Review: Lush Jingle Bells Amazeball

Text size: bigger / smaller

In eerste instantie spraken de nieuwe Amazeballs me niet echt aan, totdat ik Jingle Bells zag. Hij is loeigroot, wit met roze (altijd mooi in bad) en hij had een zeer bekende geur. Toen de Lush medewerker hem naast m’n oor hield en ermee schudde, kon je goed horen dat er binnenin Jingle Bells iets zit. Sterretjes? Belletjes? Iemand’s ziel? Je weet het nooit met Lush. Nieuwsgierig als ik ben, nam ik hem mee. Vandaag laat ik je zien wat er in zit, en ook met welke bekende gezichtsreiniger dit product z’n geur deelt 🤔

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Grof zeezout (Maris sal), Rijstzetmeel, Titanium Dioxide, Parfum, Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Patchouli-olie (Pogostemon cablin), Water (Aqua), Dipropyleen Glycol, Disodium Lauryl Sulfosuccinaat, Cocamidopropyl-betaïne, Propyleen Glycol, Cinnamal Alcohol, Benzyl Salicylaat, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol (Geraniol), Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 42090, Kleurstof 45410:1

Lush Jingle Bells Amazeball kost €7,50 en is onderdeel van de Kerstcollectie. Jingle Bells is eigenlijk een Amazeball, maar hij heeft, in tegenstelling tot de andere Amazeballs, geen dopje bovenop. Deze Amazeball is gewoon dicht. Wel is hij hol van binnen, en als je de bath bomb schud, hoor je dat er iets in zit. Jingle Bells is een stuk groter dan de gemiddelde bath bomb, hij is echt mega.

Jingle Bells bevat grof zeezout (dat is ook wat er binnenin zit — blauwe zeezout kristallen!), deze zorgen voor een zacht huidje en het stimuleert de bloedsomloop in de huid. Hij bevat ook Braziliaanse sinaasappelolie en patchouli-olie. De geur van Jingle Bells is wel erg apart, hij ruikt naar Milky Bath bubble bar, Milky Bar zeep en Aqua Marina facial cleanser! Ik vind Aqua Marina altijd naar zeewier ruiken, Milky Bath en Milky Bar vind ik dan weer iets zachter en lichter qua geur. Bij Jingle Bells springt de patchouli er echt uit, die is vrij aanwezig. Hij doet me zwaar denken aan Karma. Het is een vrij sterke, bloemige geur, maar wel met een warme, houtige ondergrond. De sinaasappel erin ruik ik niet echt. Het is een vrij karakteristieke geur, ik blijf hem aan zeewier linken. Of aan Aqua Marina. Maar desondanks vind ik de geur wel echt heerlijk!

Ik heb helaas geen filmpje van Jingle Bells.. ik ben vergeten op record te drukken 😭 Wanneer ik hem opnieuw heb gekocht zal ik er een filmpje van maken alsnog en deze uploaden en hier plaatsen!

Mijn ervaring

Als hij het water raakt, komt er een wit, dik en romig schuim van de bath bomb af. Zodra ik hem loslaat, dobbert hij rustig door het water, en spuwt hij felrode stralen de oppervlakte op. Hier en daar spot ik een straaltje roze, bedekt met een laagje holografische glans. Hoe VET. Onder de oppervlakte kleurt het water steeds roder, en na zo’n ruim vijf minuten begint hij felblauw uit te spuwen. Overal waar hij drijft, laat hij een helderblauw kleurtje achter. Dit mengt zich met het roze/rode water, waardoor één kant van het bad een paars kleur heeft, en de andere kant (waar nog geen blauw was uitgespuwd) bleef een soort donkerroze. Het bad lijkt door deze kleuren wel een soort gradient! Hoe dieper op de bodem, hoe donkerder de kleur wordt. Deze bath bomb geeft echt een prachtig kleurspel aan je bad! Uiteindelijk houd je een soort ondoorzichtig paars/blauw water over, met een klein, zilver glittertje.

De geur week niet van m’n zijde tijdens het badderen. Hij vulde de gehele badkamer, en zelfs nog uren na het badderen kon ik de geur ruiken in de badkamer. Op m’n huid kon ik hem nog zeker 2 uur lang goed ruiken — en dat heb ik zelden met bath bombs! Deze bath bomb heeft me óntzettend verrast qua effect en geur. Ik ga deze 100% opnieuw kopen, misschien wel meerdere. De bath art was zo mooi, de geur was sterk — zo heb ik mijn bath bombs het liefst. Ik ben verliefd!

Lush Jingle Bells Bath Bomb kost €8,95. Hij behoort tot de Kerstcollectie.

4 Responses to Review: Lush Jingle Bells Amazeball

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën