Review: Lush The Guv’ner deodorantpoeder

Text size: bigger / smaller

Een deodorant op basis van poeder is toch heel anders dan we gewend zijn. Onze kast staat vol met spray’s en rollers. Maar Lush zou Lush niet zijn als zij een deodorant in een andere vorm zou hebben! Behalve ‘vaste stukken’ deodorant, hebben ze ook een poeder deodorant. Ondanks zijn gitzwarte kleur, is hij verdomd effectief en ruikt hij heerlijk. Ik gebruik hem nu een tijdje en deel graag m’n ervaring met je! Lees je mee?

The Guv’ner is te koop in een flesje van 80 gram, deze kost €9,95. Het flesje bevat, zoals je al vermoedde, deodorantpoeder. De basis hiervoor is lycopodiumpoeder, afkomstig van de wolfsklauw. Verder bevat het houtskoolpoeder (brengt de huid in balans), kalamijnpoeder (kalmeert de huid) en saliepoeder. Hier zit lavendelolie in vermengd, net als patchoulipoeder, roos en vetiverolie. De combinatie van het sterk absorberende lycopodiumpoeder en het exfoliërende houtskoolpoeder zorgen ervoor dat transpireren tot een minimum blijft en de overige ingrediënten zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd en hersteld worden.

Laat je niet afschrikken door de kleur, The Guv’ner ruikt namelijk naar lavendel. Hoewel de geur ook roos en vetiver zou moeten bevatten, ruik ik toch echt alleen lavendel. Het fijne poeder is prima aan te brengen rechtstreeks vanuit het flesje, maar ook kun je wat op je vingertoppen of in je handpalm aanbrengen. Het ideale is dat je deze deodorant gerust na het scheren kunt gebruiken, het kalmeert de huid én voorkomt een geïrriteerde huid en bultjes.

Het aanbrengen werkt prima, evenals zijn werking gedurende de dag. Verwacht niet dat je kurkdroog blijft tijdens het rennen van een marathon, wat je wél kunt verwachten is een schoon en droog gevoel bij normale inspanning. Het lycopodiumpoeder erin zorgt ervoor dat transpireren minder wordt (helemaal weg gaat het niet – dat kan geen één deodorant) en de heerlijke geur van lavendel verbloemt nare geurtjes die eventueel vrijkomen. Ik ben zeer tevreden, het is voor mij één van de betere deodorants die ik heb gehad. Ook het feit dat hij de huid verzorgt, niet prikt na het scheren en natuurlijke ingrediënten bevat vind ik erg prettig.

Lush The Guv’ner bevat 80 gram en kost €9,95. Je koopt hem online of in één van de Lush winkels.

Heb jij wel eens een poeder deodorant geprobeerd? Hoe lijkt deze je?

5 Responses to Review: Lush The Guv’ner deodorantpoeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën