Review: Lush Sweetie Pie

Text size: bigger / smaller

Als een stuk zeep en een fles douchegel een stomende affaire zouden hebben, zou dit product het resultaat ervan zijn. Aldus Lush. Hoe verzinnen ze het toch? Dit product is een uniek product voor onder de douche. Het is namelijk geen vloeibare douchegel, ook geen stuk zeep, ook geen harde butter.. nope, dit is een jelly. Een pudding douchegel! Een feestje in een potje – zeker onder de douche. Vandaag vertel ik jullie alles over deze favoriet van me!

Lush heeft momentele twee Shower Jellies in het assortiment: Sweetie Pie en Whoosh. De prijzen van die twee liggen dicht bij elkaar. Voor Sweetie Pie betaal je €5,55 voor een potje van 100 gram. Voor een pot van 240 gram betaal je €10,65. Voor een douche product vind ik dat niet duur; met een jelly doe je lekker lang, en zeg nou zelf.. hoe leuk is dit product in gebruik?!

Dit zijn de ingrediënten! De jelly bevat voornamelijk uit glycerine. Dit is een natuurlijk product, voornamelijk gewonnen uit dierlijk vet of talg of uit plantaardige vetten, en komt zelfs in het lichaam voor. Glycerine trekt vocht uit de omgeving, en is dus zeer hydraterend. Verder zitten er veel bestanden van planten in, zoals uit de zure kers, de kokospalm, iers mos, bergamot, de zwarte bes, en de italiaanse cipres. Halverwege de ingrediëntenlijst zie ik nog parfum staan, en onderaan staan twee parabenen. Oh, en er zit een beetje snowflake lustre in! Dit middeltje wordt vaak gebruikt voor decoratie van taarten en cake, maar gebruikt Lush voor het glitterende effect wat deze jelly heeft. Coooooool.

De geur is a-ma-zing. Eén van mijn favoriete geuren van Lush! Hij ruikt zoet, fris, maar ook weer niet zo standaard zoet. Je ruikt kokos en je ruikt tegelijkertijd ook kersen! Het is echt een goddelijke geur, en ik raad je echt aan om even aan deze jelly te snuffelen als je bij Lush bent. Ik weet zeker dat je direct verkocht bent!

Je kunt hem, koud, bevroren, of zo gewoon gebruiken. Koud of bevroren gebruiken – dat heb ik zelf nog niet gedaan! Ik moet er niet aandenken om een ijskoud stuk over m’n lijf te wrijven onder de douche, brrr.. maar goed, het ís een optie. Ik gebruik de jelly op normale temperatuur. In het begin vond ik dit product lastig te gebruiken, want ik pakte het stuk gewoon beet en wreef hem over m’n lichaam. Maar omdat hij glibbert, liet ik hem continu uit m’n handen vallen! Met als gevolg dat ik de hele douchecel door strompelde, om die jelly proberen op te pakken.. nope, geen succes.

Toen kreeg ik de tip van Roxanne om je puff over het potje heen te ‘swooshen’ (ronddraaiende bewegingen maken). Ik probeerde het uit en verrek, het werkte! Er zat onmiddelijk een berg schuim op m’n puff. Een paar ronddraaiende bewegingen zijn voldoende om m’n hele lichaam in te smeren. Het resultaat is een heerlijk ruikende badkamer, géén droge huid (ondanks het beetje parfum erin) en een feestje in de douche.


Hier zie je een filmpje over hoe Sweetie Pie wordt gemaakt. Klik hier als je geen filmpje ziet!

Lush Sweetie Pie kost €5,55 voor 100 gram en €10,65 voor 240 gram. Lush is online te koop of in één van de Lush filialen.

Hoe lijkt dit product jou?

22 Responses to Review: Lush Sweetie Pie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën