Review: Lush New Shampoo Bar

Text size: bigger / smaller

Nu het najaar nadert, merk ik dat ik steeds meer geneigd ben om producten met kruidige, warme geurtjes te gebruiken. Klaar met de bloemige, zonnige en zomerse geuren! New shampoo bar is een shampoo die perfect aan de m’n verwachtingen voldoet. Hij is heerlijk kruidig, ik krijg er helemaal herfstkriebels van. Ik heb hem een paar weken kunnen testen dankzij mijn onlangs ingelaste break van het bloggen (sorry daarvoor — ik zat niet heel goed in m’n vel!) maar vandaag heb ik weer een fijn, uitgebreid artikel voor je.. over deze New shampoo bar! Lees je verder?

Wat is het?

Lush New Shampoo Bar kost €11,50 voor zo’n 55 gram. Één shampoo bar vervangt 750 ml shampoo en is bovendien verpakkingsvrij. Ze zijn zuinig in gebruik en bovendien zijn 90% van de shampoo bars vegan. Je doet er tot wel 80 wasbeurten mee! Wil je weten hoe je een shampoo bar gebruikt, klik dan hier. Kortom — zuinig, verpakkingsvrij en ideaal voor onderweg. Ze nemen weinig ruimte in gebruik en bovendien bevatten ze ook geen conserveringsmiddelen. Na gebruik laat je hem ergens opdrogen, klaar voor de volgende keer.

Lush heeft voor iedere hoofdhuid- en haartype wel een passende shampoo bar. New schijnt een goede te zijn als je minder haaruitval wilt. Er zitten wat ingrediënten in die de circulatie op je hoofdhuid stimuleren, wat goed is voor de haarzakjes, maar ook waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Tevens verzorgt en kalmeert deze shampoo bar je hoofdhuid en laat je haar onwijs glanzen.

Wat zit erin?

Ingrediënten: Natrium Lauryl Sulfaat, Brandnetel- en Pepermunt-infusie (Urtica dioica, Mentha piperita), Parfum, *Eugenol, Glycerine, Brandnetel Absolue (Urtica dioica), Rozemarijn Absolue (Rosmarinus officinalis), Kruidnagelolie (Eugenia caryophyllus), Kaneelbladolie (Cinnamomum zeylanicum), *Cinnamal, Cinnamyl Alcohol, *Benzyl Benzoaat, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 73360

We beginnen met, op het “schuim ingrediënt” na, met brandnetel- en pepermunt-infusie. Deze twee ingrediënten stimuleren de circulatie op de hoofdhuid, wat resulteert in gezond en verzorgd haar. Er zit brandnetel absolue in, deze verbetert zowel de conditie van de hoofdhuid als van het haar. Rozemarijn absolue reinigt het haar, maar geeft deze ook een mooie glans. Kruidnagelolie heeft een stimulerend effect op de huid, maar verfrist ook. Het voegt ook een kruidige noot toe aan de geur. Kaneelbladolie is eigenlijk hetzelfde — stimuleert de circulatie, en voegt een warme en kruidige noot toe aan de geur.

Met al die kruidige specerijen in de ingrediëntenlijst kan het niet anders dan dat de geur lekker kruidig is. En dat is hij zeker — warm en kruidig. Ik ruik kruidnagel en kaneel goed, maar deze twee geurnoten worden nóg intenser en pittiger gemaakt dankzij de pepermunt erin. De pepermunt geeft de algehele geur een opwekkende, stimulerende geur terwijl de rest van de ingrediëntenlijst overduidelijk zorgen voor een kruidige, pittige geur. Als m’n eten zo zou ruiken, weet ik niet of ik het zou opeten — alsof je uitgeschoten bent met de kruiden 😂

Mijn ervaring

Onder de douche creëert de shampoo bar niet onmiddellijk een berg schuim, zoals Honey I Washed My Hair shampoo bar dat doet, maar eenmaal een paar keer over je haar laten glijden en je hebt een handvol zacht, fluffy schuim. Het is heel luchtig en vol schuim, wat dan ook makkelijk te verdelen is door het haar. Na het uitspoelen voelt m’n haar erg schoon aan, je hoort het piepen door de wrijving. Ook is de geur erg goed te ruiken, elke keer wanneer ik in de douchecel stap, komen de kruidige geurnoten me tegemoet.

Nadat m’n haar opgedroogd is en geborsteld, is het echt onwijs zacht en glanzend. Dat zijn de twee dingen die er voor mij uitspringen. De hele dag heeft m’n haar een mooie glans en voelt het zijdezacht aan. Het is niet makkelijker te borstelen, maar ook niet moeilijker, dus wat dat betreft: neutraal. M’n haar voelt schoon aan, is niet verzwaard (juist extra licht, lijkt wel) en blijft lang schoon. Qua haaruitval kan ik weinig zeggen. Ik verlies gewoon het gemiddelde aantal haren per dag (gemiddeld 100, kennelijk) en dat aantal is volgens mij niet verminderd sinds het gebruik van deze shampoo bar. Het is gewoon een fijne shampoo bar, meer kan ik er niet over zeggen. Hij doet geen wonderen voor mijn haar, maar is wel heel fijn in gebruik, dus ik maak hem met alle liefde op tot het laatste kruimeltje.

Lush New Shampoo Bar kost €11,50. Hij behoort tot de vaste collectie.

5 Responses to Review: Lush New Shampoo Bar

  • Oeh, klinkt goed! Ik heb nog nooit met een bar mijn haar gewassen. Als ik dit zo hoor toch maar eens proberen.

  • De geur lijkt me heerlijk, maar mijn hoofdhuid trekt al die SLS jammer genoeg echt niet. Ik heb destijds Smuggler’s Soul geprobeerd, maar daarvan werd m’n hoofdhuid kurkdroog, jeukend en schilferig. Ik gebruik momenteel die zonder SLS – SOS Sumatra en Dear John –, maar die zitten spijtig genoeg niet in de vaste collectie.

    • Ze hebben inmiddels een paar nieuwe SLS-vrije shampoobars aan de collectie toegevoegd, wist je dat? Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar kreeg ook goede resultaten met Dear John. Mijn hoofdhuid kan ook eeg slecht tegen SLS en SLES.

  • De geur van deze bar lijkt mij erg goed! Denk alleen dat ik sneller voor de HIWTK variant zou gaan: ik vind dat schuim altijd wel érg fijn. :)

  • Nog nooit zoiets gebruikt, maar ik ben heel nieuwsgierig geworden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Oh My Lush! Ik ben Evelien en ik ben sinds 2013 groot Lush fan. Op deze blog deel ik graag mijn liefde voor Lush met andere fans.

Choose another theme
Categorieën