Review: Lush Turmeric Latte Bath Bomb

Text size: bigger / smaller

Turmeric Latte is een bath bomb die ik oorspronkelijk niet echt wilde kopen, omdat er kokos en kurkuma in zit — twee ingrediënten waar ik echt een hekel aan heb. Kurkuma is het hoofdingrediënt van kerrie, en zoals je (hopelijk) inmiddels wel weet, vind ik kerrie echt des duivels. Dus nee, Turmeric Latte zou ik wel even skippen. Totdat ik verhalen om me heen hoorde dat Turmeric Latte niet echt naar kurkuma ruikt, noch naar kokos. En de bath art was toch wel heel mooi. Shit, nu moet ik hem wel hebben. En ja hoor, niet veel later werd Turmeric Latte afgeleverd bij de voordeur. En vandaag lees je precies hoe ik ‘m vind!

Lees je mee?

Wat is het?

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Maïsmeel, Synthetische Fluorflogopiet, Titanium Dioxide, Gardenia-extract, Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Vanille Absolue, Kokosmelkpoeder, Gemalen Kurkuma (Curcuma longa root), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Water (Aqua), Natrium Coco Sulfaat, Cocamidopropyl-betaïne, Silica, Tinoxide, Dipropyleen Glycol, Coumarine, Eugenol, Parfum, Kleurstof 77491

Lush Turmeric Latte Bath Bomb kost €7,50 en is onderdeel van de tijdelijke Harajuku collectie, bestaande uit uiteenlopende 54 bath bombs. Turmeric Latte is een mooi vormgegeven bath bomb, wit en goud gekleurd en overgoten in glitters. Ik leef voor glitters, dus dat is voor mij al een pluspunt. De indruk die ik van deze bath bomb kreeg, is dat hij kruidig en warm is. En dat is zeker een verademing na alle zoete en frisse geuren!

Turmeric Latte bevat gardenia, tonka, benzoëhars, vanille, kokosmelkpoeder en kurkuma. Ik moet zeggen dat, Godzijdank, hij inderdaad niet echt naar kerrie of kurkuma ruikt. Ik vind hem wel kruidig, het geheel is heel zoet-warm door de vanille erin, maar ook heeft hij iets bloemigs. Maar als ik hem moest omschrijven zou ik zeggen: kruidig en warm. Een heerlijke geur, dat sowieso. Wel een beetje een winters geurtje, maar van mij part badder ik 365 dagen per jaar in dit soort warme geuren.

Speel het filmpje af in 2160p kwaliteit en op volledig scherm voor de beste ervaring! Het filmpje speelt zich versneld af.

Mijn ervaring

Wit en goud schuim komt uit de bath bomb zorgt voor mooie swirls op het water. Gouden glittertjes verspreiden zich ook over de oppervlakte, terwijl het water zelf in een gouden tint verandert. Na een paar minuten komen er aan weerszijde van de bath bomb oranje en bruine slierten, hierdoor draait hij veel rondjes en krijg je een leuk swirl effect. Niet alleen de kleuren maar ook de bath art doet me denken aan een echt kopje latte! Enorm leuk gedaan 😍

Het badderen in Turmeric Latte was heerlijk — het water had uiteindelijk een soort melkachtige gele/gouden tint, vol met gouden glittertjes. Er dreven witte vlokjes in het water, ik vermoed dat dit de kokosmelkpoeder was. Het witte, gouden en bruine schuim op de oppervlakte loste zich op in het water en hierdoor voelde het water enorm zacht aan, en ook m’n huid was zó zacht na afloop. M’n huid was gehuld in minuscule gouden glitters, niet heel opvallend maar wel subtiel aanwezig. De glitters die achterbleven in het bad waren makkelijk weg te spoelen. Enige minpuntje is dat ik de geur niet heel sterk kon ruiken, maar dat kan ik sowieso nooit echt goed, dus dat ligt waarschijnlijk gewoon aan mij. Al met al een geweldige bath bomb! Zeker een aanrader.

Lush Turmeric Latte Bath Bomb kost €8,50. Hij behoort tot de tijdelijke Harajuku collectie.

5 Responses to Review: Lush Turmeric Latte Bath Bomb

  • Hoe mooi?! Ik heb deze ook liggen en kan niet wachten hem te gebruiken! Ik ga vanavond denk ik voor Magma, ik ben namelijk op m’n bek gegaan en heb er beurse spieren aan overgehouden die Magma zou kunnen verwarmen. ?

  • Wat mooi dat het kleine glitters achterliet op de huid! Als het subtiel is, dan is het mooi meegenomen na zo’n heerlijke badsessie!

  • Wauw, hier ben ik benieuwd naar! Ik zou hem ook nooit gekocht hebben omdat ik ook geen fan ben van kerrie haha. Maar nu ben ik enthousiast!

  • Ik houd wel van kruidige warme geuren. Vind bijvoorbeeld Karma ook een heerlijke geur, die vind ik ook kruidig en warm. En wow die bath art, prachtig weer en met een beetje fantasie zie ik er ook een latte macchiato in.

  • Oh wauw wat een plaatje is dit zeg, I love it!!!! Alleen de ravage naderhand is toch wel echt een heel erg baalmoment lijkt me. Dat vind ik echt een flink minpunt. Het feit dat het water lekker zacht wordt van de bath bomb vind ik dan wel weer heel erg goed klinker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën