Hoe gebruik je een Lush shower jelly?

Text size: bigger / smaller

Ik ben gek op de showerjellies van Lush, m’n collectie telt er inmiddels 16. Ze hebben een leuke textuur, ruiken heerlijk en zien er grappig uit. Maar toch merk ik dat veel mensen niet weten hoe ze zo’n jelly nu moeten gebruiken. Tja, want hoe gebruik je zo’n glibberig stuk pudding onder de douche? Vandaag laat ik je een aantal manieren zien waarop je een jelly kunt gebruiken. Kijk je mee?

Momenteel heeft de webshop van Lush Nederland twee showerjellies in haar assortiment: Whoosh en Refresher. In filiaal Kalverstraat worden tevens 93,000 Miles en Needles & Pine verkocht. Natuurlijk komen er ook in de Lush Kitchen vaak jellies voorbij.

Bijna alle jellies zijn in twee formaten te koop: 100 gram en 240 gram. Ze worden altijd geleverd in een potje met draaideksel. De jelly zelf is één geheel – één grote, glibberige pudding. Je kunt er voor kiezen om hem in één geheel te gebruiken, of om hem in stukjes te snijden. Ikzelf doe altijd het laatste. Op naar de manieren!

Manier 1: Een stukje in een puff
Dit is de manier waarop ik m’n jellies gebruik. Zodra ik een jelly binnenkrijg, snijd ik hem meteen in kleine stukjes. Al die stukjes gaan terug in de pot, en wanneer ik ga douchen pak ik er een stukje uit. Deze stop ik in de natgemaakte puff, vervolgens wrijf ik het stukje kapot, waardoor er veel schuim ontstaat. Schuim ‘m lekker op en inzepen maar!

Manier 2: Een stukje rechtstreeks op de huid
Op deze manier doe ik ’t wanneer ik haast heb of geen puff bij de hand heb. Ik pak een stukje uit de pot en wrijf hem over m’n natte huid heen. Dit werkt, maar niet makkelijk! Het glibberige stukje zal meerdere keren uit je vingers glippen. En probeer hem dan maar eens te op te pakken.

Manier 3: Puff over het potje bewegen
Maak de puff nat en draai hem rond over de jelly in het potje. Door de wrijving tussen jelly en natte puff, ontstaat er schuim. Je jelly wordt hier wel korrelig van aan de bovenkant, maar mocht je dat niets uitmaken (het kan verder geen kwaad – het is alleen voor het oog) dan is dit een snelle en handige manier. Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel product je gebruikt, in tegenstelling tot een stukje pakken.

(Edit op 5 januari 2019: inmiddels heb ik geleerd dat een puff of loofah van plastic is slecht voor het milieu, omdat ze bij ieder gebruik microplastics afgeven, wat door het putje spoelt en in de zee terecht komt. Dieren krijgen dit binnen en kunnen hierin stikken of door vergiftigd worden. Lees hier meer over plastic soep. Probeer eens een organische loofah uit, een hammam-washand of een konjac spons. Vaak heeft Holland & Barrett deze wel.)

Manier 4: De jelly in z’n geheel over je lichaam wrijven
Dit is de meest onhandige en minst zuinige manier. Haal de jelly in z’n geheel uit het potje en houd hem vast terwijl je je lichaam inzeept. Geen aanrader als je in de gevangenis logeert een tijdje. Hij glipt continu uit je handen en glijdt vervolgens de hele douche door, dus even snel oppakken kun je wel vergeten.

Er zijn nog een aantal manieren waarop je een jelly kunt gebruiken. Zo doen sommigen een klein stukje jelly in een organza-zakje (Action heeft er 10 voor nog geen euro) en nemen het zo mee de douche in. Het houdt makkelijker vast en glibbert niet uit je handen, en maakt toch nog schoon!
Ook kun je, als je dapper bent, de staafmixer op de jelly zetten. Jup, je leest het goed — gewoon je jelly pureren. Je krijgt dan een soort mousse, wat veel handiger te gebruiken is! Het schijnt dat als je hem dan weer ‘jelly’ wilt, je hem in de magnetron moet doen eventjes.. maar alsjeblieft, doe eerst research voordat je dat zomaar doet!

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad! Het gebruiken van een jelly kan wat onhandig en verwarrend zijn in het begin, maar als je hebt eenmaal door hebt is het een topproduct. Zuinig in gebruik, maakt de huid schoon en zacht, en ruikt heerlijk. Echt een aanrader dus!

Op welke manier gebruik jij een jelly? Of gebruik je dit product nooit?

10 Responses to Hoe gebruik je een Lush shower jelly?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën