Review: Lush Jumping Juniper Shampoo Bar

Text size: bigger / smaller

Om eerlijk te zijn, gaat het uitzoeken van producten om te reviewen altijd een beetje random. Ik ben geneigd producten te bestellen waarvan ik weet dat de geur heerlijk is, maar bij Jumping Juniper had ik geen idee hoe de geur zou zijn, en voor welk haartype hij is. Maar dat is goed — want ik kan niet altijd dingen reviewen die ík lekker vind, want dan zouden sommige producten nooit aan bod komen. En bevalt ‘ie niet, kan ik hem altijd nog weggeven aan een vriendin! Ben je benieuwd of ik deze inderdaad weg geef of zelf houd, lees dan verder.

Wat is het?

Lush Jumping Juniper Shampoo Bar kost €11,50 voor zo’n 55 gram. Één shampoo bar vervangt 750 ml shampoo en is bovendien verpakkingsvrij. Ze zijn zuinig in gebruik en bovendien zijn 90% van de shampoo bars vegan. Je doet er tot wel 80 wasbeurten mee! Wil je weten hoe je een shampoo bar gebruikt, klik dan hier. Kortom — zuinig, verpakkingsvrij en ideaal voor onderweg. Ze nemen weinig ruimte in gebruik en bovendien bevatten ze ook geen conserveringsmiddelen. Na gebruik laat je hem ergens opdrogen, klaar voor de volgende keer.

Lush heeft voor iedere hoofdhuid- en haartype wel een passende shampoo bar. Jumping Juniper is ontwikkeld voor mensen die snel vet haar krijgen. Het heeft een goede, reinigende werking voor het haar, maar reguleert ook de talgproductie. Ook zorgt de shampoo voor een flinke portie glans. Heb je dus snel vet haar, of is het dof? Probeer dan Jumping Juniper eens!

Wat zit erin?

Ingrediënten: Natrium Lauryl Sulfaat, Lavendel- en Rozemarijn-afkooksel, Citroenolie (Citrus limon), Parfum, Jeneverbesolie (Juniperus communis), Limoenolie (Citrus aurantifolia), *Citral, *Limonene, *Geraniol, *Linalool, Kleurstof 60725 (CI 60725)

Jumping Juniper bevat lavendel- en rozemarijn-afkooksel — kalmerend, antibacterieel en ze verzachten het haar. Citroenolie en limoenolie maken niet alleen je haar schoon dankzij hun reinigende werking; ze voegen ook glans toe aan je haar doordat de natuurlijke fruitzuren in deze oliën de haarschubben glad maken, en zo meer licht reflecteren. Jeneverbesolie wordt ingezet om vet haar te bestrijden, het heeft een zeer zuiverende werking en het reguleert de talgproductie.

De geur is totaal niet wat ik verwachtte bij deze kleur, ik had namelijk verwacht dat hij naar lavendel zou ruiken. Hij ruikt echter naar citroen! Heel verwarrend, maar ook grappig om te zien dat we kleur en geur aan elkaar verbinden. Het is geen overheersende citroengeur, het scherpe van de citroen wordt afgezwakt door de andere ingrediënten. Citroen blijft het eerste wat je ruikt, maar hij heeft een wat warme ondergrond. Het is een lekkere geur, alleen jammer dat ik er ’s ochtends weinig van merk onder de douche! Gelukkig hebben we daar weer andere producten voor..


Onbewerkte foto van mijn haar na het wassen met Jumping Juniper.


Onbewerkte foto van mijn haar na het wassen met Jumping Juniper.

Mijn ervaring

Onder de douche schuimt hij vrij snel, wanneer ik hem een paar keer over m’n kop laat glijden. Even het schuim verdelen door m’n haar, laten inwerken een minuutje, en uitspoelen maar. Ik kan al direct voelen dat m’n haar wat gladder is, maar we moeten het rustig afwachten tot wanneer m’n haar droog is. En ik moet zeggen.. dat valt niet tegen! Het grootste voordeel, wat ik uit deze shampoo bar haal met mijn geverfde, fijne, snel klittende haar, is dat m’n haar onwijs glanst. Het is iets makkelijker te borstelen en het voelt érg zacht aan. Het ziet er mooi, glanzend, schoon en gezond uit.

M’n haar blijft de hele nog glanzend en mooi, het wordt niet slap of vet. De geur blijft helaas niet hangen in m’n haar, maar dit heb ik met geen van de shampoo bars. Ik blijf maar kijken naar hoe m’n haar glanst — het lijkt wel een spiegel. Wat mij betreft is dit echt een topper!
Hij lijkt wel m’n haarkleur iets te ‘strippen’, dus lichter te maken. Het vervaagt m’n donkerbruine kleurtje. Als je hier klikt, zie je m’n haarkleur op 7 augustus, het was toen nog best donkerbruin. De foto hierboven is genomen op 13 augustus, dus exact 6 dagen later. Ik had toen 6 dagen lang m’n haar gewassen met Jumping Juniper. In die tijd is de nieuwe haarkleur dus best lichter geworden — ik zie dit altijd meteen doordat er weer wat rood door m’n haarkleur heen komt. Natuurlijk vervaagt je haarkleur sowieso snel als je iedere dag je haar wast, maar ik merkte met deze shampoo wel een snellere vervaging op.

Verder ben ik onwijs positief! De shampoo bar zal je coupe een behoorlijk portie glans geven, maar ook lekker zacht laten aanvoelen. Wat me ook op valt, is dat de shampoo bar amper lijkt te slinken. Na bijna twee weken m’n haar te wassen, iedere dag — met schouderlang haar, is hij amper nog geslonken in grootte. Ik denk dat je hier heel veel wasbeurten mee doet, en dan valt de prijs nog reuze mee!

Lush Jumping Juniper Shampoo Bar kost €11,50 voor 55 gram. Hij behoort tot de vaste collectie.

One Response to Review: Lush Jumping Juniper Shampoo Bar

  • Toch een behoorlijk verschil in haarkleur, hoor! Nu moet ik zeggen dat ik je haar zoals het op de foto’s bij dit artikel is, prachtig vind. Ik hou van die rode schijn. ? En het glanst inderdaad mooi, zeg!
    Ik vind het zo jammer dat de reguliere Shampoo Bar-collectie tjokvol SLS zit. Ze mogen zeggen wat ze willen, maar mijn hoofdhuid reageert er nu eenmaal écht niet goed op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën