Review: Lush American Cream parfum

Text size: bigger / smaller

Ik ben totaal geen fan van de geur van aardbeien, maar toen ik ooit American Cream conditioner rook was ik verkocht. Een zoete en romige mix van aardbeien met vanille, alsof je de lekkerste milkshake op de wereld hebt. Al jaren riep ik dat ik hier wel een parfum van wilde, dus toen Lush een aantal parfums lanceerden, moest ik deze natuurlijk wel hebben. Vandaag review ik ‘m voor je!

Lush American Cream parfum kost €35,00 en bevat 30 ml. Je hebt er niet alleen een parfumspray van, ook parfumolie — de American Cream parfumolie, deze kost €20,00 voor 15 ml. Dit parfum is echt een eau de parfum, dus geen eau de toilette. Ik vind de prijs daarom erg meevallen t.o.v. andere parfums.

Uiteraard is dit parfum gebaseerd op één van hun bekendste haarconditioner ooit. Een product waar ik altijd lovend over ben geweest, want niet alleen verzorgt hij je haar, ook voorziet hij deze van een heerlijke geur gedurende de dag. Ik ben dan ook erg blij met dit parfum! In de Valentijnsdagcollectie zit overigens een American Cream showergel, mocht je die ook graag willen. Hij is er ook in de Naked versie!

Ingrediënten: DRF-alcohol, Parfum, Alpha-isomethyl-ionone, Vanille Absolue, Scharlei-olie (Salvia sclarea), Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), *Anijsalcohol, *Benzyl Alcohol, Coumarine, *Geraniol, *Limonene, *Linalool


DRF-alcohol is gedenatureerde alcohol, wat betekent dat hij oliën en aroma’s in het parfum met elkaar vermengd. Ook houdt dit hoofdingrediënt de geur langer aan op de huid. Verder zit er vanille in, wat je duidelijk terug ruikt. Scharlei-olie is afkomstig van de Scharlei (joh!), wat familie is van de Salie plant. Dus nee, het is geen soort scharrelei, wat ik zelf heel lang dacht :’) Er zit ook lavendelolie in, al ruik ik deze niet echt terug. Het zou wel kunnen dat deze het geheel wat bloemiger maken. Benzoëhars heeft de zoete geur van vanille.

Ik kan nergens de geurnoten vinden, maar Lush zegt zelf dat het een bloemige geur is die naar vanille ruikt, met een vleugje aardbei. Aardbei zit er zelf niet in, dat is wel grappig! Bij vanille denk je snel aan een zoete, maar warme geur. Deze is echter niet warm — hij is wel vanillezoet, maar met een fruitige vleug op de achtergrond. Het is een lastige geur om te omschrijven! Het is jammer dat hij alleen online wordt verkocht, maar je kunt natuurlijk wel de gewone American Cream haarconditioner in de winkel ruiken.

Eenmaal opgespoten (met één spray) is het parfum goed te ruiken, maar niet overwelmend. Hij blijft een tijdje goed zitten op de huid, maar de geur blijft niet de hele dag hangen. Ik moet er wel bij zeggen — bij mij blijft geen één parfum de hele dag hangen, op Rose Jam body spray na. Ik kan echt genieten van de geur van American Cream, dus dit parfum dragen is wel echt heel plezierig :) ’s Middags eventjes een spray’tje erbij, and you’re good to go. Ik ben er erg blij mee!

Lush American Cream parfum kost €35,00 en bevat 30 ml. Hij is tijdelijk te koop (op = op) en hij is ook alleen online te koop.

12 Responses to Review: Lush American Cream parfum

 • Behoren deze tot de vaste collectie?! Ik dacht echt dat die 1 december-parfums limited edition waren. Heb ik me zonder reden zo opgejaagd, haha! Goed nieuws, dit! :-D

 • Dit lijkt me zooooo een geweldige geur he! Ik wil echt heel graag de showergel hiervan kopen. Die lijkt me ook zo lekker. Ik ben best wel benieuwd hoe zo’n geur draagt als parfum, ik kan me namelijk niet voorstellen om bijvoorbeeld heel de dag naar snow fairy te ruiken haha.

 • hmmm bijzonder van die aardbeien hahaha maar het lijkt me wel een heerlijke geur!

 • I love parfum maar parfum van Lush heb ik nog geen, wel ooit tester van de winkel. Het ruikt lekker, alleen weet ik niet meer de naam (gorilla ofzo)

 • Oeh, dit klinkt echt als een geur voor mij. Ik ben gek op aardbei én op vanille, dus dit parfum spreekt me wel aan. Jammer dat het niet in de winkel verkrijgbaar is, maar ik ben nu zeker van plan om een keer de haarconditioner met dezelfde geur te ruiken :)

 • Zoals jij hem omschrijft, klinkt hij mij ook erg lekker in de oren. Ik heb ook zelden geuren die mij de hele dag blijven hangen. Ik merk wel altijd verschil tussen de houdbaarheid van EDT of EDP trouwens.

 • Oh deze lijkt me heerlijk!

 • Ik heb wel eens de herengeuren van Lush geroken en die vond ik toen ook zo lekker. Lang getwijfeld of het wat voor man of zoonlief zou zijn. Hun geuren zijn zo anders dan wat je in een parfumerie tegen komt, zeker bijzonder te noemen!
  Veel plezier met je mooie aanwinst!

 • Oef!! Deze klinkt erg lekker. Ik ga vandaag dus (YES YES YES!) naar de Lush en ga de geur zeker ruiken. Denk dat het misschien (als ik ‘em net zo lekker vind ruiken als jij) een American Cream conditioner wordt die ik mee zal nemen.

 • Oeh, deze vind ik ook erg lekker!

 • Ben ik de enige die het gek vind dat een parfum alleen online te koop is? Kan me voorstellen dat je deze juist wilt ruiken in de winkel? Ik in elk geval wel want je hebt me nieuwsgierig gemaakt haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën