Review: Lush American Cream showergel

Text size: bigger / smaller

Toen ik zag dat deze leuke, roze showergel genaamd American Cream onderdeel was van de Valentijnsdagcollectie, hoefde ik niet lang nadenken — deze wilde ik! Ik bedoel, check die kleur. Hij zou naar een bak stront met kerrie kunnen ruiken en ik zou hem nog kopen. Gelukkig ruikt hij naar de overheerlijke American Cream haarconditioner, en aangezien ik ben dol ben op deze geur, duurde het -uiteráárd- niet lang voordat m’n bestelling afgeleverd werd.

Ben je benieuwd hoe hij bevalt? Lees dan verderrr.

Lush American Cream showergel is onderdeel van de Valentijnsdagcollectie 2019. De prijzen zijn als volgt:

100 gram – €9,50
275 gram – €18,95
500 gram – €31,50

Voor degene onder ons die het al opgevallen was — de showergels zijn inderdaad iets duurder geworden. In 2014 zat Prince Charming showergel in de Valentijnsdagcollectie, en die was toen €7,95 voor 100 gram. Over het algemeen lijken de douchegels met zo’n 2 euro te zijn verhoogd in de afgelopen jaren :( Ik ben zo’n grote fan dat ik ze zal blijven kopen (net als iPhones) maar voor jonge meiden wordt het zo wel erg duur.

Hoe dan ook, deze gelimiteerde showergel is tijdelijk te koop en bestaat ook in een Naked uitvoering. Deze showergel is natuurlijk afgeleid van de populaire American Cream haarconditioner. Ze hebben er zelfs een parfum van! En dat doen ze slim, want fans van deze geur kunnen hun hart ophalen met al deze producten. Mocht je onbekend zijn met deze geur, adviseer ik je om hem eens te ruiken in de winkel. Hij is echt heerlijk!

Water (Aqua), Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Natrium Cocoamfoacetaat, Laurylbetaïne, Parfum, Vanille Absolue, Scharlei-olie (Salvia sclarea), Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Vers Sinaasappelsap (Citrus Aurantium dulcis), Vers Aardbeiensap, Carrageenextract, Titaniumdioxide, Melkzuur (Lactic acid), Propyleen Glycol, Alpha-Isomethyl, Ionone, Coumarine, Kleurstof 17200

In deze showergel zit o.a. vanille absolue, scharlei-olie, lavendelolie, benzoëhars, vers sinaasappelsap, vers aardbeiensap en carrageen-extract. Dat zijn de goede ingrediënten! De slechte is in dit geval de parfum, die nog vóór de goede ingrediënten staat, op de 6e plek. Dat is toch wel jammer. Gelukkig reageert mijn huid er niet gevoelig op. Als jij gevoelig bent voor parfum, dan zou ik het wel even in de gaten houden. De showergel is geheel veganistisch.

De hardcore American Cream fans (hoiii) weten het natuurlijk al wel, maar hier nog even een geuromschrijving. De showergel heeft exact dezelfde geur als de haarconditioner — zoet en fruitig, maar wel met een romige ondergrond. Een mix van aardbeien en vanille, heerlijk. Buiten dat is de showergel roze, wat natuurlijk ook superleuk is!

Eenmaal onder het gemalen water merk ik op dat de substantie erg felroze is en meer op een shower cream lijkt. Qua dikte vind ik hem precies goed — niet te dun maar ook niet te dik. Hij schuimt heerlijk (erg romig!) en is goed te ruiken, niet alleen op je huid maar door de hele badkamer. Grote blij! *toeter*
Na afloop is de showergel goed te ruiken op m’n huid, én voelt m’n huid zachter en soepeler. Wanneer ik m’n vingers over m’n handpalmen laat glijden, voel je duidelijk dat er een enorm zachmakend ingrediënt in deze showergel zit, ik gok dat het de carrageen-extract is wat hem zo zacht maakt.

American Cream showergel is een pareltje. Hij ruikt niet alleen lekker, hij verzacht de huid en maakt deze soepeler. Ja, swipe ‘m maar naar rechts, dit is een match! (…in m’n hoofd klonk het leuker)


Lush American Cream showergel behoort tot de Valentijnsdagcollectie 2019 en is zowel online als in de winkels te koop.

12 Responses to Review: Lush American Cream showergel

 • Je hebt me helemaal overtuigd, ik ga ‘em vanmiddag zeker besnuffelen bij Lush ?. Als ik er net zo’n fan van ben als jij neem ik de conditioner en showergel waarschijnlijk mee ?. Maar in ieder geval een van de twee.

 • Ja heerlijk, deze staat op mijn verlanglijstje! Ik twijfel nog of ik de American Pie Bodyconditioner ook mee zal bestellen.

  • Doen! Daar komt de review deze week nog van online, maar ik kan alvast verklappen die dat ook héérlijk is en echt een berg fijne ingrediënten bevat. Hij is iets minder fruitig en iets warmer van geur, maar absoluut een aanrader is dat.

 • I love it! Hij is zo ongelofelijk mooi en lekker. De geur is gewoon fantastisch. Ik vind ook dat de substantie heel lekker aanvoelt op de huid als ik hem vergelijk met douchegels van andere merken. Ik voelde echt meteen dat hij veel zachter was op de huid. Ik heb de naked versie gekocht dus ik wil er eerst foto’s van maken voordat ik hem gebruik, maar ik kan nu echt niet meer wachten!

 • Deze lijkt me dan ook wel heel erg lekker ja. Vind je foto’s leuk zo!

 • Alleen voor de kleur wil ik deze al hebben! Ik ga ‘m zeker eens ruiken :)

 • Klinkt als een heerlijk ’toetje’ voor het slapen gaan!

 • Oh klinkt echt heel goed *heart*

 • Een bak stront met kerrie, hahahaha! Ik moet altijd zo lachen om jouw beschrijvingen!
  Weer zo een heerlijk product, waarom sponsort Lush jou eigenlijk niet? Ik zag toen ik net begon met bloggen bloggers hele complete dozen unboxen van Lush en ik vind dat zij jou ook best eens zo een box mogen toesturen. Als er een een echte fan is, ben jij het wel!

  • Aah Babs, wat superlief van jou! Ik vind het helemaal niet erg om zelf Lush te kopen hoor, de producten brengen mij zoveel plezier. Ik zou geen ‘nee’ zeggen hoor, maar zonder iets toe sturen zou ik ook blijven bloggen.. :-)

 • Dit klinkt zo lekker <3 Die moet ik hebben!

 • Oh die geur is zooo fijn hè! Ik heb er enkele maanden geleden 1 besteld bij lush kitchen en die ziet er net wat feller roze uit. Fijn dat hij nu in de valentijnscollectie zit, kan ik een back Up inslaan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën