Review: Lush 29 High St shower jelly

Text size: bigger / smaller

Lush is lekker bezig de laatste tijd, ze lanceren tachtigduizend producten tegelijk, lijkt wel. Waaronder ook nieuwe jellies. Ik was nog zo standvastig, ik zou géén jellies kopen. Ik bedoel, óók nog eens 54 nieuwe bath bombs?! Ik mag wel een tweede hypotheek afsluiten om alles te kunnen bekostigen. Dus, ik zou niets meer kopen. En zoals je kunt zien, is dat plan mislukt. Goh. Toch heb ik mezelf kunnen inhouden en er maar drie gekocht. Eentje daarvan is 29 High St., die naar een Lush winkel ruikt. Jep, je leest het goed. Vanaf nu kun je behalve de halve inhoud van de winkel, ook de geur meenemen.

Ben je benieuwd wat ik er nog meer van vind? Lees dan verder.

Wat is het?

Lush 29 High St shower jelly kost €14,95 voor 240 gram. Hij is onderdeel van de Community Favourites en daarom alleen (tijdelijk) online te koop, samen met 9 andere jellies. Hij is alleen te koop in 240 gram, dus een grote pot. Het is een flinke jelly dus, in mijn ervaring doe je er echt heel lang mee. Sterker nog, volgens mij heb ik nog nooit een grote jelly opgemaakt! Mocht je helemaal geen jelly gebruiken, dan kun je er ook voor kiezen om van een jelly een douchegel te maken. Die is er namelijk momenteel niet in 29 High St. geur.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Glycerine, Jasmijninfusie (Jasminum officinale), Natrium Laureth Sulfaat, Propyleen Glycol, Carrageenextract, Parfum, Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Limoenolie (Citrus aurantifolia), Sandalwood Oil, Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Vers Biologisch Citroensap, Gardenia-extract, Alpha-isomethyl-ionone, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, *Citral, Coumarine, Hydroxycitronellal, *Limonene, *Linalool

Een jelly is natuurlijk lekker wiebelig en flubberig, dus het is niet gek dat hij bestaat uit glycerine en carrageenextract. Deze geven de jelly z’n charmante substantie. Verder is Natrium Laureth Sulfaat eraan toegevoegd zodat hij goed schuimt. Propyleen Glycol is een oplosmiddel, het werkt ook vochtaantrekkend. Er zitten nog wat geur- en kleurstoffen in de jelly, en ook parfum.

Verder bestaat de jelly uit heerlijke oliën — jasmijn, citroen, limoen, sandelhout, tonka, ylang ylang, gardenia. Misschien heb je al een beetje een idee van de geur, in dat geval ben ik blij, dat scheelt me de geur uitleggen. Want dat is écht lastig bij 29 High St. Mocht je een Aubergine Bath Bomb nog hebben liggen, ruik er dan even aan, want die heeft dezelfde geur als 29 High St.!

Ik zei al dat hij naar een Lush winkel ruikt, maar hoe ruikt een Lush winkel nou precies? Ik vind het eigenlijk een mix van alle geurcomponenten — bloemig, zoet, fruitig, citrus, warm. Het is niet één bepaalde geur. Het is letterlijk alles door elkaar heen geflikkerd. En toch ruikt het nog verdomd goed.

Als ik eraan ruik, merk ik als eerste een warme, bloemige geur op. De jasmijn en ylang ylang ruik ik direct, maar ook de geurnoten van citroen en limoen dringen m’n neus in. Erg apart, een geur die zowel bloemig als citrus is. Toch zorgt deze combinatie ervoor dat het een heerlijke geur is die inderdaad een Lush winkel weerspiegelt.

Mijn ervaring

Ik gebruik het liefst amper jellies, omdat ik áltijd ruzie met ze heb in de douche. Geloof mij, het eindstand is altijd 1-0 voor de jelly. Hoe vaak ik dat ding wel niet moet oppikken van de grond, het is genoeg om er een hernia van te krijgen. En een punthoofd. En een rothumeur. Maar, wél een zachte huid. Want eerlijk is eerlijk, na het gebruik van een jelly voelt m’n huid altijd heel zacht aan. 29 High St. is hierop geen uitzondering, gelukkig.

De geur komt in de douche goed tot z’n recht. Alsof je opeens *poef* in een Lush winkel staat, maar dan met een douchegordijn om je heen. Nu ruikt mijn badkamer sowieso al naar een Lush winkel, maar dat ruik je zelf na een tijdje niet meer. Dus dit product is een erg welkome toevoeging op m’n stash. Ondanks het rottige gebruik, ben ik enorm blij met deze jelly, omdat de geur gewoon té lekker is. Wellicht ga ik de helft eraf snijden en maak ik daar een douchegel van. 🤤

Lush 29 High St shower jelly kost €14,95 en bevat 240 gram. Hij behoort tot de Community Favourites.

3 Responses to Review: Lush 29 High St shower jelly

  • Ik heb enkel nog maar een kleintje Santa’s Belly gebruikt. Die was op zich nog redelijk goed vast te houden, maar zo’n grote lijkt me inderdaad een onhandig drama. Desondanks heb ik op dit moment Golden Pear in m’n mandje zitten, oeps. ?

  • Ik doe jellies altijd in van die organza zakjes, dat werkt perfect!

  • Haha ik snap dat je voor deze jelly gezwicht bent, ik ook. Ik zei nog zo tegen mezelf: geen jellies Nicole, je gebruikt dat toch niet. Ik ken mezelf daar net iets te goed voor. En guess what, ik heb deze al twee weken op m’n kamer staan klaar om gefotografeerd en gebruikt te worden. En dat is nog steeds niet gebeurd. Maar hij ruikt gewoon zo lekker!!! Ik overweeg om er een shower gel van te maken maar dat vind ik ook wel weer een beetje engig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën