Review: Lush Rub Rub Rub

Text size: bigger / smaller

“Rub rub rub, three men in a tube.” Het begint al goed. Deze helderblauwe scrub van Lush heeft een bloemige geur, bevat natuurlijk zeezout en laat je velletje stralend achter. Aangezien ik nog geen scrub had van mijn favoriete verzorgingsmerk (ik weet het, slechte smoes) moest ik hem hebben. En het is niet alleen een lichaamsscrub, ook kun je hem gebruiken voor je slappe haartjes of vermoeiende voeten. Ik begon snel met scrubben, lees maar mee!

Deze gigantische pot, met maar liefst 330 gram inhoud, kost €14,70. Ik kocht hem zelf in de Engelse webshop, waar hij £8.25 kost (dat is omgerekend €9,85). Zoals ik al zei, is het een helderblauwe scrub. Hij is vrij nat, waardoor je hem ook op een droge huid kunt gebruiken, alvorens in de douche te springen. De geur is erg aanwezig: een lichtzoete, bloemige en vooral vrolijke en kalmerende geur komt je tegemoet zodra je de deksel eraf draait. Citroen en mimosa zijn het meest aanwezig in de geur, en al met al is het een verkwikkende én tegelijkertijd kalmerende scrub beurt.

De scrub bestaat voornamelijk uit fijne zeezout. Als tweede ingrediënt zie ik Sodium Laureth Sulfate (SLES), een schuimende reiniger die iets minder irriterend is dan SLS, maar alsnog met mate gebruikt moet worden omdat hij de huid kán uitdrogen in sommige gevallen. Verder zie ik (vers en biologisch) citroensap, water, jasmijnbloesem infusie, mimosa, oranjebloesem, jasmijn, nog wat meer citroen en melkzuur. Verder zitten er nog twee kleurstoffen in Rub Rub Rub, wat ingrediënten om de structuur te laten werken (SLES, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Betaïne en Limonene) en ook staat parfum helemaal onderaan de lijst.

Ik nam de pot mee onder de douche, klaar voor een goede scrub beurt. De echte diehards kunnen hun lichaam alvorens de douche in te gaan al insmeren, maar aangezien mijn huid vrij gevoelig is, gebruik ik Rub Rub Rub liever op een natte huid. Een flinke schep met m’n vingers uit de pot, en scrubben maar!
De heerlijke geur vulde meteen de douchecabine en de scrub voelt niet onprettig aan op m’n huid. Zeezout kan wat grof zijn, maar de korrels hierin zijn fijn, en ze lossen op in het water, zodat je doucheputje niet meteen verstopt raakt. De oliën verzorgen en hydrateren mijn huid, en hoewel het product niet schuimt, maakt hij m’n huid wel schoon. Als ik de scrub afgespoeld heb, voelt m’n lichaam enorm zacht aan. Totaal niet droog en/of gevoelig, waar ik dankzij de SLES erin toch wel een beetje bang voor was.

Conclusie: een heerlijke scrub. Hoelang de pot meegaat weet ik (nog) niet, maar ik gok zo’n 10-15 keer, als je steeds je hele lichaam ermee scrubt. Ik ben tevreden met de ingrediënten, ik vind de geur erg fijn en de scrub zelf is zeer prettig in gebruik. M’n lichaam is na het scrubben niet alleen zacht, ook geurt hij lichtelijk na. Ik zou hem absoluut opnieuw aanschaffen!

Rub Rub Rub bevat 330 gram en is te koop voor €14,70 online of in één van de Lush filialen.

7 Responses to Review: Lush Rub Rub Rub

 • Dit mijn favoriete product ever!!! De geur mmmmmm. Ik gebruik hem heel vaak voor mijn haar, dan schuimt hij heerlijk en mijn haar ruikt dan heel lang naar deze heerlijke geur. Nadien wel een beetje conditioner gebruiken want je haar word een beetje stroef maar dat is weer goed voor het volume. Top product !!!

 • Ik heb nog nooit een scrub van LUSH geprobeerd maar hoor altijd wel goede dingen over rub rub rub! Ik ben benieuwd :D Misschien toch een keer proberen :)

 • Ik heb RRR ook sinds kort en hij is heerlijk! Ik heb ‘m zelf ook al geprobeerd voor het douchen, en dan onder de douche afspoelen. Wow, mijn lichaam is nog nooit zo zacht geweest!

 • wat een leuk product!
  Ik ben zelf echt helemaal fan van Lush en ik ga deze ook zeker proberen :)

  Xx julia

 • Klinkt als een fijne scrub! Toch maar eens bekijken tijdens een volgend Lush tripje

 • oeh klinkt goed! ruikt die naar dreft wasmiddel? dat vind ik namelijk heel fijn

 • Deze scrub is echt goddelijk! Nu ik je review lees, herinner ik mij deze heerlijke scrub weer! Volgende keer maar weer eens aanschaffen als ik richting Amsterdam ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën