Review: Lush American Cream

Text size: bigger / smaller


(Ja oeps, daar hoort dus Cream te staan, en niet Dream!)

Een conditioner en haarparfum in één. Maar dan wel Lush-style: heerlijk ruikend naar vanille-milkshake, en boordevol natuurlijke ingrediënten. Dit is één van mijn favoriete producten van Lush. Ze hebben twee haarconditioners: American Cream en Happy Happy Joy Joy. Ik vond de geur van Happy Happy Joy Joy altijd wel oké, en hij maakte m’n haar altijd zacht en doorkambaar. Toch bleef ik benieuwd naar die andere haarconditioner.. ik besloot hem gewoon te bestellen. Ik vertrouwde Lush erop dat hij lekker zou ruiken. En ja hoor.. toen ik hem binnenkreeg en eraan rook, viel ik steil achterover van de geur. Zoet gemixt met de geur van veel-te-dure-kappersproducten. En hoe is de werking? Dat lees je in de rest van het artikel!

“Fantastische conditioner met een geweldige geur! Het is vanille, scharlei en lavendel. Er zitten ook nog eens honing, verse sinaasappels en aardbeien in die je haren niet alleen heerlijk laten ruiken, maar ook nog in topconditie houden.”

Omdat ik niet zeker was hoe de geur zou zijn, bestelde ik een middelmaat, namelijk de 250 gram. Deze kost €14,20. Het is een haarconditioner, waarvan de geur nog urenlang in je haar blijft hangen. Zelf ruik ik hem regelmatig als ik buiten loop, en er komt een windvlaag. M’n haren wapperen dan in m’n gezicht, en nemen de geur mee richting m’n neus. Hmmm..

Ingrediënten
Honingwater (Aqua), Vanillestokjesinfusie (Vanilla planifolia), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Sinaasappel, vers, biologisch (Citrus aurantium dulcis), Cetearyl alcohol & sodium lauryl sulfaat (Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate), Aardbeien, verse (Fragaria vesca), Parfum (Perfume), Lanoline (Lanolin), Cetrimonium bromide (Cetrimonium Bromide), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Vanille-absolue (Vanilla planifolia), Scharlei essentiële olie (Salvia sclarea), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Benzoë gom (Styrax tonkinensis pierre), *Linalool (*Linalool), Coumarin (*Coumarin)

Onder de douche smeer ik wat American Cream in m’n haar, laat het eventjes inwerken, roep mezelf terug uit dromenland dankzij de geur, en spoel het dan uit. M’n haar voelt direct al zacht aan! Nadat ik m’n haar gedroogd heb is het makkelijker te borstelen (en ik heb heul lastig haar!), is het gladder, en het glanst het volop. (Maar m’n haar glanst altijd, dus of het hierdoor extra glanst, dat weet ik dus niet) Wat ik wel duidelijk merk, is dat dit een conditioner is die m’n haar niet verzwaart, zoals veel conditioners dat wél doen. M’n haren zijn, zoals Lush al voorspelde, “licht en luchtig”. En die geur hé, die geur.. hemels.

Ik gebruik American Cream trouwens ook voor m’n droge en beschadigde haarpunten! Als ik m’n haar flink goed uitborstel, houd ik altijd een bosje zielige, droge haarpunten over. Ik smeer er wat een beetje American Dream in, ga slapen, en de volgende ochtend zijn de haarpunten glanzend, zacht en helemaal gevoed. Wat een wonder!

Aan veel Lush geuren moet ik wennen, maar deze was direct raak. Ik blijf er maar aan ruiken. En het leukste is dat je haar hier ook gewoon na ruikt, na gebruik! Bovendien is de werking ook nog eens top. Absoluut één van mijn favorieten, en zal ik ook zeker opnieuw aanschaffen in de 500 gram variant, als deze huidige op is.

Lush American Cream kost €7,10 voor 100 gram, €14,20 voor 250 gram en €22,35 voor 500 gram. Lush is te koop in één van de 8 filialen in Nederland, en uiteraard ook in de Lush webshop.

Wat is jouw favoriete haarconditioner?

20 Responses to Review: Lush American Cream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën