Review: Lush Easy Peeler Shower Scrub

Text size: bigger / smaller

Er zijn maar weinig dingen die mij ’s ochtends wakker krijgen. Het lukt de wekker niet eens. Gelukkig roept mijn vriend mij altijd, alhoewel ik pas na vier keer roepen lichtelijk ontwaak. Ik sleep mezelf half slaperig naar de douche om daar vervolgens met gesloten ogen tegen de wand aan te leunen. Nee, wakker worden is niet mijn ding. Gelukkig heeft Lush wat producten in het assortiment die daarbij helpen. Voorheen gebruikte ik Cup O’ Coffee om te ontwaken, maar ik heb momenteel een nieuwe liefde ’s ochtends, namelijk deze Easy Peeler scrub. De geur maakt niet me alleen wakker, maar ook vrolijk. En dat is helemáál knap. Vandaag review ik ‘m voor je, lees je mee?

Wat is het?

Lush Easy Peeler Shower Scrub kost €7,00 en was oorspronkelijk een Liverpool exclusive, maar is nu vast te koop. Het is een body scrub vol met natuurlijke scrub-korrels en boters, zodat de huid profiteert van zowel gladheid als hydratatie. Het is een vaste vorm, zonder verpakking. Je neemt hem simpelweg mee onder de douche en wrijft hem zachtjes over de natte huid. Niet hard boenen of wrijven, tenzij je van je opperhuid af wilt. Door zijn bolle vorm houd hij prettig vast en ligt hij makkelijk in de hand.

Het is een body scrub; niet geschikt voor het gezicht dus. Ik denk dat hij daarvoor ook te grof is qua textuur. Ik heb een aantal reviews gelezen van mensen die hem te grof vonden, en dat terwijl deze scrub al minder grof is dan de sugar scrubs die Lush voorheen had.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Kristalsuiker (Sucrose), Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Aardappelzetmeel, Biologische Sheaboter (Butyrospermum parkii), Natrium Coco Sulfaat, Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Verse appelpulp, *Limonene, Siciliaanse Rode Mandarijnolie, Tangerine-olie (Citrus reticulata), Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Abrikozenpitolie (Prunus armeniaca), Mangoboter (Mangifera indica), Water (Aqua), Cocamidopropyl-betaïne, Natrium Lauryl Sulfaat, Hydroxy propyl methyl cellulose, Natrium Polyacrylaat, *Citral, *Linalool, Parfum, Kleurstof 15510 (CI 15510), Kleurstof 19140, Kleurstof 42090

De basis van de scrub is kristalsuiker. Verder zit hij bomvol oliën en boters, beginnend bij cacaoboter en sheaboter — twee enorm hydraterende, voedende en verzachtende boters. Ook zit er appelpulp in, dat het antioxidant appelzuur bevat, welke dode huidcellen verwijdert. Ook bevat appelpulp vitamine A en C. Mandarijnolie werkt verhelderend en geeft de huid een mooie glow. Tangerine-olie werkt verkwikkend, maar verstevigt ook de huid. Bergamot verkwikt en reinigt. Abrikozenpitolie bevat vitamine A en mineralen, deze houden het vocht vast in de huid en maken deze zachter. Mangoboter bevat onwijs veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het herstelt en verzorgt de huid, het voedt, en het verzacht.

De geur is heerlijk, echt een topper. Als je de bubble bar Brightside kent, dan weet je ook hoe Easy Peeler ruikt. Heel fruitig, fris en sappig, denk aan sinaasappels en mandarijntjes met een paar citroenen. De meest frisse, opwekkende citrusgeur die er is. Deze geur maakt je meteen vrolijk, dat kan niet anders. Ik ben blij dat hij niet erg naar citroen ruikt, maar juist naar mandarijntjes, dat vind ik namelijk al een stuk lekkerder ruiken dan gewoon puur citroengeur.

Mijn ervaring

Zoals ik al zei houd hij prettig vast dankzij z’n vorm en grootte. Onder de douche zet ik de kraan uit, om te voorkomen dat de scrub nat wordt, dat er water verspilt wordt en dat de straal niet meteen de scrub al van m’n huid spoelt. Ik haal de scrub zachtjes over m’n huid heen, zonder teveel druk uit te oefenen, aangezien ik best een gevoelige huid heb. Bovendien blijft het een handgemaakt product — er kan altijd een stukje suikerkorrel uitsteken. De korrels zijn fijner dan ik dacht, het zijn totaal geen harde suiker-korrels. Het is eigenlijk best een milde scrub, en hij is erg fijn in gebruik. Ik beweeg de scrub in cirkels over m’n huid, waarbij de scrub een lichte, oranje substantie achter laat. Eventjes afspoelen en je bent klaar!

Wat me opvalt na het scrubben, is hoe onwijs zacht m’n huid voelt. Niet ‘gewoon zacht’ zoals wanneer je uit een hydraterend bad komt, maar écht heel zacht en glad. Het lijkt wel alsof ik een kussen aai als ik met m’n vingers over m’n huid glijd! De huid voelt ook een stuk soepeler aan; qua hydratatie heeft hij ook een goede werking, want m’n huid voelt en oogt minder droog. M’n huid glanst veel meer, het straalt wanneer ik het in het licht houd. Ik ruik de geur alleen niet echt terug op m’n huid, dat had ik wel chill gevonden. Na de scrub ongeveer 3 á 4 keer te hebben gebruikt, is hij nog amper geslonken in grootte.

In het begin dacht ik “weer een body scrub!” maar het blijkt echt een topper te zijn. De geur is hemels en de werking is geweldig. Hij is zuinig in gebruik, wat betekent dat je heel wat ochtendjes kunt genieten van deze scrub voordat hij op is. Ik ben fan!

Lush Easy Peeler Shower Scrub kost €7,00. Hij behoort tot de vaste collectie.

One Response to Review: Lush Easy Peeler Shower Scrub

  • Klinkt als een lekker zomers product! Ik hou wel van een iets grovere korrel, maar deze lijkt me erg fijn om te gebruiken wanneer je niet echt ‘moet’ scrubben. Hij ziet er trouwens ook zo schattig uit, al doet hij me op een of andere manier meer denken aan de Pokémon Swinub dan aan een sinaasappel. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën