Review: Lush Snowcake Liquid Perfume

Text size: bigger / smaller

Het was even twijfelen: koop ik hem wel, koop ik hem niet? Ik wilde eigenlijk even een maandje geen Lush kopen. Aangezien ik ieder product op m’n blog zelf betaal, kost dat best wat elke maand. Nu doe ik dat met liefde, want ik koop eigenlijk alleen producten die ik zelf ook lekker vind, en ook ga gebruiken, dus het is een beetje “twee vliegen in één klap” voor me. Afijn, over Snowcake parfum zat ik dus best te twijfelen. En zoals je ziet, ben ik dus toch bezweken. Na een lange, harde strijd in m’n hoofd heb ik het opgegeven. Fuck it, ik koop hem gewoon. En dan kon ik er net zo goed 29 High Street parfum bij kopen, toch? Ja, je leest het alweer, het wordt echt niks met mij. Hoe dan ook, vandaag een parfum review voor je!

Wat is het?

Snowcake Liquid Perfume kost €25,00 voor 30 ml. Deze parfum, samen met vijf andere parfums, zijn onderdeel van de Community Favourites van de maand november. Tijdelijk te koop dus. Hij is er alleen in 30 ml en zit in het klassieke, glazen flesje. De parfum is natuurlijk onderdeel van de winterse geurfamilie Snowcake, waarvan laatst een shower gel te koop was. Ook heb ik er jaren geleden een handcrème van gehad genaamd Smitten, en natuurlijk er is nog de bekende Snowcake zeep. (Lush, als jullie dit lezen, we willen graag al deze producten terug)
De parfum wordt geleverd in een zwart, kartonnen doosje. Niet veel poespoas, eigenlijk.

Wat zit erin?

Ingrediënten: DRF-alcohol, Parfum, Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Cassie Absolue, Roos Absolue (Rosa damascena), *Benzyl Benzoaat, *Benzyl Cinnamaat, *Cinnamal, *Citronellol, *Geraniol, *Isoeugenol

Snowcake parfum bevat ook echt de ingrediënten waarnaar hij ruikt, dus benzoëhars, cassie en roos. Benzoëhars is warm, zoet en vanille-achtig — dat is alvast de basis van deze geur. Daarbij komt nog cassie, wat voor meer diepte en warmte zou zorgen volgens Lush. Naar mijn idee maakt de cassie de basis iets zoeter, haast marsepein-achtig. Dan nog roos, wat de algehele geur een iets bloemig tintje geeft, al ruik ik dat zelf niet echt terug. Eerder zoet met een beetje kruidig, net als marsepein.

Ik ken Snowcake als een romige, zoete marsepein-geur. Zo’n geur waarbij je gaat watertanden. De geur is winters, warm en past perfect bij dit gezellige seizoen. De basis van de geur is zoete amandelen, met een extra portie zoetheid, wat de parfum meer diepte en dimensie geeft. Ik moet wel echt zin hebben in deze geur. Het is geen alledaagse geur, althans, niet voor mij. En dat terwijl ik dól ben op alle Snowcake producten! Zo zie je maar — je hoeft het parfum van een bepaalde geur niet altijd net zo geweldig te vinden als de reguliere producten.

Mijn ervaring

In het begin dat ik Snowcake opspuit denk ik direct: “oh bah, deze gaat weg”. De geur is erg intens, heel sterk, overheersend. Haast chemisch, te kruidig. Totaal niet dat zachte, romige wat ik gewend ben van Snowcake producten. Maar, gelukkig na een half uur, begint het scherpe af te nemen en komt de zachte geur tevoorschijn. Ik vind de parfum ook vrij sterk, één spray op m’n pols zorgt ervoor dat ik urenlang Snowcake ruik, zodra m’n pols in de buurt van m’n gezicht komt. Maar telkens als ik Snowcake opspuit, vind ik hem niet lekker. Dat zijn dus kennelijk de topnoten die te sterk zijn; deze vervliegen na een half uur, waarna de hartnoten tevoorschijn komen. Na enkele uren ruik je de basisnoten, deze ruik je in principe de gehele dag. Ook deze zijn bij Snowcake erg lekker; een stuk subtieler — een zachte, warme en romige geur.

Wanneer de topnoten vervlogen zijn, vind ik het parfum al een stuk lekkerder. Mijn huid is nu gehuld in een zachte, romige en mierzoete amandelgeur. Het parfum blijf je lang ruiken, zelfs bij één spuitje. Waar voor je geld? Absoluut! Normaal gesproken ben ik erg fan van de body sprays –deze zijn véél sterker dan de parfums– maar Snowcake parfum doet niet onder voor de body sprays. Wanneer je zwaar fan bent van Snowcake, dan zouden jullie wel eens een goede match kunnen zijn. Ik weet niet of ik deze elke dag zal pakken, maar het is een welkome parfum in mijn stash. En met deze kwaliteit is de prijs ook heel fijn, want de meeste parfums van de parfumerie zijn stukken duurder!

Lush Snowcake Liquid Perfume kost €25,00 en bevat 30 ml. Hij behoort tot de Community Favourites en is dus tijdelijk te koop.

3 Responses to Review: Lush Snowcake Liquid Perfume

  • Allereerst wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Je weet dat ik een sucker ben voor mooie plaatjes ?. Ik denk dat deze geur voor mij persoonlijk te sterk en overheersend zal zijn. Ik ben meer van de lichte, citrusachtige geuren, maar zachte bloemige geuren kan ik ook waarderen. In de winter draag ik ook wel eens wat meer kruidige geuren, maar nooit hele sterke geuren. Voor degene voor wie deze geur wel haar ding is, krijgt zeker waard voor haar geld. Veel geuren vervliegen enorm snel en deze blijft de hele dag (of je nou wil of niet; hihi) bij je.

  • Ik blijf het fascinerend vinden hoe geuren zo kunnen veranderen. Ik weet nog dat m’n vriend bij Lush Oxford Street Tank Battle gekocht had omdat hij die in de winkel erg lekker vond, maar na een tijdje roken we enkel nog mierzoete roze kauwgom. Bah … We zijn hem dan gaan omruilen voor The Smell of Weather Turning, wél een schot in de roos. Ik heb trouwens hetzelfde met Karma. Als ik hem net gesprayd heb, vind ik hem véél te sterk, maar even later is hij zó lekker! ?
    Wat je zegt over de prijzen, klopt ook volledig. Ik vind dat er erg veel gezeurd wordt over de prijzen van de Lush-parfums, maar in vergelijking met diegene die je bij bv. ICI PARIS XL koopt, zijn deze echt goedkoop.

  • Wat een prachtige foto, ik heb een keer een parfum online besteld en die heb ik teruggestuurd.. heel erg maar die geur stond me echt niet aan. Deze klinkt daarentegen echt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën