijdelijke Harajuku collectie, bestaande uit uiteenlopende 54 bath bombs. Deze pastelroze bath bomb met stukjes cacaoboter erin ruikt precies zoals je zou verwachten — mint met chocolade. Hij doet me denken aan tandpasta, maar dan wel iéts lekkerder en niet zo’n penetrante, doordringende geur als echte tandpasta. Hij ruikt echt exact als de Pink Peppermint voetencrème, vind ik.

De ingrediënten zijn cacaoboter, amandelolie, muntolie en cacaopoeder. De munt overheerst zeer goed, dus munt-haters kunnen deze beter snel voorbij lopen. De muntgeur wordt afgerond door de warme geuren van amandel en cacao, waardoor het echt een heerlijke, frisse geur is. Feitje: voorheen was deze bath bomb bekend onder de naam Haagen Bath!

Speel het filmpje af in 2160p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring! Het filmpje speelt zich versneld af.

Mijn ervaring

Ik kan alvast verklappen dat ik verliefd ben geworden op Chocomint! Het is een onwijs langzame bruiser, het duurde bijna een kwartier voordat hij compleet opgebruist was. In het water beweegt hij zich razendsnel voort, ik had echt moeite om een goede close-up foto te maken ervan. Hij laat pastelroze schuim achter op de oppervlakte, samen met stukjes cacaoboter. Er vormt een heel dun, melkachtig schuimlaagje op de oppervlakte, wat erop lijkt alsof de bath bomb echt een berg hydraterende ingrediënten heeft achter gelaten. Het water kleurt uiteindelijk een vaal roze met melkachtige waas.

Eenmaal dobberend in een pastelroze hemel, voel ik hoe ongelooflijk zacht het water aanvoelt. Het schuimlaagje blijft op het water liggen, de gehele tijd dat ik in bad lag. De stukjes cacaoboter waren opgelost, en dat was duidelijk te merken. Toen ik mezelf na het badderen afdroogde, gleed de handdoek moeiteloos over m’n huid — dit betekent meestal dat m’n huid erg zacht is. En dat klopte helemaal! Er zit een heel dun laagje boter op m’n huid, dat het onwijs glad, zacht en soepel maakt. M’n huid heeft geen droge laag meer over zich heen (het was hier en daar schilferig), maar voelt heerlijk gehydrateerd aan. Ik ben echt verbaasd dat een bath bomb zó hydraterend kan zijn.

Ik zou van deze bath bomb echt nog een paar willen inslaan. Wat een juweeltje is dit. Ik had er niet echt hoge verwachtingen van; onterecht! Een bath bomb die je echt eens geprobeerd moet hebben, al is het alleen al vanwege de heerlijke geur.

Lush Chocomint Bath Bomb kost €7,50. Hij behoort tot de tijdelijke Harajuku collectie.

5 Responses to Review: Lush Chocomint Bath Bomb

  • Deze klinkt zó goed?! Wauw. Alleen die geur … Ik heb vroeger ooit eens een handcrème van Yves Rocher gehad die naar een praline met frambozenvulling rook. M’n vriend zei letterlijk dat hij met z’n ogen dicht in m’n hand gehapt zou hebben, haha. Wel goed dat de munt hier dus overheerst, want dat vind ik wel prettig in bad- en doucheproducten.

  • Wat een mooie foto’s! Dit items van Lush wil ik zeker een keer proberen!

  • Wow ik had echt verwacht dat dit een snelle bruiser zou zijn, dus het valt me enorm mee. En wat een prachtige kleur geeft hij aan het water zeg, love het pastel tintje. De naam klinkt een beetje afschrikkend voor mij, maar toch ook wel weer bijzonder. Ik ben ergens wel heel erg benieuwd. De prijs is wel heavy zeg, voor zo’n relatief simpele bath bomb.

  • Oeh, dit klinkt goed zeg! Nu wil ik deze eigenlijk ook hebben, haha.

  • Deze lijkt me zo fijn! Hij ziet er ook super cute uit *heart*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën