Review: Lush Refresher Shower Jelly

Text size: bigger / smaller

Ik had hem al voordat hij in de Nederlandse schappen lag, maar ik heb expres gewacht totdat hij hier te koop was. Niets irritanter dan een product reviewen wat niet in Nederland te koop is! Sinds een week ligt hij in de schappen in Nederland (en ook online, of course) en ik kan niet wachten of hem te laten zien aan jullie. I looove jellies, en deze is zeker een aanwinst in je Lush stash!

“Wanneer je wel een opfrisser kunt gebruiken stap je onder de douche met Refresher! Deze jelly heeft een lekker opwekkende werking en geeft je weer energie. Een infusie van verse biologische citroen, citroenolie en citroenmirte-olie geven je een heerlijke kick! Carrageenextract (uit zeewier) is zacht voor je huid. Extra lekker verfrissend is deze jelly wanneer je hem gekoeld (uit de koelkast of de vriezer) gebruikt!”

Mijn collectie Lush jellies telt momenteel 13 jellies, maar Refresher is toch wel de meest frisse en ‘citrus’ van allemaal. Vrolijk geel gekleurd, waardoor je direct al een idee krijgt van de geur. Ik ruik citroenen, maar niet op een vervelende “eww, citroenen” manier. Het is wat warmere citroengeur, maar hij kan ook door voor “zure mandarijntjes” geur. Hij doet me denken aan die gele Napoleon kogels. Als deze jelly een smaak zou hebben, zou hij enorm zuur zijn! Qua geur lijkt hij tevens op de rode Fun van Lush, maar het meest vind ik hem nog wel ruiken naar Calacas showergel.

INGREDIËNTEN: Citroen infusie, vers, biologisch (Citrus limonum), Glycerine (Glycerine), Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfaat (Sodium Laureth Sulfate), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Carrageen extract (Chondrus crispus), Parfum (Perfume), Citroen essentiële olie (Citrus limonum), Rozenhout essentiële olie (Aniba rosaeodora), Citroenmirte essentiële olie, biologisch (Backhousia citriodora), *Citral (*Citral), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Propylparabenen (Propylparaben), Methylparabeen, Yoshi geel glanspoeder

Op de eerste plek van de ingrediëntenlijst staat citroen, vers en biologisch. Vervolgens glycerine, water, SLES, en verderop in de lijst kom ik nog carrageenan (zeewier) tegen, parfum, citroenolie, rozenhoutolie, citroenmirte, wat parabenen en glanspoeder. Jammer van de parfum en parabenen, maar de rest van de ingrediëntenlijst maakt het weer goed, vind ik. Er zitten een hoop oliën in die de huid zacht maken en hydrateren.

Gebruik de jelly vanuit de vriezer, koelkast of op dagtemperatuur. Ikzelf gebruik ze op dagtemperatuur, ik ben niet zo’n held met koude temperaturen. Maar mocht je ’s ochtends écht niet wakker kunnen worden, dan is deze citrus-geurende jelly natuurlijk extra effectief als je hem ijskoud gebruikt – instant wake-up call! De geur is vrolijk, opwekkend, energiek.

De jelly is heerlijk in gebruik. Hij schuimt goed, vult de badkamer met z’n heerlijke frisse geur, en maakt m’n huid zacht. Ik gebruik hem voornamelijk ’s ochtends, helemaal wanneer ik een ochtendhumeur heb (lees: altijd) want de geur maakt me zowel wakker als vrolijk en energiek. Precies wat ik nodig heb ’s ochtends! Ik heb geen droge huid na afloop, en de geur blijft héél subtiel nog na op de huid. Ook een voordeel: met een jelly doe je héél lang.

Moet je vaak vroeg opstaan (lees: onmenselijke tijden)? Heb je ’s ochtends een ochtendhumeur? Kijk je ’s ochtends nog bozer dan Grumpy Cat? Dan is deze Refresher jelly voor jou dé uitkomst. Weg, ochtendhumeur!

Lush Refresher Shower Jelly kost €6,50 voor 100 gram en €12,95 voor 250 gram. Je koopt hem in de webshop of in één van de Lush filialen.

6 Responses to Review: Lush Refresher Shower Jelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën