Review: Lush Happy Shower Gel

Text size: bigger / smaller

Ik zag er een beetje tegen op om deze review te schrijven, omdat ik weet hoe populair deze geur is. Ik zal het maar alvast verklappen: ik word niet echt happy van Happy. Toch vind ik hem er wel práchtig uitzien, dus ik kon het niet laten om wat foto’s te maken ervan. Vandaag review ik hem voor je, dus ben je benieuwd.. klik dan verder!

Wat is het?

Lush Happy shower gel kost €9,00 voor 100 gram, €18,00 voor 250 gram en €30,00 voor 500 gram. Happy is onderdeel van de Kerstcollectie, en is nieuw in het assortiment. Zo ver ik weet zijn er geen andere producten met deze geur… gelukkig. Dit is wel de meest mooie shower gel die ik ooit heb gezien. De donkergroene basis met iriserende, roze glittertjes zijn zo mooi om te zien. En ze zijn niet zuinig geweest met de glitter hoor, want onderin de fles zit me toch een berg glitters! Ik ben heel benieuwd hoe ik straks uit de douche kom..

Wat zit erin?

Ingrediënten: Water (Aqua), Natrium Cocoamfoacetaat, Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Walnootblad- en Paardenbloemwortel-infusie, Parfum, Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Zoete Wilde Sinaasappelolie, Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Fijn Zeezout (Maris sal), Carrageenextract, Xanthaangom, Titanium Dioxide, Propyleen Glycol, Synthetische Fluorflogopiet, Calcium Natrium Borosilicaat, Tinoxide, Geraniol (Geraniol), *Limonene, *Linalool, Kleurstof 42090:2

Happy bevat walnootblad- en paardenbloemwortel-infusie. Wát? Kennelijk zijn die ingrediënten ontstekingsremmend en een antioxidant, en making ze de huid goed schoon. Citroenolie is anti-bacterieel, reinigt de huid, heldert deze op en verfrist deze. Sinaasappelolie werkt verstevigend op de huid, reinigen de huid en hebben een verkwikkende werking. Neroli-olie is rustgevend en antimicrobieel, en ook versterkt het het vermogen van cellen om zich te vernieuwen. Fijn zeezout zorgt voor een zachte, gereinigde en glanzende huid.

De geur

Ik ga er niet om heen draaien; ik vind Happy niet lekker. De combinatie van citrus-achtige citroen en sinaasappel lijkt erg te botsen met de neroli, dit zorgt voor een citrus-achtige, frisse geur met een warme, bloemige ondergrond erin. Het geheel is hierdoor heel muf, het ruikt haast naar zweetvoeten. Ik weet dat de meningen erg verdeeld zijn over de geur van Happy — je houdt er van, of je haat hem. Ik vind een douchegel vaak niet lekker, maar dan kan ik het nog wel hebben — Happy vind ik écht heel vies, ik kan er niet aan wennen, er zit niet één aspect aan dat hem lekker maakt. Hij heeft een erg zware, bittere, musk-achtige geur waar de citrus door heen probeert te piepen. Bah. Ik vind Snow Fairy nog lekkerder, en dat zegt wat hoor.

Mijn ervaring

Ik hoor van meerdere mensen dat Happy eenmaal in de douche wél lekker is, dus met goede moed neem ik hem mee. Nou, hij is alleen maar ranziger in de douche. Ik wist niet hoe snel ik hem moest afspoelen. De muffe, musk-achtige geur verstikt me bijna en ik wil gewoon letterlijk die badkamer uitrennen en m’n opperste huidlaag eraf raspen. Na het douchen heb ik op beide armen, waar ik Happy heb gebruikt, flink wat jeuk. Omdat dit ook toeval kan zijn gebruik ik hem nog een keer — en ja hoor, wéér jeuk. Dit heb ik nog nooit eerder gehad bij een douchegel van Lush, maar kennelijk zit er iets in wat jeuk veroorzaakt bij me. Gelukkig is de geur amper te ruiken nog op m’n huid. Wel is m’n huid echt mega zacht, dat dan weer wel. De huid voelt heerlijk aan, erg soepel, maar daar blijft het bij voor mij. De glittertjes zie ik amper terug op de huid ook.

Nee, Happy maakt mij niet happy. Smaken verschillen, laat ik dat voorop stellen — jij kunt Happy dus wel heerlijk vinden. Wil je weten hoe hij ruikt, vraag dan om een sample eerst! Want de douchegel is niet goedkoop helaas. Ik houd het in ieder geval lekker bij Yog Nog deze winter..

Lush Happy shower gel kost €9,00 en bevat 100 gram. Hij behoort tot de Kerstcollectie.

4 Responses to Review: Lush Happy Shower Gel

  • Volgens mij is er iets mis met jouw neus. Je vond Midnight Massage toch ook naar zweetvoeten ruiken, toch? ?

  • Ik ben nu wel echt benieuwd hoe (vies) deze ruikt, haha. Ga hem wel even snuffelen in de winkel hoor. Alleen word ik wel bang van de jeuk; ik gebruik juist Lush douchegels, omdat ze géén jeuk bij me veroorzaken.

  • Ohjee, wat jammer dat jij niet zo happy wordt van happy. Haha, wat cheesy dit. Ik had hier een sample van bij mijn bestelling en ik vond hem eigenlijk best lekker. Hij ziet er ook zo mooi uit. Maar hoe jij de geur nu beschrijft, ik durf hem niet eens meer mee te nemen onder de douche haha.

  • Beetje late reactie, maar dank je voor je review, was even gaan zoeken wat anderen ervan dachten!

    Ik dacht dat ik gek was ofzo, maar dit spul is echt geen porum. En zelfs mijn kinderen vinden ’t niets (heb ‘m aan hun gegeven om in bad mee te spelen…)
    Ik weet niet of ik ‘m naar zweetvoeten vind ruiken, beetje meer ‘chemische’ snoepjes/schoonmaakmiddelgeur. Enfin; zo mooi, maar juk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën