Lush F.A.Q.

Text size: bigger / smaller

Op deze pagina vind je vragen die de afgelopen jaren het meest aan me zijn gesteld, wat betreft Lush. Omdat ik deze vragen vaak krijg, heb ik besloten ze allemaal op één pagina te plaatsen. Mocht je een vraag hebben die er niet tussen staat, stel hem gerust! Let wel: ik werk niet voor Lush, noch weet ik alles van Lush. Alles op deze pagina is gebaseerd op mijn ervaring en kennis met Lush! Als je een vraag hebt, is het altijd het beste om deze gewoon aan Lush zelf te stellen. Zij weten immers wel álles 😊

Wanneer is er Lush sale?

Lush heeft ieder jaar één sale, die is eigenlijk altijd op 26 december. Ik zeg ‘eigenlijk’ omdat hij in 2019 voor het eerst in januari pas begon. In België begint de sale met de officiële solden, meestal (?) is dit 3 januari.
In Amerika begint de sale ook op 26 december, hier hebben ze een BOGO-sale, wat staat voor “Buy One Get One free”, oftewel 1+1 gratis. In Europa hebben we gewoon 50% korting. De sale is zowel online als in de winkels! Check altijd de tijden en details van je lokale Lush winkel door middel van hun social media of neem contact met ze op.

Alle resterende producten van de Kerstcollectie én een aantal geselecteerde reguliere producten, zijn te koop zolang de voorraad strekt, wat betekent dat er geen ‘einddatum’ is voor de sale. Uit mijn ervaring weet ik dat de sale zeker zo’n 4 weken kan duren tot alles op is. De sale bevat ook cadeausets, soms ook Halloween producten. Het verschilt ieder jaar. Niemand weet van te voren ook welke reguliere producten in de sale zullen komen.

Het kan een hel zijn om online te bestellen tijdens de sale. De website lijkt elk jaar weer te crashen, de site is dan ongelooflijk langzaam, items zijn retesnel uitverkocht – maar ze worden (bijna) altijd bijgevuld. Dus mijn advies is om de pagina te blijven verversen, niet te lang te wachten met bestellen en om gewoon veel plezier te hebben met inslaan.

Waarom heeft Lush niet vaker sale?

Lush zegt dat ze ingrediënten van hoge kwaliteit gebruiken en is toegewijd aan het ethisch inkopen ervan, zodat het niet mogelijk is om het hele jaar door producten met korting aan te bieden. Ze willen een eerlijke prijs kunnen betalen aan hun leveranciers.

Hoe kom ik aan gratis Lush samples?

Als je een bestelling plaats in de webshop, kun je bij het ‘bezorgaanvraag’ vakje tijdens het afrekenen invullen dat je samples wilt, eventueel ook welke. Onthoud wel dat ze niet verplicht zijn om samples te verstrekken, het is een leuke extra als je ze erbij krijgt. Ze kunnen niet van elk product samples verstrekken, denk aan parfums, bath bombs, bubble bars, verse gezichtsmaskers, etc.

In de winkel kun je ook gewoon om samples vragen aan het personeel. Maar ik kan géén garanties geven, dus mocht het om wat voor reden niet kunnen, ga dan niet het personeel bekogelen met bath bombs uit woede 😂

Kan ik m’n producten gebruiken na de houdbaarheidsdatum?

Naar mijn mening: ja, dat kan. Ik heb dit altijd gedaan, er zijn zelden producten geweest die ik moest weggooien omdat ze niet goed meer waren. Het hangt ook af van welke producten het zijn en welke ingrediënten erin zitten. Kleur, geur, textuur of effectiviteit kunnen mogelijk minder effectief worden na de vervaldatum, maar het zijn niet snel schadelijk zijn voor de huid.

Vorige week gooide ik een Ultrabland weg, waarvan de T.H.T. datum 2017 was. Hij rook niet lekker meer, dus ik gooide hem weg. Maar als een product nog steeds lekker ruikt, en als er geen schimmel ofzo ook op zit, probeer het dan gewoon. Als het niet lekker ruikt, gooi het dan ook gewoon weg. Simpel! Gewoon je gezonde verstand gebruiken hierbij 😉 Als je geen risico wilt nemen, of als je twijfelt of een product nog goed is, gooi het dan ook weg. Vooral met gezichtsproducten moet je gewoon risico nemen. Het heeft geen zin producten te gebruiken die je huid irriteren of andere problemen veroorzaken.

Ik heb veel douchegels en jellies waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken in 2016 of 2017, maar ik gebruik ze nog steeds zolang ze goed ruiken. Wellicht dat je de douchegels eventjes goed moet schudden voor gebruik. Bath bombs kun je ook gewoon blijven gebruiken. Het ergste wat kan gebeuren is dat hij zinkt, i.p.v. blijft drijven. Ik heb een enkele keer een bubble bar gehad die een beetje beschimmeld leek, dat stuk heb ik eraf gebroken en de rest gewoon nog gebruikt. En ik leef nog steeds!

Hoe bewaar ik m’n Lush producten het beste?

Ik probeer m’n Lush producten altijd zo vers mogelijk te houden. Hier zijn enkele tips over hoe ik ze bewaar:

  • Bewaar parfum op een donkere, koele plek
  • M’n bath bombs en bath bombs zijn verpakt in huishoudfolie of ziplock zakje, hierdoor blijven ze heel lang goed. Je kunt ze vervolgens in een lege cadeaudoos van Lush doen, dat ziet er ook nog eens extra leuk uit!
  • Voor zeep, FUN, massage bars en andere ‘vaste’ producten kun je natuurlijk de Lush tins gebruiken, maar ook een (Tupperware) bakje (tip: Action heeft er veel!) Ik verpak ze zelf individueel in huishoudfolie en doe ze in een leuke Lush tinnen blik.
  • Verse gezichtsmasker kun je bewaren in de koelkast, maar je kunt ook een ijsblokjesvorm ermee vullen. Als je dan een maskertje wilt, neem je één blokje eruit, wat precies genoeg is voor je hele gezicht.

Het belangrijkste als het gaat om Lush bewaren is dat je het op een plek zonder zonlicht en veel vochtigheid bewaart.

Welke lege verpakkingen kan ik inleveren voor een gratis masker?

Van de Lush site:
– Alle Lush flesjes, zowel doorzichtig als zwart en alle formaten.
– Alle Lush potjes, zowel doorzichtig als zwart en alle formaten.

Wat doet niet mee:
– Alles van glas. Dus Emotional Brilliance, lipscrubs en colour supplements. Deze kun je het beste naar de glasbak brengen zodat er weer nieuw glas van gemaakt kan worden. Let er op dat dekseltjes en applicators wel verwijderd worden zodat alleen glas in de bak komt.
– Aluminium verpakkingen van bijvoorbeeld Ultrabalm en Superbalm. Aluminium wordt meestal verzameld bij de gemeente reiniging, maar als dit niet het geval is kun je het ook naar ons brengen, dan verzamelen wij het en brengen het naar de recycling. Het geldt dus alleen niet voor het gratis gezichtsmasker, maar we helpen de recycling graag een handje!
– Testerpotjes. Uiteraard kun je die wel terug brengen om bijvoorbeeld een nieuw testertje te ontvangen of zodat wij het bij de plastic recycling mee kunnen geven, maar ze doen niet mee voor het gratis masker.

In andere landen kunnen ook andere regels gelden, dit heeft te maken met de manier waarop recycling ook lokaal geregeld is.

Heb je een vraag die er ook tussen hoort? Stuur me een e-mail.

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën