Review: Lush Karma Yantra Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Dat ik Karma Yantra niet gelijk had gekocht, was best bijzonder. Ik ben dol op de Karma geur, maar toch koos ik voor andere bath bombs van de Harajuku collectie. Wellicht omdat ik gek ben op nieuwe geuren ontdekken, en ja, van Karma Yantra wist ik natuurlijk al hoe ruikt. Desondanks ben ik heel blij dat ik hem alsnog kocht vorige week, want hij is behalve de geur ook erg fijn qua werking. De rest ga ik niet verklappen — dat moet je maar gewoon lezen 😄 Lees je mee?

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Patchouli-olie (Pogostemon cablin), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Lavandinolie, Pijnboomolie (Pinus sylvestris), Citroengrasolie (Cymbopogon citratus), Elemi-olie (Canarium commune), Water (Aqua), *Citral, *Hydroxycitronellal, *Limonene, *Linalool, Parfum, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 47005, Kleurstof 45350

Lush Karma Yantra Bath Bomb kost €7,50 en is onderdeel van de tijdelijke Harajuku collectie, bestaande uit uiteenlopende 54 bath bombs. In tegenstelling tot bijna alle andere bath bombs, is Karma Yantra geen bal, maar een vrij grote schijf. De driehoeken in het midden doen me altijd denken aan het logo van het spel Zelda! Er zit een goede portie natuurlijke oliën in deze bath bomb — patchouli, sinaasappel, lavandin, pijnboom, citroengras, elemi. Karma Yantra is een bath bomb die behoorlijk sterk ruikt. Er komt enorm veel geur af! Ik heb hem dus eerste eventjes laten liggen op m’n kamer om van de geur te kunnen genieten.

Als je de geur Karma niet kent, heb je, kijkend naar de ingrediëntenlijst, waarschijnlijk geen flauw idee hoe deze bath bomb moet ruiken. Ik kan je vertellen dat Karma een signature geur van Lush is, die al bestaat sinds 1995! Het is een exotische mix van sinaasappelie en patchouli, dat zijn de geurnoten die je voornamelijk ruikt. Karma is zo’n bijzondere geur, er zijn geen woorden om hem goed te beschrijven. Je moet het gewoon eens geroken hebben. Je houdt ervan, of je haat het.
Het is een citrus-achtige geur door de sinaasappel, maar ook erg warm en kruidig door de patchouli. Deze combinatie zorgt voor een unieke geur die inmiddels veel fans over de hele wereld heeft, niet voor niets heeft Lush zoveel producten met de Karma geurlijn. Dat er nu ook een bath bomb met deze geur is, is super!

Speel het filmpje af in 2160p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring! Het filmpje speelt zich versneld af.

Mijn ervaring

Karma Yantra is een typische bath bomb waarbij ‘what you see, is what you get’ geldt. Oranje en geel zijn de twee kleuren die je bad omtoveren in een soort sinaasappelijsje waarin je kunt dobberen. Zonder geplak en gesmelt, gelukkig. Als Karma het water raakt, komt er direct oranje en en geel uit de bath bomb gespuwd. Terwijl Karma ronddobbert, kleurt hij moeiteloos het hele bad van geel naar oranje. Hij blijft nog eventjes op de oppervlakte hangen, maar na een paar minuten is hij zodanig opgebruist dat het laatste restje kopje onder gaat.

Geen glitters, geen schuimlaag, geen melkachtige laag in het water — wél een mooie, heldere oranje tint. Bath art is dik in orde, vind ik. Het beste is misschien nog wel de geur — de vertrouwde Karma-geur was de hele tijd, tijdens het badderen, goed te ruiken. En ik ben verkouden op dit moment, ik ruik niet 100%. Kun je nagaan hoe sterk hij is. Maar niet alleen tijdens het badderen, ook lang daarna kon ik Karma nog ruiken op m’n huid. Het is qua geur de sterkste bath bomb die ik heb gehad tot nu toe.

Ja, ik vond hem heerlijk! De geur is gewoon perfectie. Mocht je van de geur Karma houden, dan raad ik je deze écht aan. Maar ook als je op zoek bent naar een heerlijke, opwekkende bath bomb waarbij je echt waar krijgt voor je geld, raad ik deze aan.

Lush Karma Yantra Bath Bomb kost €7,50. Hij behoort tot de tijdelijke Harajuku collectie.

4 Responses to Review: Lush Karma Yantra Bath Bomb

  • Ik heb altijd een beetje een haat-liefde verhouding met Karma, maar je bent zo enthousiast dat ik ‘m toch wel een kansje wil geven. :)

  • Deze ziet er wel gaaf uit! Ik ben heel nieuwsgierig naar de geur *cool*

  • Je hebt me onwijs nieuwsgierig gemaakt naar de geur!

  • OMG ik wil deze zooooo graag. Echt looove de Karma geur. Maar echt elke keer als ik iets bij Lush bestel is hij uitverkocht en in de winkel waar ik altijd heen ga hebben ze hem nooit. Zo balen! Hij lijkt me gewoon zo heerlijk. Qua effecten is hij niet zo super speciaal inderdaad, maar de geur maakt dat voor mij allemaal weer goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën