Review: Kruidvat Natures Micellar Water en Eye Make-up Remover

Text size: bigger / smaller

Ik houd me steeds meer bezig met vegan verzorging. Qua eten & drinken ben ik al een heel stuk op weg. Ik doe het beetje bij beetje, omdat het toch behoorlijke verandering is en ik deze stap voor stap wil doen. Toen ik bij Kruidvat was, viel m’n oog op deze Natures lijn van Kruidvat. De collectie bestaat momenteel uit acht producten, waarvan ik deze twee kocht. De producten zijn gecertificeerd, vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en parabenen, dermatologisch goedgekeurd en er zit geen siliconenolie of minerale olie in.

Nou, dat klinkt goed, toch? Maar zijn de producten ook een beetje goed? Dat ga ik vandaag voor je uittesten. Lees je mee?

Kruidvat Natures ♥ Hydrating Eye Make-up Remover – 150 ml / €1,99 – link
Ik gebruik vaak gezichtsreinigingsdoekjes om m’n make-up eraf te halen. Echter zal ik nu ‘moeten’ overstappen op iets waarvan ik zeker weten dat het vegan is. Ik draag waterproof eyeliner en mascara, dus ik ben zeer geschikt voor de test!
Deze reiniger bestaat uit twee fasen — oftewel water en olie. In dit geval soja olie! Er zit ook aloë vera in, glycerine, extracten van groene thee, abrikozenolie, jojoba-olie, zonnebloemolie, maar onderaan de lijst spot ik ook alcohol en parfum. Dat is jammer! Gelukkig is het maar een beetje.

De substantie dien je goed te schudden van te voren en daarna aan te brengen op een wattenschijfje. Hij ruikt heel mild, echt een ‘groene’ geur is het. Erg lekker, en ook heel subtiel.
Ik doe een beetje op een wattenschijfje, dankzij het handige klik-dopje is het makkelijk te doseren. Vervolgens haal ik het over m’n ogen. Dit gaat vrij gemakkelijk, de substantie prikt niet en voelt veilig om te gebruiken bij m’n ogen. Bij sommige removers pak ik (soms ook door de onhandige flesopening) te veel, waardoor er product in m’n ogen komt. Als dat bij deze gebeurt, heeft dat geen pijnlijke of vervelende gevolgen voor m’n ogen.
Ik heb een paar wattenschijfjes nodig om alles eraf te krijgen, maar dan voelen m’n ogen ook schoon en zacht aan. Waterproof make-up is geen probleem voor deze remover! Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat ik geen last heb van m’n ogen naderhand — ze prikken niet, zijn niet gevoelig en voelen gewoon goed aan.

Ik ben enorm tevreden over deze remover. Sterker nog, ik ben écht lovend! De samenstelling, de milde geur, hij doet goed z’n werk en irriteert niet. De prijs van 2 euro maakt hem natuurlijk een geweldige budgettopper.

Kruidvat Natures ♥ Sensitive Micellar Water – 300 ml / €2,49 – link
Ook nam ik dit micellar water mee. Iets wat je altijd wel gebruikt, althans ik. Heerlijk voor ’s ochtends en ’s avonds! Het is een grotere fles, omdat je hier meer van nodig hebt dan alleen eye make-up remover. Of je gezicht moet net zo groot zijn als je ogen, maar dan zou ik even een keer langs de dokter.

De ingrediëntenlijst ziet er prima uit, op één ingrediënt na. Het hoofdingrediënt is water, gevolgd door betaine (organische formule), glycerine, decyl glucoside (kokosolie en suikers, biologisch afbreekbaar), toverhazelaar extract, citroenmelisse, citric acid (citroenzuur, ph-regelaar), alcohol (!!!) en sodium benzoate (conserveringsmiddel).
De alcohol erin vind ik erg raar, aangezien dit product voor de gevoelige huid moet zijn. Maar het is niet de eerste keer dat ik zojuist ’tegenstrijdigs’ zie, dus er vast een reden voor zijn.

Deze fles heeft net handige doseerdop als de eye make-up remover hierboven. Ik kan geen geur ontdekken bij dit product, wat voor sommigen juist heel fijn is. Op de één of andere manier zou ik de termen ‘nature’ en ‘vegan’ ook niet met een erg aanwezige, zoete geur associëren.
Net als de eye make-up remover breng ik wat aan op een wattenschijfje. Ik haal het over m’n gezicht en merk dat hij gewoon prima m’n make-up verwijderd. Mocht ik onverwachts nog wat restjes (waterproof!) oogmake-up tegenkomen, dan verwijderd hij deze ook moeiteloos.

Het moge duidelijk zijn, ook over dit product ben ik enorm tevreden. Beide producten zijn veganistisch, natuurlijk, dierproefvrij, goedkoop én ze doen enorm goed hun werk. Dit is precies wat ik wil van mijn huidverzorging. Ik ga zeker meer aanschaffen van deze lijn — ik raad je aan om er ook eens bij te kijken! :) In de Kruidvat webshop vind je ook alle producten.

15 Responses to Review: Kruidvat Natures Micellar Water en Eye Make-up Remover

 • Wat fijn zeg! Ik ben benieuwd :)

 • Fijne lijn, hé?! Ik heb op aanraden van een vriendin de reinigingsdoekjes gekocht en die vind ik geweldig om onderweg m’n liquid lipstick mee bij te werken. Altijd handig om in je tas te hebben. :-)

 • Ohh ik ben nu enorm benieuwd en wat een fijne prijzen! Hier ga ik binnenkort even voor kijken.

 • Ah deze review komt me heel goed van pas! Ik stond namelijk van de week bij Kruidvat en ik twijfelde over de oogmake-up-up remover. Bang dat hij misschien zou gaan prikken. Ik heb normaal gesproken altijd die van Etos eigen merk, maar omdat de Etos bij ons in de buurt dicht is, kan ik daar wat minder makkelijk aan komen. Nu ga ik deze proberen, op jouw aanraden. It better be good;-)

 • Wat een fijne review ! Deze ga ik zeker uitproberen; ben altijd in voor budget toppers :-)

 • Fijne review! Maar wat ontzettend jammer dat er toch parfum in zit. Hierdoor durf ik deze producten eigenlijk niet te gebruiken op mijn gezicht.

 • Oh wat klinkt dit goed!!! Ik zou hem normaal gesproken over hebben geslagen vanwege de alcohol maar je hebt me overtuigd haha. Deze wil ik proberen!

 • Lijken me fijne producten en ook heerlijk budget-proof ook. Qua ingrediënten spreekt het micellaire water me het meeste aan. Ps. en off-topic: moest net wel ff lachen om deze opmerking: “Of je gezicht moet net zo groot zijn als je ogen, maar dan zou ik even een keer langs de dokter” wat heb je toch een heerlijke droge humor!

 • Klinkt als een fijne oogmakeup remover. Ik ben benieuwd naar

 • Ik denk ook dat er in sommige producten alcohol moet zitten, voor de houdbaarheid of zoiets. Ik vind het nooit echt een punt, als het maar goed werkt en verder niet irriterend is. Zodra ik door mijn reinigers heen ben ga ik deze ook aanschaffen, zo te zien en te lezen zijn ze gewoon hartstikke goed en die prijs, geweldig!

 • Ik heb de eye make up remover ook gehad, maar vond deze persoonlijk minder goed werken. De gewone bifase oogreiniger van kruidvat huismerk vind ik beter. Maar is niet vegan. Persoonlijk voor mij geen must, maar als je vegan wil is dit een alternatief.

 • Hoi Evelien, wat ontzettend leuk dat je het bloggen weer hebt opgepakt. Afgelopen jaar heb ik ook weinig tijd besteed aan mijn blog (en het bezoeken van andere blogs), vandaar dat ik nu pas zie dat je terug bent.

  Mooi om te lezen dat je je inzet voor het welzijn van de dieren. Ik heb afgelopen jaar een aantal duurzamere stappen gemaakt. Al vind ik dat het nog beter kan, hoor. Maar, ieder stapje is er één ;-) Mag ik je een tip geven? Ik zie dat je wattenschijfjes gebruikt. Sinds anderhalf jaar gebruik ik uitwasbare katoenen wattenschijfjes. Ik ben er zeer happy mee en het scheelt bergen afval.

  Beide producten heb ik ook in mijn badkamerkast staan. Over de gezichtsreiniger ben ik ontzettend tevreden. Helaas ben ik wat minder tevreden over de oogmake-up remover. Ik vind de substantie juist te lobbig. Ook vind ik dat ik beter / meer moet boenen dan bij andere removers.

  • Enorm bedankt voor je lieve berichtje, ik heb het met veel plezier gelezen <3

   Je tip over de uitwasbare katoenen wattenschijfjes is een hele goeie. Waar koop jij die, als ik vragen mag? En goed om te horen dat je duurzamer bezig bent. Natuurlijk, het kan altijd beter, maar we maken al flinke stappen en dat is wat telt :) Heb jij nog plannen om het bloggen op te pakken?

 • Deze zien er eigenlijk best leuk & fijn in gebruik uit, ga ik eens achter zoeken wanneer mijn stash op is :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën