Ik zit in Mexico! (alweer)

Text size: bigger / smaller

Mocht je het gevoel hebben deze titel al eens gelezen te hebben (op Oh Fashion)… dat klopt :) In 2016 gingen we naar Riviera Maya, een toeristisch gebied langs de Caraïbische kust. Witte stranden, turquoise water, veel Maya-bouwwerken, cultuur.. het is ons toen zo goed bevallen, dat we dit jaar weer wilde. En dat werd in december, om precies te zijn.. vandaag tot en met volgende week donderdag!

We verblijven weer in het Sandos Caracol Eco Resort. Dit eco resort heeft 10 waterglijbanen, diverse restaurants (waaronder een vegan!), ligt gedeeltelijk in de jungle maar óók aan de zee, dieren op het resort die daar leven, noem het maar op. Het is een eco resort, wat inhoudt dat ze ecologisch bezig zijn. Dit doen ze door o.a.

  • recyclen
  • geen plastic rietjes te gebruiken
  • programma’s te geven over energiebesparende en alternatieve energiebronnen
  • mensen informeren over waterbesparingsprogramma’s en recyclingprogramma’s
  • ‘Plant a Tree’ programma
  • milieu-educatieprogramma’s voor gasten en medewerkers
  • biologische moestuin en compostsysteem, gevoed door de organische restjes van de restaurants op het resort
  • plantenkwekerij met reproductieprogramma’s voor regionale palmboomsoorten zoals chit, guano en nacax, die momenteel allemaal in gevaar zijn

Hun motto is dan ook ‘one resort can make a difference’. Op hun site leggen ze zelfs uit waarom je niet met dieren op de foto moet gaan! Er zijn enorm veel activiteiten te doen, maar ook de excursies zijn geweldig. Zo gaan wij voor de tweede keer naar Sian Ka’an, een biosfeerreservaat in Quintana Roo. Je vindt hier lagunes, mangroves, je gaat dolfijnen en zeeschildpadden spotten, dobberen en snorkelen in de prachtige turquoise zee, eten in een buffetrestaurant op Punta Allen, en nog veel meer. Wij hebben toen echt als een geweldige ervaring beleefd, vandaar dat we nog een keer gaan!

Wat ook ontzettend leuk is, is dat er dieren op het resort leven. Apen, wasberen, leguanen, pauwen, noem het maar op. Je hebt geen idee wat je tegen kan komen! Er zijn veel verschillende restaurants met heerlijk eten, er bonuspunten uiteraard voor de zwerfkatten die daar rondlopen en gevoerd worden. Er is ook een gedeelte op het resort, wat Adult Only is. Kortom, geen gillende koters in het zwembad! Heerlijk.

Vanmiddag vliegen we. Het is een vlucht van 12 á 13 uur, dat is echt het enige nadeel aan zo’n verre vakantie. Maar mocht je nog een vakantie willen, dat iets verder weg is dan Europa, dan raad ik je zeker weten Mexico aan. Het is een prachtig land met veel cultuur. Het lijkt zowat alsof dit een gesponsord artikel is, maar dat is het absoluut niet! :D Ik ben gewoon zo enthousiast.

Tot volgende week allemaal! ♡

5 Responses to Ik zit in Mexico! (alweer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën