Review: Lush shampoo bars ♥ Honey I Washed My Hair, Ultimate Shine & Copperhead

Text size: bigger / smaller

Je haar wassen met vloeibare shampoo? Zó 2014, jongens. Nee geintje, niets makkelijker en fijner dan je haar wassen met vloeibare shampoo.. of toch wel? Sinds ik een shampoo bar van Lush gebruik, ben ik steeds sneller geneigd deze te pakken onder de douche. Ik heb er momenteel vijf van Lush, waarvan twee nog een klein stukje zijn (Seanik en Karma Komba), dus die sla ik maar even over qua reviewen. Degene die ik wél ga reviewen zijn Honey I Washed My Hair, Ultimate Shine en Copperhead! Lees je mee?

Allereerst: hoe gebruik je zo’n shampoo bar nou? Dit kan op twee manieren. Je kunt, onder de douche, je linkerhand nat maken en daarover de shampoo bar heen wrijven. Hierdoor ontstaat schuim, en met dit schuim was je je haren. Doe je het alleen op deze manier, dan gaat zo’n shampoo bar net zolang mee als 750ml vloeibaar shampoo.

Manier twee, zo doe ik het altijd, is simpelweg de shampoo bar over je natte haren wrijven/strijken. Alleen van boven naar onder, niet van onder naar boven, dan krijg je klitten. Een shampoo bar schuimt vrij snel, en door het formaat is hij goed vast te houden.

Het is belangrijk om na gebruik je shampoo bar op een droge plek te leggen, waar hij kan opdrogen.

Honey I Washed My Hair – €8,95/55g
Eén van hun nieuwste shampoo bars, ruikend naar hun bestselling zeep Honey I Washed The Kids. Een shampoo bar met een warme vanille/karamel geur. Hij zit vol met honing, wat je haar verzacht, voedt en glans geeft. Ook zit er zoete sinaasappel-olie in, en bergamotolie voor de reinigende functie. De geur is lekker en je wordt er ook vrolijk van! (Althans, ik..)

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Honing (Honey), Parfum (Perfume), Water (Aqua), Zoete sinaasappel olie (Citrus sinensis), Bergamot essentiële olie (Citrus aurantium bergamia), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), amyl cinnamal (Amyl cinnamal), Citronellol (Citronellol), Lilial (Lilial)

Mijn ervaring: De shampoo bar schuimt vrij snel, en hij glijdt makkelijk over m’n lokken heen. M’n haar voelt niet droog aan na afloop, en ik merk dat het ook iets makkelijker te doorkammen is. Helaas ruikt m’n haar niet de hele dag naar de shampoobar :sad: Dat had ik toch wel een groot pluspunt gevonden! Verder is het geen wondershampoo voor mijn haar. Doet gewoon z’n werk, ruikt heerlijk onder de douche, maar is verder niet heel bijzonder.

Copperhead – €8,95/55g
Ook Copperhead zit nog niet lang in het assortiment. Deze bar is speciaal geschikt voor mensen met donkergekleurd haar. Er zit Perzische henna in, welke je donkere haren optimaal verzorgen en beschermen. Ook zit er agar agar (zeewier) in, voor extra zachte lokken. Copperhead heeft dezelfde geur als Percup massagebar: koffie, vetiver (grassoort), vanille en korianderzaadolie.

De geur van Copperhead doet mij enorm denken aan iets van vroeger. Ik blijf eraan ruiken, maar ik kan er niet opkomen. Was het een bepaald snoepje, dat zo rook? Rook de koffie die m’n ouders dronken hiernaar? Ik kan er maar niet opkomen, heel frustrerend.

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Agar (Gelidium cartilagineum), Water (Aqua), Henna, rood (Lawsonia inermis), Cacao boter (Theobroma cacao), Parfum (Perfume), Koffie, gemalen (Coffea arabica), Vetiverolie, essentiële (Vetiveria zizanoides), Fair Trade Vanille absolue (Vanilla planifolia), Cacao, geroosterd extract (Theobroma cacao), Korianderzaad essentiële olie (Coriandrum sativum), Rozemarijnpoeder (Rosmarinus officinalis), Citroensap, vers, biologisch (Citrus limonum), Cafeïne-poeder, *Coumarin (*Coumarin), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool)

Mijn ervaring: Zacht en glanzend haar, dat is wat Copperhead met mijn lokken doet. Verder vind ik hem niet erg boeiend, de geur is heerlijk, maar die ruik ik alleen tijdens het douchen. M’n haar wordt er glad, glanzend en zacht van. Het is niet makkelijker te doorkammen, maar wordt ook niet verzwaart. Ik ga hem de komende tijd (nu ik weer donker haar heb) wat vaker gebruiken, wellicht zien jullie hem nog voorbij komen in een Favorieten artikel. Ik ben namelijk wel benieuwd wat hij voor m’n gekleurde lokken doet op lange termijn.

Ultimate Shine – €8,95/55g
Deze zit al wat langer in het assortiment, en is één van de bekendste shampoo bars van Lush. Hij is vrijwel wit, maar heeft heel kleine glittertjes. Dit zie je niet direct terug in je haar (phew), maar zorgt er wel voor dat je haar net even wat meer glanst en schittert! Er zit ylang ylang in voor de glans, viooltjesolie en gardenia. Hij heeft een frisse geur, maar ook wat zoet. Ik lijk er pepermunt in te herkennen, maar dat zit er niet in..

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Parfum (Perfume), Water (Aqua), Ammonium laureth sulfaat (Ammonium Laureth Sulphate), Elemi essentiële olie (Canarium commune), Ylang Ylang olie (Cananga odorata), Violenblad-absolue (Viola odorata), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), * Benzylbenzoaat (*Benzyl Benzoate), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool)

Mijn ervaring: Ultimate Shine is de shampoo bar die mijn haar het meest laat glanzen, maar m’n haar het minst doorkambaar maakt. Het is niet een enorm groot probleem, maar ik vind het gewoon fijn als een shampoo m’n haar lekker doorkambaar maakt. M’n haar is namelijk heel fijn, en klit daarom snel. Toch ben ik wel heel blij met het effect van Ultimate Shine, m’n haar ziet er zó gezond en stralend uit! Onder de douche voelt het wel wat droog aan, maar daar merk ik later gelukkig niets meer van.

Heb jij ervaring met de shampoo bars van Lush?

11 Responses to Review: Lush shampoo bars ♥ Honey I Washed My Hair, Ultimate Shine & Copperhead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën